4 κουλουράδικα της Αθήνας που πρέπει να γνωρίζεις

09:55 1/12/2019 - Πηγή: People

Μέσα στα χρόνια της δεκαετίας της κρίσης, ο χάρτης του αθηναϊκού street food έχει πάρει πάρα πολλές στροφές και διαδρομές. Κάποια εποχή ήταν τα frozen yogurt. Μετά ήρθαν τα donuts. Στη συνέχεια ήρθε η πλήρης εξάπλωση του μπέργκερ. Αυτό το τελευταίο δεν χάθηκε γρήγορα όπως τ΄άλλα. Τα τελευταία 2-3 χρόνια παρακολουθούμε μια άλλη άνθιση. Το κουλούρι έχει βρει τη θέση του στις γαστρονομικές επιλογές και φαίνεται πως επίσης δεν θα τελειώσει τόσο γρήγορα όσο το

froyo.

Πάρα πολλά καταστήματα το έβαλαν στο μενού τους για να προσαρμοστούν στις επιταγές του κοινού, αλλά είναι αυτά που γεννήθηκαν ως κουλουράδικα που  το έκαναν και συνεχίζουν να το κάνουν μια πολύ καλή επιλογή για street food.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ

Είναι το πρώτο brand που μετετράπη σε αλυσίδα. Χρονικά πρώτο είναι το τελευταίο της λίστας, αλλά οι Κουλουράδες έκαναν dominant το κουλούρι. Πρώτα ήταν το κατάστημα της Δάφνης κι από κει και μετά ξεφύτρωσαν σε όλη την Ελλάδα. Το κουλούρι γκούντα-μπέικον ήταν το πρώτο τους best seller, αλλά στη συνέχεια αναδύθηκαν άλλες επιλογές.

1 από 6κουλούρι με γκούντα

2 από 6κουλούρι με ζάχαρη άχνη και γέμιση μήλο-κανέλα

3 από 6Κουλούρι γεμιστό με σοκολάτα και αγριοκέρασο

Sponsored Ad

4 από 6κουλούρι με γέμιση σοκολάτα και μπισκότο Oreo

5 από 6κουλούρι με γέμιση αλμυρή καραμέλα

6 από 6κουλούρι γεμιστό με σοκολάτα και πορτοκάλι

Τσέκαρε το κι εδώ.

MON KULUR

Ακόμα ένα που έγινε αλυσίδα πολύ γρήγορα. Έχει πολύ ωραίους χώρους, με εξαίρετη αισθητική που εναρμονίζεται με τον βασιλιά, το κουλούρι. Κουλούρι γλυκό, αλμυρό, κουλουροκριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης σε πολλές παραλλαγές, καφές, σοκολάτα και χυμούς φρούτων…Όλα αυτά θα τα βρεις στα Mon Kulur.

1 από 6κουλούρια προζύμης

2 από 6

3 από 6

Sponsored Ad

4 από 6

5 από 6κουλούρι με κακάο

6 από 6

Τσέκαρε το κι εδώ.

KOULOURITOS

Στο Koulouritos θα βρεις μεγαλύτερη ποικιλία σε μορφή ζύμωσης. Δηλαδή δεν έχει μόνο το κλασικό κουλούρι που το παραλάσσει σε γέμιση. Έχει και κουλούρι veggie, κουλούρι από άνθρακα, έχει και κουλούρι με ζύμη παντζαριού και γέμιση φέτας. Εκτός από κουλούρι, εδώ θα βρεις και handcrafted σαλάτες, κριτσίνια, εκλεπτυσμένα sandwiches και specialty καφέ φτιαγμένο σε μικροκαβουρδιστήριο μόνο για το Koulouritos.

1 από 8Κουλούρι καλαμποκιού με αλεύρι από ελληνικό πετρόμυλο

2 από 8Αφράτο, φρεσκοψημένο κουλούρι γεμιστό με χειροποίητο chutney μήλου

3 από 8Αφράτο κουλούρι από ζύμη παντζαριού γεμιστό με ελληνικό κατσικίσιο τυρί..

Sponsored Ad

4 από 8

5 από 8Μυρωδάτο ψωμάκι ενεργού άνθρακα με ψητά λαχανικά, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και φέτα!

6 από 8

Sponsored Ad

7 από 8Κουλούρι Θεσσαλονίκης με ενεργό άνθρακα

8 από 8Κουλούρι πλεγμένο μέσα σε αυθεντικό Regato Kerrygold

Τσέκαρε το κι εδώ.

OVEN SESAME

Το πιο παλιό της λίστας, αφού υπάρχει τουλάχιστον μια πενταετία στην Αιόλου, σε ένα σημείο της που κάποια στιγμή το 2015 άρχισαν να σκάνε νέες προτάσεις εστίασης απανωτά. Δίπλα του έχει σουβλάκι, noodles και λουκουμάδες. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από τον πρωταγωνιστή μας, το κουλούρι. Εδώ θα βρεις πραγματικά διαφορετικές προτάσεις καθώς εδώ το κουλούρι χρησιμοποιείται σε λογική buns, κουλούρι-σάντουιτς. Το ανοίγεις στη μέση και βάζεις μια μεγάλη ποικιλία από υλικά.

1 από 6Φρεσκοψημένα κομματάκια από στήθος κοτόπουλο με σαλάτα, παρμεζάνα, καλαμπόκι &σπιτική Caesar σως.

2 από 6

3 από 6

Sponsored Ad

4 από 6Παραδοσιακό μείγμα φέτας με θυμάρι, με πικάντικη Μεσογειακή σάλτσα ντομάτας, χωριάτικο λουκάνικο και καραμελωμένα κρεμμύδια.

5 από 6Πικάντικος μοσχαρίσιος κιμάς, συνδυασμένος με πικάντικη Μεσογειακή σάλτσα ντομάτας, πράσινη σάλτσα, φρέσκο κρεμμυδάκι &τη σπιτική μας σως γιαουρτιού.

6 από 6Φρεσκοκομμένες πατάτες country style με σουσάμι

Τσέκαρε το κι εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα