Ηλίας Μπόγδανος: «Ό,τι με φέρνει σε δύσκολη θέση, απλώς το αγνοώ»

10:29 5/1/2020 - Πηγή: People

Σπάει τον πάγο με ένα πλατύ χαμόγελο. Το ραντεβού μας δόθηκε σε ένα καφέ στην Κηφισίας, με εκείνον να καταφθάνει στην ώρα του, πανέτοιμος να μου λύσει κάθε απορία, με πρώτη και καλύτερη το επίθετό του: «Μπόγδανος ή Μπογδάνος»;

Από την Γεωργία Χαλκιά

«Είναι μια ερώτηση που μου κάνουν συνέχεια, μπερδεύοντας το επίθετό μου και ρωτώντας με αν έχω συγγένεια με τον σημερινό βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Πράγματι, είναι πιο συνηθισμένος ο τόνος στην παραλήγουσα. Ο προπροπροπαππούς μου, όμως, κάποιο όνειρο θα ’χε δει και το έκανε Μπόγδανος.

Στην αρχή διόρθωνα τον κόσμο, τώρα πλέον

έχει γίνει κουραστικό. Έγραφαν το επίθετό μου λάθος μέχρι και στις δημοσιευμένες συνεντεύξεις μου. Δεν έχουμε ούτε τις ίδιες ρίζες με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Η μητέρα μου είναι από Κάρπαθο και Αίγυπτο, καθώς οι γονείς της μετανάστευσαν εκεί αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Ο πατέρας μου κατάγεται από την Πελοπόννησο» εξηγεί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το ταλέντο του στη μουσική ήταν εμφανές από το Nήπιο, όμως εκείνος είχε θέσει και άλλους στόχους στη ζωή του.

«Το πτυχίο είναι απαραίτητο εφόδιο για τη ζωή μας, έτσι αποφάσισα να σπουδάσω Οικονομικά. Έπειτα εργάστηκα σε μια εταιρεία, ενώ παράλληλα δίδασκα spinning (σ.σ. ομαδικό πρόγραμμα με στατικά ποδήλατα). Με την μπάντα μου, τους INCO, παίζαμε τότε για δική μας ευχαρίστηση». Τον διακόπτω ευγενικά για να μάθω την προέλευση του ονόματος.

«Είναι συντομογραφία του inconsistencies, δηλαδή ασυνέπειες. Πάντα είχα μισοτελειωμένα τραγούδια, τα οποία δεν ολοκλήρωνα, έτσι βγήκε το όνομά μας. Τώρα βέβαια είμαι πολύ συνεπής» δηλώνει εμφατικά. Μια καμπάνια ήταν η αφορμή της συμμετοχής τους σε μεγάλα φεστιβάλ, όπου πήραν το βάπτισμα του πυρός μαζί με κορυφαία ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως τον Robbie Williams και τους Κasabian. Έκτοτε έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και πριν από λίγο καιρό μπήκαν στη δισκογραφική οικογένεια της Cobalt Music. «Μέχρι τώρα έχουμε ήδη πέντε δικά μας τραγούδια και ετοιμαζόμαστε για δίσκο. Όταν υπογράψαμε με την Cobalt, τα live μας πήραν φωτιά»!

«Νιώθω ευγνώμων για τους φίλους μου, σε κάθε live είναι εκεί»

Όση ώρα συνομιλώ μαζί του, παρατηρώ το πάθος που έχει για τη δουλειά του και αναρωτιέμαι εάν υπάρχει στην καθημερινότητά του χρόνος για προσωπική ζωή. «Με γεμίζει τόσο πολύ η δουλειά μου, που οι κοινωνικές συναναστροφές μέσα στην ημέρα μου μοιάζουν με προσωπική ζωή. Δεν έχω ανάγκη να βγω, αλλά να γυρίσω σπίτι να ξεκουραστώ και να μοιραστώ δυο κουβέντες με τους φίλους μου, με τους οποίους μέχρι πρότινος μέναμε στην ίδια πολυκατοικία.

