Ο Χοακίν Φοίνιξ έκανε κάτι τόσο «Joker» για να πείσει τον Τοντ Φίλιπς να σχεδιάσει ένα sequel

17:49 6/11/2019 - Πηγή: People

Εδώ και δύο μήνες όλος ο κόσμος συζητά για το πόσο μεγάλη ταύτιση είχε με τον ρόλο του Joker ο Χοακίν Φοίνιξ. Αυτό δεν φάνηκε μόνο στο αποτέλεσμα της ταινίας, αλλά έχει επιβεβαιωθεί κι από τις τόσες ιστορίες που προκύπτουν από τα γυρίσματα. Μια ακόμα βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά κάτι που έκανε ο Φοίνιξ σχετικά με ένα πιθανό sequel της ταινίας.

Ήταν

μόλις η τρίτη εβδομάδα γυρισμάτων όταν ο Φοίνιξ είχε δεθεί τόσο με τον χαρακτήρα του, τον είχε αγαπήσει τόσο και πίστευε στο βάθος του, ώστε είχε πειστεί για ένα sequel. Είχε καταλάβει πως υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να φανούν από τον χαρακτήρα του που δεν χώρεσαν στην πρώτη ταινία. Σκεφτείτε όμως ότι τότε που είχε πειστεί, η ταινία δεν φαινόταν καν ότι θα γίνει τόσο μεγάλη επιτυχία με 930 εκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Αυτό το αναφέρουμε για να δείξουμε πως δεν ήταν η γλύκα του χρήματος που τον έψηνε. Ήταν η γλύκα του καλλιτεχνικού οράματος. Ο Φοίνιξ λοιπόν, εκτός του ότι ζήτησε με επιμονή από τον Τοντ Φίλιπς να επεξεργαστεί ιδέες για ένα sequel, πήγε και έκανε κάτι που μόνο ο Joker θα έκανε.

Ζήτησε από έναν άνθρωπο ειδικό στην επεξεργασία να του φτιάξει μερικά πόστερ. Για την ακρίβεια, να πάρει πόστερ παλιών ταινιών και να τοποθετήσει σε αυτές τον Joker. Ο Joker και Το Μωρό της Ρόζμαρι, ο Joker στο Raging Bull. Αφού έκανε τα mock-ups των πόστερ, τα έδειξε στον Φίλιπς και τότε βρέθηκε ακόμα ένα σημείο ταύτισης ανάμεσα τους.

Ο Τοντ Φίλιπς πάντως δεν φαίνεται να είναι έτοιμος ακόμα για να μπει σε μια τέτοια διαδικασία. Σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν σκέφτονται με τίποτα να ξεκινήσουν να ετοιμάζουν ένα σενάριο. «Έχουμε συζητήσει μόνο ότι αν φτάναμε στο σημείο να κάναμε sequel, δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε στη λογική του ΚλόουνΠρίγκιπα του Εγκλήματος».

Αυτό το ανέφερε ο Φίλιπς καθώς η ταινία τελειώνει σε ένα σημείο, όπου η φυσιολογική της συνέχεια είναι ο Joker δίχως Άρθουρ Φλεκ. Ένας διαμορφωμένος villain με λίγα λόγια. Κι αυτή είναι μια προσέγγιση που την έχουν απορρίψει από την πρώτη κιόλας ταινία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χοακίν Φοίνιξ, Joker, Τοντ Φίλιπς,choakin foinix, Joker, tont filips