Πέτρος Τατσόπουλος: Η συγκλονιστική μαρτυρία του γιατρού Γιάννη Λύρα που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες

11:39 2/10/2019 - Πηγή: People

Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθει για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα- διαγνώστηκε με οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής- που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή. Ο γνωστός συγγραφέας και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ήταν στην εκπομπή του Τάκη Χατζή όταν υπέστη έμφραγμα στον «αέρα» της εκπομπής.

Πέτρος Τατσόπουλος: Εσπευσμένα στο χειρουργείο – Έπαθε έμφραγμα στον «αέρα» εκπομπής

Για καλή του τύχη, στο κανάλι του Alpha

εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, για να μιλήσει για επόμενο θέμα, και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Οι πρώτες βοήθειες και η ανάνηψη από τον γιατρό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε 15 λεπτά ήταν καθοριστικής σημασίας για τη ζωή του Πέτρου Τατσόπουλου. Όπως δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Star, o κος Λύρας «Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα».

Και περιέγραψε λεπτομερώς τι συνέβη: «Έτυχε να είμαι μπροστά, να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Έγινε γρήγορα η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας . Η καρδιά του δεν είχε σταματήσει, αλλά δεν έσπρωχνε αίμα. Ήταν πάνω από δέκα λεπτά αναίσθητος. Σταθεροποιήθηκε και διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο».

Μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθει, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του, ωστόσο το επόμενο 24ωρο είναι κρίσιμο για την υγεία του.

Πέτρος Τατσόπουλος: Τι είναι ο διαχωρισμός αορτής που αντιμετωπίζει;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέτρος Τατσόπουλος, Γιάννη Λύρα,petros tatsopoulos, gianni lyra