Η Βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζεται να πάρει σύνταξη: Ενισχύεται ο ρόλος του Καρόλου

14:41 28/11/2019 - Πηγή: People

Τη στιγμή που η αξιοπιστία της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, δέχεται πλήγμα από το σκάνδαλο Επστάιν στο οποίο εμπλέκεται ο Πρίγκιπας Ανδρέας, πίσω από τις κλειστές πόρτες του Παλατιού …γίνονται πράγματα.

Όπως μεταδίδουν τα ρεπορτάζ των βρετανικών μίντια, ο Πρίγκιπας Κάρολος με την άφιξή του από την περιοδεία του στη Νέα Ζηλανδία συναντήθηκε με τον πατέρα του, Πρίγκιπα Φίλιππο, στο Sandringham για να συζητήσουν τόσο την «πτώση» του Πρίγκιπα Ανδρέα όσο και την ανάληψη των ηνίων της βασιλικής οικογένειας,

όταν η Βασίλισσα θα κλείσει τα 95, δηλαδή σε 18 μήνες από τώρα.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απομάκρυνση του αδελφού του από τα βασιλικά του καθήκοντα και πολλοί υποθέτουν ότι ετοιμάζεται να υιοθετήσει τον ρόλο του «αντιβασιλέα» (Prince Regent) και να αναλάβει σε καθημερινή βάση τον έλεγχο των βασιλικών υποθέσεων. Ωστόσο, η μητέρα του, Ελισάβετ, θα διατηρήσει τον τίτλο του μονάρχη.

Εξελίξεις στο Παλάτι: Η Βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τον Πρίγκιπα Ανδρέα να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του

Η Ελισάβετ θα κλείσει τα 95 στις 21 Απριλίου του 2021- στην ίδια ηλικία αποσύρθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του και ο σύζυγός της – και υπάρχουν συζητήσεις ότι θα αξιοποιήσει αυτή την καθοριστική στιγμή για να παραδώσει στον Κάρολο, διάδοχο του θρόνου, τις καθημερινές της βασιλικές υποχρεώσεις.

Πηγή από το Παλάτι δήλωσε στη The Sun: «Το σκάνδαλο Επστάιν στο οποίο εμπλέκεται ο Ανδρέας έδωσε στον Κάρολο την ευκαιρία να βγει μπροστά και να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί του Στέμματος. Κανένας δεν είναι πιο ψηλά από τον θεσμό της βασιλικής οικογένειας. Και φυσικά, ούτε ο Πρίγκιπας Ανδρέας, ο αγαπημένος γιος της Ελισάβετ». Και πρόσθεσε: «Ο Κάρολος το κατανοεί απολύτως και έπραξε αποφασιστικά – όπως ακριβώς θα έκανε και ο Βασιλιάς που σύντομα θα γίνει. Αυτή ακριβώς ήταν η στιγμή που έπραξε ως Αντιβασιλέας».

Ήδη, πάντως, η Βασίλισσα έχει αρχίσει να μειώνει τον αριθμό των επίσημων δημόσιων εμφανίσεων της, ενώ έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά κείνες του Πρίγκιπα Καρόλου.

*Με στοιχεία από τη DailyMail, The Sun

Κέιτ Μίντλετον: Όλοι οι τρόποι με τους οποίους προετοιμάζεται για να γίνει Βασίλισσα

Keywords
Τυχαία Θέματα