Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο απαντά στην σκληρή κατηγορία του Μπολσονάρο για τις φωτιές στον Αμαζόνιο

13:51 2/12/2019 - Πηγή: People

Έχουμε δεχτεί πολλά από τον Ζαΐχ Μπολσονάρου ως παγκόσμια κοινότητα, αλλά μια αποδόμηση και ολομέτωπη επίθεση προς τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι…non passaran. Και μπορεί το ύφος μας να είναι χιουμοριστικό, αλλά σίγουρα τα όσα είπε την περασμένη Παρασκευή ο Ζαΐχ Μπολσονάρου κατά του ηθοποιού και γνωστού για την τεράστια ακτιβιστική του δράση, είναι πέραν πάσης φαντασίας.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας ανέφερε με ειρωνικό τρόπο ότι ο ΝτιΚάπριο «είναι ένας κουλ

τύπος, σωστά; Δίνει χρήματα για να βάλει φωτιά στον Αμαζόνιο». Η κατηγορία αφορούσε κάποιες υποθέσεις της αστυνομίας ότι πυροσβέστες έβαλαν φωτιά σε σημεία του Αμαζονίου επίτηδες, για να πουλήσουν τις εικόνες στην WWF κι εκείνη με τη σειρά της να τις χρησιμοποιήσει για να συλλέξει δωρέες.

Μπολσονάρου: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο χρηματοδότησε εμπρησμούς στον Αμαζόνιο

Η WWF αρνήθηκε προφανώς τις κατηγορίες, αλλά και το ότι δέχτηκε δωρεά από τον ΝτιΚάπριο.

Ο ηθοποιός από την πλευρά απάντησε με πολύ ήρεμο τόνο προς τον Μπολσονάρου, χωρίς καν να αναφέρει το όνομά του.

«Αυτή τη στιγμή της κρίσης για τον Αμαζόνιο, υποστηρίζω τους ανθρώπους της Βραζιλίας που παλεύουν να σώσουν τη φυσική και πολιτιστική τους κληρονομιά. Αποτελούν ένα εκπληκτικό, συγκινητικό και ταπεινό παράδειγμα αφοσίωσης και πάθους που χρειάζεται για να σώσουμε το περιβάλλον. Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων διακυβεύεται και είμαι υπερήφανος που στέκομαι με τις ομάδες που τα προστατεύουν.

Αν και τους αξίζει η οικονομική στήριξη, δεν προσφέραμε ποτέ κεφάλαιο στους οργανισμούς που στοχοποιούνται. Παραμένω πιστός στην υποστήριξη των ιθαγενών κοινοτήτων, τοπικών κυβερνήσεων, επιστημόνων, καθοδηγητών και του απλού κόσμου που δουλευουν αδιάκοπα για να εξασφαλίσουν τον Αμαζόνιο για το μέλλον των Βραζιλιάνων».

View this post on Instagram

At this time of crisis for the Amazon, I support the people of Brazil working to save their natural and cultural heritage. They are an amazing, moving and humbling example of the commitment and passion needed to save the environment. The future of these irreplaceable ecosystems is at stake and I am proud to stand with the groups protecting them. While worthy of support, we did not fund the organizations targeted. I remain committed to supporting the Brazilian indigenous communities, local governments, scientists, educators and general public who are working tirelessly to secure the Amazon for the future of all Brazilians.

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on Nov 30, 2019 at 7:48am PST

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μπολσονάρο,leonarnto ntikaprio, bolsonaro