Κόμπι Μπράιαντ: Τρίτη φορά που σκοτώνονται άνθρωποι με τέτοιο ελικόπτερο – Η κατασκευαστική ξεκινάει έρευνα

15:43 27/1/2020 - Πηγή: People

Μέσα στην τελευταία πενταετία έχουν συμβεί τρία δυστυχήματα με ελικόπτερο τύπου S-76B ή D. Το τρίτο ήταν αυτό όπου χάθηκαν ο Κόμπι Μπράιαντ με την κόρη του και άλλα 7 άτομα. Αυτό ήταν και το δυστύχημα που οδηγεί την εταιρεία Lockheed Martin να τεθεί αυτοβούλως στην προκαταρκτική έρευνα που έχει ξεκινήσει για να βρεθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Τα ελικόπτερα Sikorsky ξεκίνησαν την πορεία τους το 1970 και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από πετρελαϊκές για επιχειρησιακούς λόγους. Στην πορεία

των ετών και κυρίως την τελευταία 15ετία, βρήκαν και πιο «πολιτική» χρήση, με πολλούς πλούσιους να τα αγοράζουν. Τα πιο εξελιγμένα Sikorsky 76D έχουν πωληθεί σε πάνω από 870 άτομα, ενώ υπάρχουν και 103 76B που έχουν διατεθεί.

Dear Basketball: Το οσκαρικό ταινιάκι κινουμένων σχεδίων για τη ζωή του Κόμπι Μπράιαντ

Κοινώς, σχεδόν 1.000 ελικόπτερα από την ίδια κατασκευαστική χρησιμοποιούνται από πελάτες και οι περισσότεροι εξ αυτών θα θορυβήθηκαν αρκετά στο άκουσμα του θανάτου του Κόμπι.

Η Lockheed, που εξαγόρασε την Sikorsky το 2015 και προμηθεύει τον αμερικανικό στρατό κάποιες φορές, εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία ενημερώνει ότι ύστερα από συννενόηση με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (National Safety Transportation Board) θα συμμετέχει στην εξέταση των αεροσκαφών και θα ενημερώσει τους πελάτες της σε περίπτωση που τα ευρήματα δείξουν κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα.


Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόμπι Μπράιαντ, Τρίτη,kobi braiant, triti