Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Νέος αποκλεισμός για τη Ρωσία – Δεν θα συμμετέχει ούτε στο Μουντιάλ του 2022

16:11 9/12/2019 - Πηγή: People

Μέχρι το 2024 θα κυνηγάει τη Ρωσία η υπόθεση ντόπινγκ του 2015, αφού οι ομοσπονδίες της χώρας αποκλείστηκαν από κάθε διεθνή αθλητική δραστηριότητα που βρίσκεται υπό την εποπτεία της WADA. Αυτό σημαίνει πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι

που μας έρχεται, και στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, δεν θα υψωθεί ρωσική σημαία.

Ήταν το 2015 όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με το ντόπινγκ των Ρώσων αθλητών και η παγκόσμια υπηρεσία για τον αγώνα κάτα του ντόπινγκ είχε τιμωρήσει τη Ρωσία με απαγόρευση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Το ίδιο κάνει και τώρα, με την τιμωρία να ολοκληρώνεται το 2024. Αυτό σημαίνει πως όσοι Ρώσοι αθλητές έχουν πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στα αθλήματά τους και μπορούν να αποδείξουν την αθωότητά τους, μπορούν να συμμετέχουν μόνο υπό την σκέπη μιας άλλης σημαίας, μιας άλλης χώρας.

Σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και το Μουντιάλ στο Κατάρ, οι Ρώσοι θα συμμετέχουν κανονικά στο Euro του καλοκαιριού, μιας και η Αγία Πετρούπολη είναι μια από τις πόλεις που θα φιλοξενήσει όμιλο, ενώ το Euro δεν θεωρείται από την WADA διεθνής διοργάνωση και η UEFA δεν υπόκειται στο δικό της πλαίσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα