Ομιλία που «ταρακούνησε» στη Γερουσία των ΗΠΑ: «Είμαι μόνη μητέρα, κάνω δύο δουλειές και δεν τα βγάζω πέρα, ντροπή σας και ντροπή μου»

15:29 6/2/2020 - Πηγή: People

Το όργανο της Γερουσίας των ΗΠΑ ίσως είναι με διαφορά το πιο αρτηριοσκληρωτικό θεσμικό όργανο της χώρας, ου μην και της Δύσης εν γένει. Κι αυτό φάνηκε με την αθώωση του Τραμπ από τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παράδοση ενός Αμερικάνου σε ξένα συμφέροντα, όπως επιχείρησε να κάνει με τον Μπάιντεν. Αυτό βέβαια είναι μόλις η κορυφή του παγόβουνου, αφού σε πολύ πιο σοβαρά θέματα που αφορούν την κοινωνία, τους απλούς πολίτες, η Γερουσία πάλι κωφεύει.

Στο επίπεδο της φτώχιας και το πώς αντιμετωπίζονται

οι φτωχοί στις ΗΠΑ, μια γυναίκα έθεσε το ζήτημα στην πιο ωμή του διάσταση. Οι φτωχοί είναι λιγότερο σημαντικοί από την ανακαίνιση στο γραφείο ενός Γερουσιαστή. Κι αυτός ο Γερουσιαστής δεν έθιξε ποτέ το ζήτημα. Αποδέχτηκε αυτό το προνόμιο χωρίς να δει τι στερεί.

«Έχω προσπαθήσει να τα καταφέρω μόνη μου χωρίς καμία βοήθεια τόσες φορές, αλλά κάθε φορά έτρωγα τα μούτρα μου. Οι σημερινή νομοθεσία σχετικά με τους φτωχούς είναι παντελώς εκτός λογικής και πραγματικότητας. Έχω δύο δουλειές και πτυχίο πανεπιστημίου και δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Άκουσα ότι υπάρχει κονδύλι 40.000 ευρώ για τους Γερουσιαστές για να ανακαινίσουν το γραφείο τους και αυτό το ποσό αυξάνεται κάθε χρόνο για να δικαιολογηθεί ο πληθωρισμός.

Αυτό το ποσό είναι 360 δολάρια παραπάνω από το ετήσιο ποσό που αναλογεί σε μια οικογένεια 7 ατόμων. Οι άνθρωποι δουλεύουν σκληρά σε αυτή τη χώρα για να τα φέρουν πέρα. Δεν είναι αρκετά φτωχοί για να τους δοθεί βοήθεια, δεν είναι αρκετά εύποροι για να ζήσουν.

Δουλεύουν και προσπαθούν να κάνουν συνετή χρήση στην ινσουλίνη τους ή κόβουν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη, γιατί δε μπορούν να ικανοποιήσουν και την τροφή και την υγεία τους. Γι΄αυτό λοιπόν ντροπήσας. Και ντροπή μου. Ντροπή σε κάθε έναν από εμάς που δεν έχουν σπάσει τα παράθυρα αυτού του κτηρίου από την οργή προς μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι τα έπιπλα αξίζουν 40.000 δολάρια το χρόνο, αλλά οικογένειες και παιδιά δεν τα αξίζουν.

Δεν σας ζητάω να πείτε συγγνώμη για τα προνόμια σας. Σας ζητάω μόνο να δείτε πέρα απ΄αυτά. Υπάρχουν 46 εκατομμύρια Αμερικάνοι που ζουν στο όριο της φτώχειας και κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να τα καταφέρουν και προς υπεράσπιση αυτών των ανθρώπων και των παιδιών μας, δε μπορούμε να δεχτούμε τίποτα λιγότερο».

Single Mom Who Lives in Poverty Says Poor People Are Not Lazy

"Believe me, I've pulled myself up by the bootstraps so many damn times that I ripped them off."This single mom works two jobs and has a bachelor's degree. She wants lawmakers to know poverty is not about being lazy.

Geplaatst door AJ+ op Woensdag 5 februari 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα