Η ατζέντα της εβδομάδας (3-6/1): Θέατρο και ζωντανή μουσική που δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το ΠΣΚ

09:57 3/1/2020 - Πηγή: People

Χρονιά που ξεκινάει με τριήμερο, δε μπορεί παρά να εξελιχθεί καλά. Καλή χρονιά σε όλους, η ατζέντα της εβδομάδας είναι και πάλι εδώ μετά από ένα μικρό διάλειμμα κι ετοιμαζόμαστε για εντός της πόλης εξορμήσεις από το βράδυ της Παρασκευής. Τσέκαρε τις προτάσεις μας.

ΘΕΑΤΡΟ: Chicago @Θέατρο Ολύμπια 3/1

Το θρυλικό μιούζικαλ μπαίνει κάτω από το πρίσμα του Γιάννη Κακλέα και με έναν εξαίρετο θίασο υπό την καθοδήγησή του, έχουμε

ένα αποτέλεσμα-πανδαισία. Το Chicago πραγματεύεται τον κυνισμό των media και τις αδικίες του δικονομικού συστήματος ενώ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν τη δεκαετία του 1920. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες του Bob Fosse έμειναν στην ιστορία.

Σε μια πλέον των δύο ωρών παράσταση έχουμε μια φαντασμαγορία χορευτικών και τραγουδιού, όλα επενδεδυμένα με τα πιο ατόφια θεατρικά υλικά, με τις απαραίτητες ενέσεις χιούμορ και με τρόπο που αναδεικνύονται τα χαρίσματα των ηθοποιών. Η Νάντια Μπουλέ με τη Μαρία Διακοπαναγιώτου βρίσκονται σε ένα συναγωνιστικό μπρα ντε φερ επί σκηνής και κατακλύζουν τον θεατή με την απόδοσή τους, με την πρώτη ειδικά να είναι άρτια και στα μη μιουζικαλίστικα κομμάτια του ρόλου της.

Εξίσου τρομερή είναι και η ερμηνεία του Αιμιλιανού Σταματάκη, τον οποίο αξίζει να προλάβετε, αφού από τον Φεβρουάριο και μετά αναλαμβάνει τον ρόλο του ο Αργύρης Πανταζάρας.

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Απόδοση κειμένου: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Χορογραφίες: Chali Jennings
Διεύθυνση Ορχήστρας – Μουσική Διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Πρωταγωνιστούν:

Νάντια Μπουλέ, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αργύρης Πανταζάρας/Αιμιλιανός Σταματάκης (διπλή διανομή), Μίνως Θεοχάρης, Γιάννης Ποιμενίδης και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.
*Ο Αιμιλιανός Σταματάκης αναλαμβάνει το ρόλο του Billy Flynn τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο ενώ ο Αργύρης Πανταζάρας τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο.
Συμμετέχουν ακόμα 14 ηθοποιοί-χορευτές και δωδεκαμελής ορχήστρα.

Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Ώρες και Ημέρες: Τετάρτη-Κυριακή στις 20:30 (με εξαίρεση αυτό το ΣΚ και τη Δευτέρα)

Πόλεμος και Ειρήνη @Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έπος του Λέοντος Τολστόι «Πόλεμος και Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

150 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση (1869), αλλά και 200 χρόνια από την καταληκτική ημερομηνία των γεγονότων που διαδραματίζονται στις σελίδες του (1820), ένας εκλεκτός θίασος πρωταγωνιστών ενσαρκώνει επί σκηνής το σημαντικότερο μυθιστόρημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Με όχημα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα επί ρωσικού εδάφους μεταξύ 1805 και 1820 και έχουν ως επίκεντρο την επίδραση της γαλλικής εισβολής στην Τσαρική Ρωσία, ο Λέων Τολστόι πραγματοποιεί μια ανεπανάληπτη, μια οικουμενική σκιαγράφηση της ανθρώπινης ψυχής.

