Αυστραλία – πυρκαγιές: Το τέλος των κοάλα / Νεκρά 500 εκ. ζώα

15:27 4/1/2020 - Πηγή: People

Τι αφήνει πίσω της η πύρινη κόλαση που εδώ και καιρό έχει ρουφήξει τα πάντα στο πέρασμά της από την Αυστραλιανή γη και έχει μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 1300 σπίτια;

Οι αριθμοί, δυστυχώς, λένε πάντα την αλήθεια και από τον Σεπτέμβριο οπότε και ξέσπασαν οι πρώτες φωτιές, υπολογίζεται ότι έχουν απανθρακωθεί περισσότερα από 500 εκ. ζώα, μεταξύ των οποίων θηλαστικά, πουλιά και ερπετά.

Την ίδια στιγμή εικάζεται ότι το 30% του οικοσυστήματος των κοάλα έχει εξαφανιστεί με τον πληθυσμό του είδους να δοκιμάζεται σοβαρά.



Σύμφωνα με τον Crystal

Kolden, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Άϊνταχο, και δεινό ερευνητή των πυρκαγιών στην Τασμανία το 2018, «οι πυρκαγιές στην Αυστραλία θα έχουν καταστροφικό αντίκτυπο στην άγρια ζωή. Δεν θα έχουμε ασφαλή εκτίμηση για το πόση ζημιά προξένησαν, ούτε χρόνια μετά», εκτιμά δυσοίωνα.

Ο ίδιος εξηγεί ότι  μπορεί τα δάση των ευκαλύπτων να επανέλθουν με τα χρόνια, όμως, δεν συμβεί το ίδιο και με σπάνια οικοσυστήματα χαμηλής βλάστησης, που άντεξαν από την εποχή των δεινοσαύρων και είναι πολύ πιθανό να μην ανακάμψουν ποτέ ξανά.


Με τους νεκρούς να φτάνουν πλέον τους 22 και την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να στείλει 3.000 εφέδρους στη μάχη με τις φλόγες, η καταστροφή που εξακολουθεί να συντελείται στην Αυστραλία κατατάσσεται πλέον στις μεγαλύτερες του αιώνα…

Με στοιχεία από Guardian, BBC.com 

Keywords
Τυχαία Θέματα