Σου αλλάζει όλη τη ζωή να έχεις ένα όμορφο παρεάκι. Νιώθω ευγνώμων για τους φίλους μου, σε κάθε live είναι εκεί» καταλήγει, αποφεύγοντας έξυπνα την ερώτηση. Σίγουρα, όμως, οι θαυμάστριες έχουν βρει τον τρόπο να τον προσεγγίσουν και αυτός είναι τα social media! «Τα κομπλιμέντα αρέσουν στον καθένα. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ένα όριο. Έχω δεχτεί πολλά ακραία μηνύματα, αλλά όχι ξεδιάντροπα. Ό,τι με φέρνει σε δύσκολη θέση απλά το αγνοώ» προσθέτει.

«Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα “θέλω να γίνω διάσημος”, είναι θέμα παιδείας»

Αναρωτιέμαι αν παρακολουθεί τα talent shows και γιατί ο ίδιος δεν έχει δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή. «Η τηλεόραση, καλώς ή κακώς, σε βοηθά, το θέμα είναι πώς θα διαχειριστείς ο ίδιος το βήμα που σου δίνεται. Πας να σε ακούσουν και τελικά “την ακούς”. Οι περισσότεροι δεν ήταν έτοιμοι να διαχειριστούν τη δημοσιότητα. Η επιτυχία δεν σερβίρεται έτσι απλά στο πιάτο. Χρειάζεται να δουλέψεις, να αφιερώσεις όλο σου το είναι.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι ο φίλος μου Ίαν Στρατής. Πολύ χαρισματικός, με εξαιρετική φωνή. Με τον Ίαν ξεκινήσαμε παρέα από μικρά μαγαζάκια, επομένως η αναγνωρισιμότητά του ήταν πιο περιορισμένη. Έτσι, αποφάσισε να πάρει μέρος στο Χ Factor και τώρα πια όλοι μιλούν για εκείνον» τονίζει, ενώ σε ό,τι τον αφορά διευκρινίζει πως: «Είμαι πολύ συνειδητοποιημένος, προχώρησα βήμα βήμα, δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα “θέλω να γίνω διάσημος”, είναι θέμα παιδείας. Αφού σπούδασα και καλλιέργησα τον εαυτό μου, αποφάσισα να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Γι’ αυτό και έπειτα από τόση δουλειά έφτασα στο σημείο να με ζητά η τηλεόραση. Έχω δεχτεί αρκετές προτάσεις από τηλεοπτικά σόου» αποκαλύπτει.

Η δυνατή φιλία με τη Χριστίνα Μπόμπα και τον Σάκη Τανιμανίδη

Στα social media ο Ηλίας Μπόγδανος έχει αρκετές αναρτήσεις με το ζεύγος Τανιμανίδη και αυτό με κάνει να αναρωτηθώ ποια είναι η σχέση τους. «Τους γνώρισα πριν από έναν χρόνο, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας, η οποία μας έφερε πολύ κοντά και έκτοτε είμαστε πολύ δεμένοι. Αν και το χρονικό διάστημα που γνωριζόμαστε δεν είναι μεγάλο, έχουμε περάσει πολλές στιγμές ως παρέα.

Κάνουμε γυμναστική, τρώμε μαζί, αράζουμε στον καναπέ για ταινίες και πηγαίνουμε σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Κοιμάμαι σπίτι τους. Κάνουμε αστεία ότι είμαι το παιδί τους. Ξέρουν ότι θα είμαι εκεί γι’ αυτούς και εκείνοι για εμένα. Είναι μια σχέση πολύ δυνατή, κάτι που λέω σπάνια» λέει και στη συνέχεια σχολιάζει το πρώτο βήμα της Χριστίνας Μπόμπα στην τηλεόραση ως παρουσιάστρια του The Voice. «Δεν υπάρχει πετυχημένος άνθρωπος που να μην εισπράττει αρνητική κριτική. Ο κόσμος τρέφεται από αυτό.

