Οι «άγνωστοι» ήρωες του 2019: πρόσωπα που μας απασχόλησαν χωρίς να είναι διάσημα

13:34 28/12/2019 - Πηγή: People

Αρκετοί ήταν οι «άγνωστοι» που στη διάρκεια του 2019 ήρθαν στο προσκήνιο είτε λόγω της επιρροής τους είτε επειδή δημιούργησαν ένα κίνημα.

Γκρέτα Τούνμπεργκ, η εκπρόσωπος της γενιάς του κλίματος

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2018 όταν η 16χρονη Σουηδέζα ξεκίνησε “την απεργία από το σχολείο” για να διαμαρτυρηθεί για την αδράνεια των πολιτικών απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Με όπλο της ένα πανό προσέλκυσε αρχικά την προσοχή των σουηδικών μέσων ενημέρωσης και στη συνέχεια των διεθνών και τελικά το κορίτσι που

πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ κατάφερε να επιβληθεί ως η πασιονάρια της Γης.

Νέοι από όλο τον κόσμο τάχθηκαν στο πλευρό της και έτσι καθιερώθηκαν οι “Παρασκευές για το Κλίμα” που ώθησαν στον δρόμο εκατομμύρια νέους σε όλο τον κόσμο.

Είτε την αγαπά είτε την αντιπαθεί κάποιος, είναι γεγονός ότι η Τούνμπεργκ κατάφερε να αναγάγει σε πρώτη προτεραιότητα στην Ευρώπη την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στην Ευρώπη πλέον σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρόκειται για ένα πολυ σοβαρό πρόβλημα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2019.

Ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος χάρη στον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία για την παραπομπή του  Ντόναλντ Τραμπ

Αυτός ο μυστηριώδης πράκτορας της CIA, πρώην εργαζόμενος στον Λευκό Οίκο, ανησύχησε το καλοκαίρι όταν ενημερώθηκε για τη συνομιλία που είχε ο Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη διάρκεια της οποίας του ζήτησε να ερευνήσει έναν από τους πιθανούς του αντιπάλους στις προεδρικές εκλογές του 2020, τον Τζον Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ.

Μετά την καταγγελία αυτού του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος ξεκίνησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων η διαδικασία για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου. Πριν μερικές ημέρες η Βουλή ψήφισε υπέρ της παραπομπής του στη Γερουσία για δίκη.

Δείτε και τα υπόλοιπα πρόσωπα στο fortunegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
2019,