Μάτια: Τα κορυφαία μυστικά περιποίησης για κάθε δεκαετία

Σας αποκαλύπτουμε τα κορυφαία μυστικά περιποίησης της περιοχής των ματιών για κάθε δεκαετία.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια διαφέρει από το υπόλοιπο σώμα. Είναι πιο λεπτό, πιο ευαίσθητο και πιο εύθραυστο, και, συνεπώς, μαρτυρά πως ξενυχτήσαμε το προηγούμενο βράδυ ή πως χρειάστηκε να καθίσουμε πολλές ώρες στη δουλειά.

Επειδή η περιοχή γύρω από τα μάτια σας είναι αρκετά ευαίσθητη (6-10 φορές πιο λεπτή από τα υπόλοιπα μέρη του προσώπου μας) απαιτεί πολύ απαλές κινήσεις. Αποφύγετε λοιπόν το αδέξιο πλύσιμο, τρίψιμο και τράβηγμα, γιατί μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο

στη δομή της επιδερμίδας σας.

Χρησιμοποιήστε κρέμες ματιών, οι οποίες έχουν ευρύ φάσμα προστασίας. Επίσης έχετε υπόψη σας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα ίδια προϊόντα περιποίησης προσώπου και για την περιοχή των ματιών σας. Ανάλογα τη δεκαετία που διανύετε επιλέξτε κρέμες για τα μάτια σας με στοχευμένα συστατικά που συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιγήρανση.

Στα 20: Η πρόληψη ξεκινά από εδώ

Ουσιαστικά, εδώ «μιλάμε» για πρόληψη. Πρέπει να καθαρίζετε το δέρμα σας σχολαστικά κάθε βράδυ. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε συστηματικά ενυδατικές κρέμες ματιών με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες C και E και φυσικά αντηλιακή προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στα 30: Πρώτη επιλογή το υαλουρονικό οξύ

Οι ενυδατικές κρέμες και οι οροί ματιών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες κι ένα προστατευτικό ευρύ φάσμα UVA & UVB είναι απαραίτητα. Αναζητήστε προϊόντα με συστατικά όπως σόγια, βιταμίνη C, ρετινόλη, καθώς και υαλουρονικό οξύ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το τελευταίο ταιριάζει στους περισσότερους τύπους δέρματος και βοηθά στην εξασθένηση των λεπτών γραμμών.

Στα 40: Μην ξεχνάτε τον ορό

Λόγω της σταδιακής μείωσης των οιστρογόνων και των ορμονικών αναταραχών, που σχετίζονται με την έλευση της εμμηνόπαυσης μέσα στα επόμενα χρόνια, το δέρμα στην περιοχή των ματιών (όπως και σε όλο το πρόσωπο) γίνεται ξηρό και λιγότερο ελαστικό. Επιλέξτε ενισχυμένες ενυδατικές κρέμες ματιών με πλούσια υφή και SPF, καθώς κι έναν ορό με βιταμίνη C, ρετινόλη και κολλαγόνο πριν από την ενυδατική σας για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Στα 50: Σύσφιγξη και ενυδάτωση

Εστιάστε στη σύσφιγξη και τη συνεχή ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε ενισχυμένες ενυδατικές κρέμες ματιών με πλούσια υφή, SPF, υαλουρονικό οξύ, ρετινόλη, βούτυρο καριτέ, σκουαλένιο και αντιοξειδωτικά με δερματολογικά ελεγμένα καλλυντικά.

Το μυστικό

Η υγιεινή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ειδικότερα σε βιταμίνη C (που βρίσκεται σε πορτοκάλι, μπρόκολο και άλλα φρούτα και λαχανικά), βιταμίνη Ε (σε λαχανικά, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο) και λουτεΐνη (σε σπανάκι, λάχανο και χόρτα) βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβη και στην αναπαραγωγή νέων. Για να προστατεύσετε τα μάτια σας από ερεθισμούς και ασθένειες, είναι σημαντικό να προσθέσετε στη διατροφή σας τις παραπάνω τροφές.

The post Μάτια: Τα κορυφαία μυστικά περιποίησης για κάθε δεκαετία appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα