Νεκρό βρέφος στην Πάτρα: Στο δικαστήριο η μητέρα – Είχε κρύψει από όλους ότι ήταν έγκυος

10:44 13/2/2020 - Πηγή: People

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του νεκρού βρέφους που βρέθηκε στην πλαζ της Πάτρας, την Τετάρτη (12/02). Οι Αρχές εντόπισαν λίγες ώρες μετά την 27χρονη μητέρα του βρέφους, στο σπίτι που μένει στην Πάτρα, και μια πολύ δυσάρεστη ιστορία αρχίζει να βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η μητέρα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στη δικαιοσύνη, αφού ομολόγησε την πράξη της.

Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών

και θα υποβληθεί σήμερα σε ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Η 27χρονη μητέρα άφησε το βρέφος στην παραλία, αφού πρώτα γέννησε σε δημόσιο νοσοκομείο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έφυγε κρυφά από το μαιευτήριο, μαζί με το μωρό, τα ξημερώματα της Τετάρτης και αφού περιπλανήθηκε επί ώρες στην πόλη με το μωρό στην αγκαλιά αποφάσισε να το εγκαταλείψει στην πλαζ τυλιγμένο σε μια κουβέρτα.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της κοπέλας, Γιάννης Αποστολόπουλος, η γυναίκα ήταν σε κατάσταση σου. Είχε κρύψει, μάλιστα, στους οικείους της ότι ήταν έγκυος. Δεν την παρακολουθούσε γιατρός και πήγε στο νοσοκομείο μόνο και μόνο για να γεννήσει.

Η εγκυμοσύνη της δεν είχε γίνει αντιληπτή ούτε από τους συναδέλφους της στην επιχείρηση που δούλευε, στην περιοχή των Καλαβρύτων, ενώ πήρε την απόφαση να γεννήσει με καισαρική για να μην καταλάβει κανείς τίποτα, πριν αρχίσει να φαίνεται. Στους γιατρούς του νοσοκομείου, ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός της διαμένει στην Αθήνα και για λόγους υγείας δεν μπορούσε να την αναλάβει, γι’ αυτό ζήτησε να την ξεγεννήσουν εκείνοι.

Στην κλινική, το προσωπικό κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι η νεαρή γυναίκα αντιμετώπιζε κάποιο θέμα, καθώς κανείς δεν τη συνόδευε, ενώ μαζί της δεν είχε ρούχα ούτε για την ίδια, που θα γεννούσε, ούτε για το μωρό.

Ο συνήγορος της γυναίκας δήλωσε ότι 27χρονη μητέρα «είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση» και όπως του είπε, γέννησε μόνη της, χωρίς την παρουσία κάποιου συγγενικού προσώπου, καθώς δεν γνώριζε κανείς ότι η ήταν έγκυος.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η κοπέλα φέρεται να προέβη σε αυτή την ενέργεια εξαιτίας της ντροπής που ένιωθε. Ο βιολογικός πατέρας δεν εμφανίστηκε πουθενά, ενώ συγγενείς και φίλοι δεν γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της. Μάλιστα, η 27χρονη, όπως και η οικογένειά της, δεν γνώριζαν μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης ότι το μωρό είναι νεκρό.

*Με στοιχεία από  thebest.gr, ethnos.gr  

Keywords
Τυχαία Θέματα