«Έχει συμβεί να έρθει καλεσμένος και να κάτσει στο πάνελ ενώ δεν ήταν η ώρα του να βγει»

08:11 30/6/2019 - Πηγή: People

Η Μαρία Αχουλιά είναι το τηλεοπτικό alter ego της Φαίης Μαυραγάνη εδώ και επτά σεζόν στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει», μια εκπομπή την οποία έστησαν η Μαρία και η παρουσιάστρια από την αρχή.

«Η συγκεκριμένη χρονιά κύλησε εύκολα, με την έννοια ότι το αρχικό μας υλικό ήταν καλό. Και όταν λέω υλικό, εννοώ τις υποδομές που υπήρχαν από το κανάλι. Τώρα πλέον κάνουμε ορισμένα ρετουσαρίσματα κάθε χρονιά. Ωστόσο, όταν είχαμε ξεκινήσει δεν ήταν τίποτα εύκολο» εξομολογείται στο People.

Ύστερα

από επτά χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας, η εκπομπή έχει αποκτήσει ένα πιστό κοινό, που κάθε Σαββατοκύριακο την παρακολουθεί από τις 05.30 το πρωί, προκειμένου να ενημερωθεί και να πληροφορηθεί για διάφορα ζητήματα της καθημερινότητας.

«Το τηλεοπτικό κοινό μάς αναζητά, στέλνει μηνύματα κατά τη διάρκεια της εκπομπή, θέτοντας σημαντικές ερωτήσεις. Φέτος, μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook, που απαντά ο συνάδελφος Κωστής Πλάντζος, κυρίως στις ερωτήσεις οικονομικού ενδιαφέροντος. Ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει πολλά που αφορούν τα οικονομικά του, για τις συντάξεις και γενικότερα την οικονομία» εξηγεί.

Ένα θέμα που έπαιξε στην εκπομπή και η Μαρία ξεχώρισε μέσα από τη δημοσιογραφική της ματιά ήταν η συνέντευξη του θεωρητικού της Φυσικής Δημήτρη Νανόπουλου στη Φαίη Μαυραγάνη. «Καλό είναι να ξεφεύγουμε από τα τετριμμένα της καθημερινότητας και οι τηλεθεατές να ακούνε πράγματα από ανθρώπους που πραγματικά έχουν κάτι να πουν» συμπληρώνει.

Η Μαρία έχει να μοιραστεί μαζί μας αστείες στιγμές που δεν έδειξαν οι κάμερες από προσκαλεσμένους της εκπομπής. «Έχει συμβεί να έρθει καλεσμένος και να κάτσει στο πάνελ ενώ δεν ήταν η ώρα του να βγει. Επειδή ήρθε νωρίτερα από την προκαθορισμένη, θεώρησε πως μπορεί να κάτσει στην καρέκλα. Στην τηλεόραση, όμως, οι χρόνοι και η σειρά που θα βγουν οι καλεσμένοι είναι συγκεκριμένοι. Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, πήγε ο floor manager και του εξήγησε πως πρέπει να σηκωθεί. Μέσα στα χρόνια μάς έχουν συμβεί αρκετά παρόμοια περιστατικά».

Η σχέση της με τη Φαίη δεν είναι στο πλαίσιο μιας επαγγελματικής συνεργασίας, καθώς μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί μια δυνατή φιλία. «Είναι μια σχέση αγάπης και υποστήριξης. Πλέον, συνεννοούμαστε με το βλέμμα. Από τις κινήσεις της και μόνο στο πλατό καταλαβαίνω αμέσως τη διάθεσή της. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Την εκπομπή τη δουλεύουμε μαζί με τη Φαίη και είμαστε σε όλα μαζί.

Κάνουμε μια εκπομπή χωρίς ακρότητες και προσπαθούμε να είναι γνωστή και δυνατή σε νούμερα τηλεθέασης για τη θεματολογία και τις συνεντεύξεις και όχι για έναν καβγά που έγινε στο πλατό. Ύστερα από 20 χρόνια σε αυτή τη δουλειά, έχω μάθει πως τα πάντα είναι ένα ρεπορτάζ και ότι η τηλεόραση έχει όρια που πολλές φορές ξεπερνιούνται».

Πηγή: People

Keywords
Τυχαία Θέματα