Μεσάνυχτα: Η συγκλονιστική ιστορία της κοπέλας που στον σεισμό του ’99 έμεινε για ώρες κάτω από τα χαλάσματα

13:20 30/10/2019 - Πηγή: People

Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μεσάνυχτα» βρέθηκε η Γιώτα Κότα, η κοπέλα που στον σεισμό του 1999, σε ηλικία 10 ετών, θάφτηκε για πολλές ώρες κάτω από τα ερείπια της πολυκατοικίας όπου έμενε στη Μεταμόρφωση. Η κοπέλα περιέγραψε με μελανά χρώματα την εμπειρία της στον σεισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου έχασε τον πατέρα, την αδερφή και τον παππού της.

Μιλώντας στην εκπομπή, περιέγραψε καρέ καρέ τη στιγμή του σεισμού, τα πρώτα λεπτά που συνειδητοποίησε πως κάτι σοβαρό συμβαίνει: «Το σπίτι μας ήταν στη Μεταμόρφωση, απέναντι από το δημοτικό σχολείο. Ήταν μια τετραώροφη πολυκατοικία με

16 οικογένειες. Οκτώ οικογένειες είχαν θύματα και οκτώ δεν είχαν, αλλά όλοι έχασαν το σπίτι τους».

Για τη στιγμή του σεισμού είπε: «Ήταν δευτερόλεπτα, δεν καταλάβαμε τι έγινε. Μόνο ο πατέρας μας φώναξε «Μη φοβάστε, κάνει σεισμό». Μαύρισαν όλα σε δευτερόλεπτα. Δεν έχω μνήμες. Θυμάμαι μόνο μια ρωγμή στον τοίχο, μόνο αυτό θυμάμαι, μετά σκοτάδι. (…) Αναζήτησα την αδερφή μου, δεν ακουγόταν. Στην αρχή μου μιλούσε ο πατέρας μου. Όσο περνούσε η ώρα καταλάβαινα ότι αλλάζει η αναπνοή του πατέρα μου, μέχρι που δεν τον άκουγα πια…» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είχα την αντίληψη ότι είχε πέσει όλο το κτίριο, νόμιζα ότι κάτι έχει πέσει μόνο πάνω σε μένα. Αισθανόμουν σκόνη και χώμα στο στόμα μου, αλλά δεν φανταζόμουν ότι έχει πέσει όλο το σπίτι».

Ολόκληρη η συγκλονιστική μαρτυρία της εδώ 

Keywords
Τυχαία Θέματα