Μυρτώ Αλικάκη: Αγνώριστη για τον νέο της ρόλο

08:21 30/6/2019 - Πηγή: People

Φέτος η Μυρτώ Αλικάκη κλείνει 25 χρόνια ως ηθοποιός και εξηγεί τι πρέπει να κάνεις για να επιβιώσεις σε έναν χώρο δύσκολο και απαιτητικό, όπως είναι το θέατρο. Και όλα αυτά πριν φύγει για καλοκαιρινή περιοδεία με το έργο του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» και σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της νέας σειράς των Ανδρέα Γεωργίου και Κούλη Νικολάου στην οποία υποδύεται μια φευγάτη καλλιτέχνιδα. Όχι δηλαδή, κάτι πολύ μακριά από αυτό που είναι στη ζωή της.

«Γιατί άλλαξα το χρώμα των μαλλιών μου…»

«Τα

μαλλιά τα άλλαξα για τη σειρά. Το συζήτησα με τον Ανδρέα Γεωργίου και ήταν σύμφωνος. Θα υποδυθώ μια ζωγράφο, που τα πόδια της βρίσκονται λίγα εκατοστά πάνω από τη γη. Ήθελα, λοιπόν, και η εξωτερική της εμφάνιση να αντικατοπτρίζει αυτό που είναι η ψυχή της.

Γι’ αυτό κι άλλαξα τα μαλλιά, άνοιξα τα φρύδια και φόρεσα για πρώτη φορά στη ζωή μου φακούς επαφής. Την ημέρα που πήγα στο κομμωτήριο γούσταρα τρελά. Ο κόσμος είναι κάπως εξοικειωμένος πια με τις πολλές εικόνες του εαυτού μου, αφού έχω κάνει τα πάντα: Από ξανθά μαύρα και από καστανά κόκκινα!».

«H ζωή είναι υπέροχη…»

«Έχω ένα διαρκές αίσθημα ότι η ζωή είναι υπέροχη και δεν θέλω να τη χάνω. Πολύ δύσκολα θα πω “Σήμερα, θα μείνω σπίτι, με την κουβερτούλα μου μπροστά από την τηλεόραση και θα κοιμηθώ από τις 10.00 το βράδυ”. Θα πάθω κατάθλιψη, σίγουρα. Θέλω να βγαίνω, με παρέα ή μόνη.

Μου αρέσει, για παράδειγμα, να πίνω μόνη καφέ διαβάζοντας ή να πηγαίνω μόνη στο σινεμά και το θέατρο. Έχω εξοικειωθεί με τα αδιάκριτα βλέμματα, τόσο πολύ που σχεδόν δεν τα αντιλαμβάνομαι. Επίσης, φροντίζω να βγαίνω σε στέκια που νιώθω ασφαλής. Σε κάθε περιοχή της Αθήνας έχω ένα μαγαζί-καβάντζα. Σε ένα τέτοιο είμαστε και τώρα».

«Η συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη…»

«Πρώτη φορά βρίσκομαι φέτος με τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα έλεγα πως η συνεργασία μας είναι μάθημα για εμένα. Η ικανότητά του να αυτοσχεδιάζει και η αχαλίνωτη φαντασία του επί σκηνής είναι δύο μόνο από τους λόγους που χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του. Θα ξεκινήσουμε από το Κατράκειο Θέατρο, στις 3 Ιουλίου, με το υστερικά αστείο έργο του Μολιέρου τον Κατά Φαντασίαν Ασθενή και θα πάμε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με έναν θίασο-διαμάντι, μια εξαίσια μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και τα εντυπωσιακά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ.

Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη. Μόνο μια φορά ακόμη έχω πάει περιοδεία στη ζωή μου, αλλά το γουστάρω. Δεν θα το έκανα αν ένιωθα πως δεν αξίζει τον κόπο. Τον χειμώνα θα βρίσκομαι πάλι με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τρελή ομαδάρα στο θέατρο Μουσούρη, με τους Ψύλλους στ’ Αυτιά, του Φεϊντό».

«Δουλεύω 25 χρόνιA ως ηθοποιός…»

«Στο θέατρο κλείνω 25 χρόνια φέτος. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να επιβιώσεις τόσα χρόνια. Χρειάζεται ένας συνδυασμός πραγμάτων, με το ταλέντο να έρχεται τελευταίο. Θέλει εργατικότητα, αυτοπειθαρχία, διαλλακτικότητα και να είσαι καλός συνεργάτης.

Υπάρχουν, βέβαια, και ηθοποιοί που δεν είναι καλοί συνεργάτες και παρ’ όλα αυτά έχουν κάθε χρόνο δουλειά. Τι να σου πω… Εγώ χαίρομαι όταν ακούω ανθρώπους που εκτιμώ να μου λένε “Αποφάσισα να συνεργαστώ μαζί σου, γιατί είσαι πάντα στην ώρα σου και δεν δημιουργείς προβλήματα στη δουλειά”. Είναι μια επιβράβευση».

«Θα μπορούσα να παρουσιάσω εκπομπή μαγειρικής…»

«Μαγειρεύω πολύ. Νομίζω ότι η ειδικότητά μου είναι τα γρήγορα φαγητά, δηλαδή κρέας σοτέ με ψιλοκομμένα λαχανικά ή διάφορες νόστιμες μακαρονάδες. Πολύ σπάνια θα φτιάξω το ίδιο φαγητό δύο φορές. Ανοίγω το ψυγείο, βλέπω τι υπάρχει μέσα και… κατεβάζω ιδέες! Αρκετά συχνά ανεβάζω τις συνταγές στο Instagram. Κάποια στιγμή θα μπορούσα να παρουσιάσω και εκπομπή μαγειρικής. Γιατί όχι;…».

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

*Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο τεύχος του People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα