Μαλού: «Όταν ήρθα στην Αθήνα έδωσα δύο χρόνια διορία στον εαυτό μου να τα καταφέρει»

07:08 3/6/2019 - Πηγή: People

Η Μαλού αποφεύγει τα πολυσύχναστα μέρη καθώς, έχοντας μεγαλώσει στην Καλαμάτα, αγαπάει την ηρεμία και τον αέρα της επαρχίας. Ζώντας στην Αθήνα έχει ανακαλύψει όλα τα μαγικά στενά που την ταξιδεύουν και την κάνουν να νιώθει πως ξεφεύγει από τον τρελό ρυθμό της μεγαλούπολης. Συναντιόμαστε στον πεζόδρομο της Ηπίτου και καθώς μου εξομολογείται την αγάπη της για τα κρυφά στενά και τα ήσυχα μαγαζιά του Κέντρου, βρίσκουμε

ένα που μοιάζει σε αυτά που φωτογραφίζει με τον λόγο της. Παραγγέλνει έναν freddo espresso και πίνοντας την πρώτη γουλιά θυμάται τα εφηβικά της χρόνια.

«Πέρασα μια δυνατή εφηβεία. Ήμουν από τις καλές μαθήτριες της τάξης μου, αλλά συγχρόνως η αντάρτισσα του σχολείου. Πρόεδρος στο δεκαπενταμελές και πρώτη στις καταλήψεις. Να φανταστείς, είχα πάρει και πενθήμερη αποβολή για μια απερίσκεπτη ζημιά». Ταξιδεύει στον χρόνο χαμογελώντας σαν 17χρονη: «Η αλήθεια είναι ότι κάναμε τη ζωή των καθηγητών μας δύσκολη, αλλά τους σεβόμασταν. Όταν τους συναντώ και συζητάμε, τα φέρνουμε στο μυαλό μας με πολλή αγάπη».

Το ανήσυχο πνεύμα της δυσκολεύεται να συμβιβαστεί, δίνει Πανελλήνιες δύο συνεχόμενες χρονιές και το 2008 οι πόρτες του τμήματος Φιλολογίας ανοίγουν, ωστόσο, η ίδια φαίνεται να γυρνάει την πλάτη της στις ακαδημαϊκές σπουδές για να κυνηγήσει μια καριέρα στη μουσική.

«Ήρθα στην Αθήνα για να κυνηγήσω το όνειρό μου. Έδωσα δύο χρόνια διορία στον εαυτό μου να τα καταφέρει. Δεν ήθελα να χάνεται ο χρόνος. Αν οι προσπάθειές μου δεν καρποφορούσαν, θα γύριζα πίσω στην πόλη μου. Εκείνο το καλοκαίρι που πήρα τη μεγάλη απόφαση έκανα δύο δουλειές, τραγουδούσα σε κάτι μπαράκια στην Καλαμάτα και δούλευα παράλληλα σαν σερβιτόρα. Στόχος μου ήταν να μαζέψω τα απαραίτητα χρήματα για να στηριχθώ στα πόδια μου έστω για τους πρώτους μήνες στην Αθήνα. Τον πρώτο μήνα βγήκε το τρέιλερ του Greek Idol και τον δεύτερο ήμουν μέσα. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Μπορώ να σου πω ότι έτσι ηρέμησαν και οι γονείς μου, γιατί είδαν ότι είναι κάτι που το θέλω πραγματικά, το έχω βάλει στόχο και σιγά σιγά κατακτώ κάποια πράγματα».

Μετά τη συμμετοχή της στο talent show, η Μαλού Κυριακοπούλου ξεκίνησε εμφανίσεις σε κάποια σχήματα. «Όπως και πολλά άλλα παιδιά, έτσι κι εγώ είμαι από την επαρχία. Ήρθα στην Αθήνα χωρίς να έχω γνωστούς. Δεν ήξερα πού να πάω και πού να απευθυνθώ. Εκείνη την περίοδο που κυκλοφόρησε το τρέιλερ τραγουδούσα με μια βραζιλιάνικη μπάντα στην Αθήνα. Σκέφτηκα ότι αν δηλώσω συμμετοχή πιθανόν να με δουν κάποιοι άνθρωποι και αν τους αρέσω να αρχίσω να κάνω κάποια πράγματα στον χώρο. Όταν τελείωσε το Greek Idol, με πήρε η Cobalt Music. Ήρθαν όλα πολύ ωραία».

Το καλοκαίρι του 2015 ήταν σχεδόν αδύνατο να διασκεδάσεις χωρίς να ακούσεις από κάποιο ηχείο το «Μια φορά στο τόσο». Η Μαλού τραγουδούσε το απόλυτο hit της σεζόν, δυσκολευόταν όμως να συνειδητοποιήσει την επιτυχία. «Γυρίζαμε με τους φίλους μου από την παραλία. Ήμασταν στο αυτοκίνητο όταν ξαφνικά μπήκε το τραγούδι. Νόμιζα ότι είναι CD που απλά έβαλε ο φίλος μου. Δεν πίστευα ότι είχε φτάσει η στιγμή να ακούσω το τραγούδι μου στο ραδιόφωνο. Την ίδια περίοδο ήμασταν σε ένα beach bar στην Καλαμάτα και το βάζει ο DJ. Οι φίλοι μου ενθουσιάζονται και θυμάμαι τον εαυτό μου να ντρέπεται. Κατέβασα το κεφάλι και δεν ήξερα πώς να χειριστώ αυτό που μου συνέβαινε. Είχα τόσο μεγάλη χαρά μέσα μου που κόμπλαρα. Νομίζω εκείνη τη στιγμή είχα την ανάγκη να είμαι κάπου μόνη προκειμένου να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: People

Keywords
Τυχαία Θέματα