Οι ταινίες της εβδομάδας (5-11/12): Knives Out και Golden Glove οι δύο πιο ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές πρεμιέρες

09:51 5/12/2019 - Πηγή: People

Πολλές είναι οι πρεμιέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες από σήμερα, με την ταινία του Ριάν Τζόνσον να ξεχωρίζει και τρεις ακόμα να έχουν τις γοητευτικές ιδιαιτερότητες τους.

Παίζοντας με τη Φωτιά (Playing with Fire) 2019

Σκηνοθεσία: Άντι Φίκμαν

Σενάριο: Νταν Γιούεν, Μάθιου Λίμπερμαν

Με τους: Τζον Σίνα, Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζάμο, Τάιλερ Μέιν, Μπριάνα Χίλντεμπραντ, Κρίστιαν Κόνβερι, Φίνλεϊ Ρόουζ Σλέιτερ, Τζούντι Γκριρ

Διάρκεια: 95′

Είδος: Οικογενειακή Κωμωδία

Διανομή: Odeon

Όταν ο πυροσβέστης Τζέικ Κάρσον (Τζον Σίνα) και η ελίτ ομάδα του ειδικών

πυροσβεστών (Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζάμο και Τάιλερ Μέιν) έρχονται να διασώσουν τρία αδέρφια (Μπριάνα Χίλντεμπραντ, Κρίστιαν Κόνβερι και Φίνλεϊ Ρόουζ Σλέιτερ) από μια καταστροφική πυρκαγιά, αμέσως συνειδητοποιούν ότι καμιά εκπαίδευση ως τώρα δεν θα μπορούσε να τους προετοιμάσει για την πιο δύσκολη δουλειά τους – να γίνουν μπεϊμπισίτερ. Οι πυροσβέστες αδυνατούν να εντοπίσουν τους γονείς των παιδιών και ενώ τους συμβαίνουν τα πάνω-κάτω στη ζωή και στη δουλειά τους, γρήγορα μαθαίνουν ότι τα παιδιά – όπως οι πυρκαγιές – είναι άγρια και απρόβλεπτα.


21 Bridges (2019)

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Κερκ

Σενάριο: Άνταμ Μέρβις, Μάθιου Μάικλ Κάρναχαν

Με τους: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Σιένα Μίλερ, Στέφαν Τζέιμς, Κιθ Ντέιβιντ, Τέιλορ Κιτς, Τζ. Κ. Σίμονς

Διάρκεια: 99′

Είδος: Δράση, Έγκλημα

Διανομή: Odeon

Η ταινία ακολουθεί έναν ατιμασμένο ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που έχει μια ευκαιρία για λύτρωση. Όταν «ρίχνεται» σε ένα ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει ένα δολοφόνο, αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνομωσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία. Πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει. Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρές του.

Οι «21 Γέφυρες» είναι μια εκρηκτική ιστορία εγκλήματος με ασταμάτητη δράση αλλά και ξεχωριστούς χαρακτήρες. Διαδραματίζεται σε μια νύχτα όταν μια υπόθεση με κλεμμένα ναρκωτικά πάει στραβά και επιφέρει τη δολοφονία οκτώ αστυνομικών. Ο ντετέκτιβ Αντρέ Ντέιβις (Τσάντγουικ Μπόουζμαν, “Black Panther”, “Οι Θεοί της Αιγύπτου”) καταστρώνει ένα ιδιοφυές σχέδιο να αποκλείσουν κάθε μέσο πρόσβασης στο Μανχάταν ώστε να εμποδίσουν τους θύτες αυτής της αποτρόπαιας ενέργειας και να τους συλλάβουν.


Δίκτυο Κατασκόπων (Spider in the Web 2019)

Σκηνοθεσία: Έραν Ρίκλις

Σενάριο: Εμανουέλ Νακάς, Ζιντόν Μαρόν

Με τους: Μόνικα Μπελούτσι, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Τρους ντε Μπερ, Μακράμ Κουρί

Διάρκεια: 114′

Είδος: Κατασκοπείας, Μυστηρίου, Δράση

Διανομή: Tanweer

Ένας κάποτε κορυφαίος μυστικός πράκτορας αρπάζει την ευκαιρία να δώσει πνοή στην καριέρα του αναλαμβάνοντας μία αποστολή που έχει να κάνει με πώληση χημικών όπλων στη Μέση Ανατολή. Όμως η Μοσάντ έχει βάλει τον δικό της πράκτορα στο κατόπι του και ο στόχος της αποστολής είναι μία αινιγματική γυναίκα με θολές προθέσεις. Ο πρωταγωνιστής σύντομα καταλαβαίνει ότι από θηρευτής θα γίνει το θήραμα.


Ο Μπουνιουέλ στο λαβύρινθο με τις χελώνες (Buñuel in the Labyrinth of the Turtles 2018)

Σκηνοθεσία: Σαλβαδόρ Σιμό

Σενάριο: Ελίχιο Ρ. Μοντέρο, Σαλβαδόρ Σιμό

Με τις φωνές: Χόρχε Ουσόν, Πέπα Γκράσια, Ρέιτσελ Λασκάρ, Γκαμπριέλ Λατόρε

Διάρκεια: 86′

Είδος: Animation

Διανομή: Δαναός Films

Παρίσι, 1930. Ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Λουίς Μπουνιουέλ είναι ήδη οι κύριες μορφές του σουρεαλιστικού κινήματος. Απροσδόκητα, ο Μπουνιουέλ μένει χωρίς χρήματα μετά το σκάνδαλο που περιβάλλει την ταινία του «Χρυσή Εποχή». Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το επόμενο έργο του, ένα ντοκιμαντέρ για μία από τις φτωχότερες ισπανικές περιφέρειες, τη Λας Ούρδες. Ωστόσο, ο καλός του φίλος, ο γλύπτης Ραμόν Ασίν, αγοράζει ένα λαχείο με την υπόσχεση ότι, αν κερδίσει, θα πληρώσει για την ταινία. Απίστευτα και αναπάντεχα, η τύχη είναι στο πλευρό τους.


Λίλιαν (Lilian 2019)

Σκηνοθεσία: Αντρέας Χόρβαθ

Με τους: Πατρίσγια Πλάνικ

Διάρκεια:  130′

Είδος: Δράμα

Διανομή: Strada Films

Στην πρώτη του μυθοπλαστική ταινία, ο Αυστριακός Χόρβαθ τοποθετεί την κάμερα του πάνω σε μια γυναίκα που πάνω της απεικονίζεται η μοναξιά της ανθρώπινης ύπαρξης όπως συντίθεται στην Αμερική του σήμερα. Μέσα απ΄αυτό το αινιγματικό road movie, βλέπουμε την οπτική του γύρω από το πώς είναι να ζεις και να μεγαλώνεις στις ΗΠΑ με τη μορφή και την υποκουλτούρα που διαμορφώνουν στην πολιτική και κοινωνική τους ζωή σήμερα.


Η Βασίλισσα της Καρδιάς (Queen of Hearts 2019)

Σκηνοθεσία: Μέι Ελτούχι

Με τους: Τρίνε Ντίρχολμ, Γκουστάβ Λιντχ

Διάρκεια: 127′

Είδος: Ερωτικό Θρίλερ

Διανομή: Weird Wave

Η Αν, μια πετυχημένη και αφοσιωμένη δικηγόρος, που ειδικεύεται στις υποθέσεις νεαρών και ανηλίκων παραβατών, ζει μια τέλεια ζωή με τον γιατρό σύζυγο της Πίτερ και τις δίδυμες κόρες τους. Όμως… κάτι λείπει από τη ζωή της. Όταν ο Γκουστάβ, ο παραστρατημένος γιος του άντρα της μετακομίζει ξαφνικά μαζί τους, οι φευγαλέες ματιές που ανταλλάσσουν εξελίσσονται, μοιραία, σε ένα απαγορευμένο ειδύλλιο.


Το Χρυσό Γάντι (Golden Glove 2019)

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν

Σενάριο: Χάιντζ Στρανκ

Με τους: Γιόνας Ντάσλερ, Μάργκαρετ Τίζελ, Κάτια Στουντ, Χάιντζ Στρανκ

Διάρκεια: 115′

Είδος: Βιογραφική, δράμα

Διανομή: Rosebud

Μετά την ταινία του In The Fade με την Ντάιαν Κρούγκερ που δέχτηκε ποικίλα σχόλια, θετικά και αρνητικά, ο Φατίχ Ακίν κάνει το back to back με μια αληθινή ιστορία.

Ο Φριτζ Χόνκα ήταν ένας διαβόητος serial killer που τρομοκράτησε τους δρόμους του Αμβούργου τη δεκαετία του ’70 και σκότωσε τουλάχιστον 4 ιερόδουλες, τις οποίες έθαψε στο πάτωμα του διαμερίσματος του.

Ο πρωταγωνιστής Γιόνας Ντάσλερ δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία, υποβοηθούμενος κι από την τρομερή δουλειά που έχει γίνει στα κουστούμια, με την μεταμφίεσή του να είναι άψογη.


Η ταινία της εβδομάδας: Knives Out

Σκηνοθεσία: Ρίαν Τζόνσον

Σενάριο: Ρίαν Τζόνσον

Με τους: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κρις Έβανς, Τζέιμι Λι Κέρτις, Άνα ντε Άρμας, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Σάνον, Ντον Τζόνσον

Διάρκεια: 130′

Είδος: Έγκλημα, μυστήριο, κωμωδία

Διανομή: Spentzos Film

Ένας εκκεντρικός ντετέκτιβ (Ντάνιελ Κρεγκ )ερευνά τον φόνο ενός εκατομμυριούχου (Κρίστοφερ Πλάμερ). θα πρέπει να ανακαλύψει τον ένοχο ανάμεσα στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού κύκλου του.

Το Knives Out είναι η πιο απρόσμενη ταινία της χρονιάς. Μπορεί να έχει έναν καλό σκηνοθέτη κι ένα πολύ καλό καστ, αλλά ποιος θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά πως θα είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς στο είδος της; Είτε αυτό αφορά το έγκλημα μυστηρίου είτε την κωμωδία. Κι είναι το δεύτερο χαρακτηριστικό της που κυριαρχεί και της δίνει πολλούς πόντους. Τόσους ώστε να ακούγεται αχνά και για υποψηφιότητα στα Όσκαρ.


Keywords
Τυχαία Θέματα
5-1112, Knives Out,Golden Glove