Ανδρέας Βαζαίος: Έκανε ρεκόρ Ευρώπης, πήρε 2 χρυσά και συνεχίζει την κολυμβητική παράδοση της Ελλάδας

13:50 9/12/2019 - Πηγή: People

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η πορεία της Ελλάδας σε επίπεδο αθλητών που διεκδικούν μετάλλια, άρχισε να φθίνει. Στο Πεκίνο και το Λονδίνο φτάσαμε στο ναδίρ. Μέχρι που ήρθε η Ολυμπιάδα του Ρίο για να αναδείξει μια νέα φουρνιά σπουδαίων Ελλήνων.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε δώσει από τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα λίγο πριν τα διαπιστευτήρια του, όπως και η Άννα Κορακάκη. Στους επόμενους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα έχουμε ακόμα ένα δυνατό όνομα να μας γεμίσει με ελπίδες μεταλλίου: Ανδρέας Βαζαίος.

Ο 25χρονος πρωταθλητής της κολύμβησης χάρισε στην Ελλάδα και πάνω απ΄όλα στον ίδιο του τον εαυτό δύο χρυσά μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Γλασκώβη. Πρώτα ήρθε το χρυσό στα 200 μ. μικτή/ατομική, όπου έκανε και ρεκόρ Ευρώπης σε 25άρα πισίνα με 1:50.85, καταρρίπτοντας την επίδοση του Λάζλο Τσεχ από το 2015. Την Κυριακή ο Βαζαίος πήρε το χάλκινο στα 100 μ. μικτή/ατομική και μισή ώρα αργότερα το δεύτερο χρυσό, αυτή τη φορά στα 200 μ. πεταλούδα.

Τα μετάλλια που έφερε ο Βαζαίος στην Ελλάδα αυξάνουν τον αριθμό των μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα 10 για τη χώρα σε 25άρα πισίνα, ενώ για τον ίδιο τα μετάλλια είναι συνολικά 6.

Ο Ανδρέας Βαζαίος, συνεχίζοντας την σημαντική παράδοση της χώρας στον υγρό στίβο, είτε αυτό αφορά κολύμβηση σε πισίνα, είτε ανοιχτής θαλάσσης, είτε πόλο και κωπηλασία, είχε δώσει τα πρώτα του διαπιστευτήρια το 2015 με το χάλκινο στα 100μ μικτή. Το 2017 ακολούθησαν τα ασημένια σε 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα, για να έρθουν φέτος τα πρώτα χρυσά.

Ζώντας εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, όπου και προπονείται, ο πρωταθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου (ο προπονητής του), ετοιμάζεται για την τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιάδα, αλλά θα είναι η πρώτη όπου πηγαίνει ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, κατέχοντας το πανελλήνιο ρεκόρ σε όλες τις κατηγορίες του και πλέον το ευρωπαϊκό στα 200 μ. μικτό/ατομικό. Όντας ένας από τους καλύτερους στην 25άρα πισίνα, στοχεύει να αποκτήσει την ίδια συνέπεια και στην 50άρα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο δρόμος είναι ανοιχτός και τον άνοιξε μόνος του ο Ανδρέας Βαζαίος. Το μέλλον για εκείνον φαίνεται – και μακάρι να είναι – σπουδαίο.


Instafeed

Keywords
Τυχαία Θέματα