Η Χριστίνα έκανε ένα νέο βήμα και τα πηγαίνει εξαιρετικά, είναι κάθε φορά και καλύτερη. Άλλωστε ποιος είναι αλάνθαστος και δεν χρειάζεται βελτίωση; Ο χώρος αυτός, ίσως λόγω ανασφάλειας, βγάζει πολλή κακία. Ακούγεται έντονα πως ο ρόλος της συμπαρουσίασής της οφείλεται στον Σάκη. Ας μην ξεχνάμε όμως πως η Χριστίνα σπούδασε και έχει τρομερό λέγειν. Σίγουρα, όπως όλοι, θα γίνεται καλύτερη όσο αποκτά εμπειρία, γιατί το έχει. Κανείς δεν γεννήθηκε έτοιμος» συμπεραίνει, ενώ όσον αφορά τα κακόβουλα σχόλια, ο ίδιος αναφέρει πως «το χειρίζεται έξυπνα και δεν την καταβάλλουν».

Η συνεργασία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τα σχέδια για τη νέα χρονιά

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επέλεξε τους INCO για να εμπιστευτεί ένα από τα καλύτερα τραγούδια του, το «Μη μ’ αγαπάς», σε στίχους Σταύρου Σταύρου και παραγωγή Χρήστου Σούμκα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Είναι από τους καλύτερους δημιουργούς. Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε τις εμφανίσεις μας στο Rock ‘n’ Roll και στο Cash, ενώ παράλληλα έχουμε τέσσερα νέα τραγούδια, τα οποία θα βγουν μέσα στο καλοκαίρι. Όνειρό μου είναι η διάρκεια στον χρόνο, να ταξιδέψουμε και να μας μάθει ο κόσμος». Όσο για τη χρονιά που έρχεται, ο Ηλίας μας βάζει σε μια διαδικασία να δούμε τη ζωή με διαφορετική ματιά.

«Πρόσφατα βίωσα την απώλεια του αγαπημένου μου θείου, κάτι που μου στοίχισε πολύ και με δίδαξε πως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η υγεία. Να χαμογελάμε πάντα λοιπόν και να μη σπέρνουμε τη διχόνοια. Να μη ζηλεύουμε τη χαρά του φίλου μας. Να έχουμε μια καλή χρονιά!» εύχεται αποχαιρετώντας με με το ίδιο πλατύ χαμόγελο.

Πηγή: People

Keywords
μπογδανος, robbie williams, the voice, Καλή Χρονιά, αιγυπτος, εταιρεία, music, live, media, συμμετοχή, voice, οφείλεται, χατζηγιαννης, νέα, rock, καλοκαιρι, people, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, οφειλετες δημοσιου, σταυροι, Ημέρα της μητέρας, το θεμα, βημα, δουλεια, θεμα, μητερα, μιχαλης χατζηγιαννης, μουσικη, ονειρα, ονοματα, ονειρο, πλαισιο, προγραμμα, ταινιες, τηλεοραση, το βημα, τραγουδια, υγεια, φιλια, ωρα, music, ανθρωπος, απλα, απωλεια, αστεια, αφορμη, γεωργια, γινει, γινεται, γονεις, διαστημα, δικη, διχονοια, δοθηκε, υπαρχει, επιτυχια, επιθετο, ερχεται, εταιρεία, ετσι απλα, ζευγος, ζωη, ζητα, ιδια, ιδιο, πολυκατοικια, κηφισιας, λαθος, ματια, μηνυματα, παντα, οικογενεια, ονομα, οφείλεται, παιδι, παθος, πτυχιο, ραντεβου, σιγουρα, συνεχεια, συμμετοχή, σπιτι, σχεδια, σχολια, τονος, φεστιβαλ, φωνη, φορα, χαμογελο, χριστινα, χρονος, χαρα, αφιερωσεις, εξυπνα, εμφανισεις, κακια, media, rock, robbie williams, voice
Αναζητήσεις
ηλιασ μπογδανος συγγένεια, ηλιας μπογδανος γονεις
Τυχαία Θέματα
Ηλίας Μπόγδανος, Ότι,ilias bogdanos, oti