Ο Κιάνου Ριβς είναι ό,τι πιο ατόφιο και cool υπάρχει στη βιομηχανία του Χόλιγουντ

12:59 29/8/2019 - Πηγή: People

Κατά καιρούς κυκλοφορεί στα social media το πολύ ζόρικο στόρι της ζωής του. Πέθανε ο φίλος του Ρίβερ Φοίνιξ. Πέθανε το παιδί του με την Τζένιφερ Σιμ. Οι δυο τους χώρισαν. Έχασε τη γυναίκα του σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Έχασε την αδερφή του από αρρώστια. Γενικώς τον κυνηγάει η απώλεια με έναν τρόπο αδυσώπητο. Οποιοσδήποτε στη θέση του Κιάνου Ριβς θα είχε σκεφτεί έντονα να αφαιρέσει τη ζωή του ή θα είχε γίνει ένας μισάνθρωπος.

Οποιοσδήποτε θα σκεφτόταν το κλασικό «γιατί σε μένα;» και δεν θα ενδιαφερόταν για τον πόνο

των άλλων ανθρώπων. Όμως ο Κιάνου Ριβς φαίνεται πως είναι φτιαγμένος από ένα σπάνιο υλικό. Όχι μόνο ως προς την επαγγελματική του συμπεριφορά, αλλά και στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Αυτό μπορεί να απορρέει από τις δημόσιες εμφανίσεις του ως διαπίστωση, αλλά είναι πέρα ως πέρα αλήθεια.

Σε αυτό ομονοούν όλοι οι παρουσιαστές και ηθοποιοί που τον έχουν γνωρίσει. Μιλούν για την ευγένεια και το ήθος με το οποίο αντιμετωπίζει τους πάντες. Είναι γνωστό για παράδειγμα ότι στα γυρίσματα σκηνών με φιλί ή σωματική επαφή, δεν απλώνει τα χέρια του στη συμπρωταγωνίστρια. Είναι γνωστό ότι όταν του ζητάνε μια φωτογραφία οι θαυμαστές, πάλι δεν απλώνει το χέρι στη μέση ή τους ώμους τους. Αυτό είναι ένα δείγμα σεβασμού προς την προσωπικότητα του εκάστοτε άλλου.

Στο μόνο σημείο που επηρεάστηκε βαθιά η ζωή τους από όσα τραγικά έζησε, είναι στις ερωτικές του σχέσεις. Ένας τόσο ωραίος άντρας κι όμως αποφεύγει τις σχέσεις, αποφεύγει ακόμα και τα ραντεβού. Αποφεύγει να βάλει στη ζωή του τον κίνδυνο μιας ακόμα απώλειας.

Γι΄αυτό λένε ότι είναι down to earth. Χωρίς να έχει βάλει το χεράκι της η βαρύτητα όπως λέει χιουμοριστικά.

Η φιλοσοφία ζωής του έχει αποκρυσταλλωθεί από τα τραγικά γεγονότα που βίωσε, αλλά δεν έχει γίνει χαλκομανία. Αντιθέτως, ισχυροποιήθηκε. Κάπως έτσι φτάνει να δίνει την πιο σωστή απάντηση για το τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε.


Ακόμα κι από τις επιλογές του σε επαγγελματικό επίπεδο και το πώς σκέφτεται γύρω από το legacy του, δε μπορείς παρά να πεις ότι είναι ένας ατόφιος τύπος. Το ότι έδωσε τα λεφτά που πήρε από το δεύτερο Matrix όλα σε οργανισμούς που καταπολεμούν τη λευχαιμία, την ασθένεια που σκότωσε την αδερφή του Κιμ θα έπρεπε να είναι αρκετό. Το ότι δεν κάνει επαγγελματικές επιλογές με βάση το χρήμα, αφού όσο έβγαλε το θεωρεί ικανό να τον συντηρήσει, θα έπρεπε να είναι αρκετό.

Μετά από την επιτυχημένη τριλογία του John Wick, ετοιμάζεται για το Matrix 4. Πριν απ΄αυτά πολλοί αναρωτηθήκαμε σε ανύποπτες στιγμές γιατί δεν είχε μια καριέρα στο πιο υψηλό ράφι. Η απάντηση είναι ότι δεν αποτέλεσε ποτέ τον στόχο του. Ήθελε να τονώνει την ευτυχία που έπαιρνε από τη δουλειά του. Ήταν και είναι πια ο μόνος πάροχος θετικών συναισθημάτων και μη ουδετερότητας.

Αν το Χόλιγουντ είχε μερικούς ακόμα Κιάνου Ριβς, τότε θα ήταν ένας  πολύ πιο ειλικρινής και ανθρώπινος χώρος…

Keywords
Τυχαία Θέματα