Φέρνοντας στο προσκήνιο τα πάθη της ρωσικής αριστοκρατίας την εποχή της Ναπολεόντειας κυριαρχίας, ο Τολστόι φωτίζει λεπτό προς λεπτό και με κάθε λεπτομέρεια το πέρασμα των ανθρώπων από τη φρίκη του πολέμου στη θαλπωρή της ειρήνης και από το φως του έρωτα στο σκοτάδι και την αποδοχή του θανάτου.

Για να εξυμνήσει, συγκινημένος, τη γενναιότητα, την ομορφιά, τη δύναμη ψυχής, τη στρατηγική ευφυΐα και το υψηλό φρόνημα ενός ολόκληρου λαού.


Συντελεστές:

Μετάφραση από τα αγγλικά – Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη

Πρωτότυπη διασκευή για το θέατρο: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Γιάννης Χριστοφίδης

Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση

Κατασκευές: Γιάννης Νίτσος

Κατασκευή αρκούδας: Στέλιος  Κουτρούλης

Κατασκευές χειροποίητων φιγούρων και χάρτη: Γιάγκος Ανδρεάδης

Διδασκαλία Χορού Ecossaise: Darren Royston

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου

Βοηθός Σκηνογράφου: Έλενα Μπούγου

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

Video Trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Μακιγιάζ – Κομμώσεις: Αννα Μαρία Προκοπίδου

Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Διακουμοπούλου

Συνεργάτης Παραγωγής: Λευτέρης Κώτσης

Συμπαραγωγή: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά & Performing arts and entertainment ltd

Παίζουν:

Λέων Τολστόι & Στρατηγός Κουτούζωφ: Κώστας Καζάκος

Άννα Πάβλοβνα & Σοφία Τολστόι: Ρούλα Πατεράκη

Αντρέι Μπαλκόνσκι: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Νατάσα Ροστόβα: Νεφέλη Κουρή

Πιέρ Μπεζούχωφ: Κωνσταντίνος Μπιμπής

Ναπολέων Βοναπάρτης: Γεράσιμος Γεννατάς

«Μπελ» Ελέν Κουράγκινα: Βασιλική Τρουφάκου

Νικολάι Ροστώφ: Κώστας Νικούλι

Μάρια Μπαλκόνσκαγια: Τζένη Κόλλια

Λίζα Μπαλκόνσκαγια: Εστέλλα Κοπάνου

Ανατόλ Κουράγκιν: Ανδρέας Κανελλόπουλος

Πληροφορίες: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Ημέρες και Ώρες: Δευτέρα-Τρίτη στις 20:00, Διάρκεια: 180′ με διάλειμμα

Νερό της Κολωνίας @Εθνικό Rex (Σκηνή Κατίνα Παξινού)

Ο Ευθύμης Φιλίππου – υποψήφιος για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου 2017 – συνεργάζεται με την Αργυρώ Χιώτη και την ομάδα της VASISTAS αυτή τη φορά όμως υπό τη σκέπη του Εθνικού Θεάτρου. Στο επίκεντρο του νέου έργου του Ευθύμη Φιλίππου βρίσκεται ο χορός έξι γυναικών και το προσωπικό, μεταφυσικό ταξίδι ενός ανθρώπου.

Στη σκηνή δημιουργείται ένας ιδιαίτερος υπερβατικός χώρος, ένα «κέντρο διαχείρισης» που εξυπηρετεί την επικοινωνία με τους νεκρούς. Μία ομάδα από γυναικείες φιγούρες που κατοικεί στον χώρο, ορίζει τη διαδικασία και χειρίζεται τη μηχανή αποτύπωσης – μοναδικό όργανο επικοινωνίας με τον άλλο κόσμο. Η μηχανή αυτή, σαν άλλο διυλιστήριο, έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τις λέξεις σε κολόνια…. Ένας άντρας έρχεται για να στείλει ένα γράμμα στην –εδώ και σαράντα χρόνια- νεκρή μητέρα του.

Οι γυναίκες θέτουν σε λειτουργία τη μηχανή, καθοδηγούν βήμα-βήμα τον άντρα σ’ αυτή τη μεταφυσική εμπειρία, βρίσκουν τρόπο να λύσουν τα όποια προβλήματα, τραγουδούν επίμονα παραλλαγές τραγουδιών και ολοκληρώνουν την αποστολή τους στέλνοντας το γράμμα.

