Ο Guardian «κράζει» τη Μύκονο: «Παράδεισος παράλογου πλουτισμού»

19:40 31/7/2019 - Πηγή: People

Όσα συμβαίνουν στη Μύκονο τα τελευταία χρόνια είναι γνωστά. Αυτή τη φορά δημοσιογράφος του Guardian ήρθε για να καταγράψει όλα όσα έζησε μέσα σε λίγες ημέρες. Ο χαρακτηρισμός που αποδίδει στο νησί, είναι πως η Μύκονος αποτελεί έναν «παράδεισο παράλογου πλουτισμού».

To «Νησί των Ανέμων» που λειτουργεί ως «μαγνήτης» για το διεθνές τζετ σετ μετατράπηκε σε παράδεισο παράλογου πλούτου με σούπερ γιοτ και κακόγουστη τέχνη, σχολιάζει ο δημοσιογράφος.

Ο τίτλος του άρθρου είναι αρκετός:«Σούπερ γιοτ και κακόγουστη τέχνη». Ο δημοσιογράφος που το υπογράφει δεν είναι άλλος απότ ον Ρούπερτ Νιτ.

«Δεν.. μπορείς να βρεις κουβαδάκι και φτυαράκι στις παραλίες, κοινώς παιδιά με τα παιχνίδια τους, αλλά μπορείς να βρεις να αγοράσεις μια τσάντα Gucci των 10.000 ευρώ ή μια καλλιτεχνική δημιουργία των 250.000 ευρώ», σχολιάζει.

Ο ίδιος περιγράφει πώς η μαζική εισροή δισεκατομμυριούχων μετέτρεψε τη Μύκονο σε «έναν παράδεισο παράλογου πλουτισμού» αλλά και τα όσα έζησε εντυπωσιασμένος στο Nammos στην Ψαρού.

Μύκονος: Σερβίροντας ξυπόλητοι, με φουσκάλες στα πόδια – Η απίστευτη καταγγελία από το κοσμοπολίτικο νησί

«Αυτή η λωρίδα άμμου, στη νοτιοδυτική ακτή της Μυκόνου, δεν είναι μια απλή παραλία», έγραψε και όταν ρώτησε στη συγκεκριμένη παραλία πού μπορεί να αγοράσει στρώμα θαλάσσης, πήρε την απάντηση: «Οι πελάτες μας δεν είναι συνήθως τέτοιου είδους άνθρωποι».

«Τα χρήματα που ξοδεύουν στο «Νammos» έχουν αλλάξει άρδην την τοπική κοινότητα», γράφει ο δημοσιογράφος που ρώτησε αν μπορεί να απολαύσει το δείπνο του εκεί, αλλά το ενημέρωσαν ότι έπρεπε να είχε κάνει κράτηση εβδομάδες νωρίτερα!

«Πιθανότατα αυτό είναι καλύτερο γιατί ένα πιάτο λαβράκι θα μου κόστιζε 200 ευρώ. Μια προσπάθεια να πιω μια μπύρα στο μπαρ, όπου χωρίς εξαίρεση όλοι οι πελάτες, γέροι και νέοι χορεύουν στα τραπέζια, αποτρέπεται από μια ομάδα έξι σεκιούριτι», περιγράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος .

Keywords
Τυχαία Θέματα