Πολιτικό θρίλερ στη Βρετανία με το Brexit – Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέτρεψε το πλάνο του Τζόνσον για No Deal

20:00 9/9/2019 - Πηγή: People

Από τη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας ο Μπόρις Τζόνσον είχε προκαλέσει τον Κόρμπι σε εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, εφόσον η Βουλή των Κοινοτήτων περνούσε το νομοσχέδιο που είχε φέρει η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση για παρεμπόδιση του No Deal Brexit.

Από το πρωί λεγόταν ότι ο Τζόνσον σχεδιάζει να κλείσει το Κοινοβούλιο και να κυρήξει εκλογές,

εν τέλει όμως είχαμε άλλου είδους εξελίξεις. Πρώτον, την αποχώρηση του Τζον Μπέρκοου από τη θέση του Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων ύστερα από 10 χρόνια που υπηρέτησε αυτή τη θέση. Μια αποχώρηση που ήρθε ύστερα από κατηγορίες από τους βουλευτές της πλευράς Τζόνσον.

Παράλληλα, η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην αποτροπή του άτακτου Brexit κι έτσι, αυτή τη στιγμή θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. Αν όχι, τότε η Βρετανία θα αποστείλει αίτημα για παράταση 3 μηνών στο Brexit και πιθανότατα θα ακολουθήσουν εκλογές. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται υπό μία κυβέρνηση μειοψηφίας.

Το πλάνο του Τζόνσον πάντως για οριστικό τέλος με την Ευρωζώνη στις 31 Οκτωβρίου, φαίνεται να απομακρύνεται για τη Βρετανία, αν και η αντιπολίτευση προειδοποιεί τον Πρωθυπουργό να μην αγνοήσει το νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα