Νίκι Μινάζ: Προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με στίχο της που αναφέρεται στη Ρόζα Παρκς

18:28 5/2/2020 - Πηγή: People

Η Ρόζα Παρκς είναι μια από τις πιο θρυλικές μορφές της Ιστορίας στον αγώνα κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ, ιδίως στο λεγόμενο «απαρτχάιντ» στα μέσα μεταφοράς. Η στιγμή που αρνήθηκε να σηκωθεί από τη θέση της για να κάτσει ένας λευκός που της ζήτησε να πάει στο πίσω μέρος του λεωφορείου, την έκανε ένα τεράστιο σύμβολο, κυρίως για τη μαύρη φυλή, αλλά και για όσους πολεμούν τον ρατσισμό. Το μέγεθος αυτής της φιγούρας φαίνεται πως δεν το καταλαβαίνει η Νίκι Μινάζ.

Η διάσημη ράπερ, λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση του γάμου της με τον Κένεθ Πέτι που έχει ένα περίεργο παρελθόν βιαιότητας, ανάρτησε ένα βίντεο στο Instagram ένα βίντεο όπου λέει έναν στίχο από το νέο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει, το Yikes, κι εκεί αναφέρει την υπόθεση της Ρόζα Παρκς και το περιστατικό στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα το 1955.

«All you bitches Rosa Parks, uh oh, get your ass up».  Ο συγκεκριμένος στίχος κρίνεται ως προσβλητικός προς την Παρκς, είναι αναληθής και δικαίως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολλούς χρήστες στα social media, καθώς αναρτήθηκε κιόλας την ημέρα γέννησης της Παρκς που θα γινόταν 107 ετών στις 4 Φεβρουαρίου.

View this post on Instagram

#Yikes I play tag & u #IT for life. #Yikes You a you do IT for likes

A post shared by Barbie (@nickiminaj) on Feb 3, 2020 at 7:12pm PST

Η Ρόζα Παρκς δεν είναι η μόνη που έπιασε στο στόμα της και στις αναρτήσεις της η Μινάζ, καθώς μερικές εβδομάδες πριν είχε κάνει κάτι ανάλογο και με την Χάριετ Τάμπμαν.

View this post on Instagram

A post shared by Barbie (@nickiminaj) on Nov 9, 2019 at 12:31pm PST

Keywords
Τυχαία Θέματα