* Στην παράσταση γίνεται χρήση καπνού και υπάρχει έντονη μυρωδιά από αιθέρια έλαια


Συντελεστές:

Συνεργάτες  Δραματουργοί : Αργυρώ Χιώτη και Ευθύμης Θέου
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Σκηνικός χώρος/εικαστικός συνεργάτης: Βασίλης Μαρματάκης
Σχεδιασμός ήχου: Jan Van de Engel
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κοστούμια: Ευθύμης Φιλίππου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Γιώτη
Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Ariane Labed

Παίζουν: Φιντέλ Ταλαμπούκας-Άντρας

Χορός γυναικών

Ελένη Βεργέτη
Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη
Καλλιόπη Σίμου
Κατερίνα Παπανδρέου
Σοφία Πριόβολου
Αργυρώ Χιώτη

Εθνικό Θέατρο Rex, Σκηνή Παξινού, Πανεπιστημίου 48, Ημέρες και Ώρες: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00, Κυριακή στις 20:00 (μέχρι 12/1), Διάρκεια: 70′

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ: Ιάν Στρατής @Half Note 3-5/1

O Ίαν Στρατής έρχεται για πρώτη φορά στο Half Note με μεγάλα κέφια. Για 3 βραδιές, μαζί με την μπάντα του και καλεσμένους έκπληξη, θα μας χαρίσει στιγμές λάμψης και χαράς, μέσα από αγαπημένα τραγούδια και εξαιρετικές ερμηνείες. Με το ανεξάντλητο ταλέντο του και τις σπουδαίες φωνητικές και ερμηνευτικές δυνατότητες, θα είναι η καλύτερη έναρξη για το 2020!

Για περισσότερα δες εδώ.

Wish Upon A Star «This Is War» release show w/ The Overjoyed @Temple 4/1

Οι Αθηναίοι punk rockers Wish Upon A Star επιστρέφουν δυναμικά με την νέα τους κυκλοφορία “This Is War” (The Lab Records & Mantra Records) και ξεδιπλώνουν την επιθετική τους πλευρά μέσα από ένα νέο ήχο και ύφος σε σχέση με όσα μας έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Στο “This is War” (4η σε σειρά επίσημη κυκλοφορία του συγκροτήματος) οι βρώμικες πανκ μελωδίες που έκαναν το κουαρτέτο γνωστό στο κοινό εμποτίζονται από μία rock’n’roll διάθεση, με ιδιαίτερη ποικιλία στα grooves και τους ρυθμούς, δίνοντας το παρασύνθημα για την εκκίνηση μιας νέας εποχής για την μπάντα, που –όπως πάντα, έτσι κι εδώ- δεν διστάζει να πειραματιστεί με κάθε πτυχή και υποείδος της ροκ μουσικής που τα μέλη της αγαπούν.

Τα ηλεκτρισμένα riffs των Wish Upon A Star δίνουν και πάλι το παρόν, αφήνοντας τον απαραίτητο χώρο στα σκισμένα φωνητικά (με 3 τραγουδιστές στην εμπροσθοφυλακή – όπως πάντα) να δημιουργήσουν ένα όχημα έκφρασης κάθε λογής ανησυχιών και να επικρίνουν δηκτικά τον κυνισμό των σύγχρονων κοινωνιών, ενώ πολύ συχνά η ωμότητα και η αμεσότητα των τραγουδιών έρχεται να λυτρωθεί σε υμνικά sing alongs, από εκείνα που τραγουδάς με τα χέρια υψωμένα στον αέρα. Στο νέο τους αυτό πόνημα, οι Wish Upon A Star πραγματοποιούν περίτεχνα μία διαδρομή σε κάθε δεκαετία και ιδίωμα της punk rock κουλτούρας.

Με το κοντέρ του van τους να έχει γράψει ουκ ολίγα χιλιόμετρα στον ευρωπαϊκό χάρτη, από το 2008 μέχρι και σήμερα, οι Wish Upon A Star δικαίως φέρνουν την φήμη ενός έμπειρου και σαγηνευτικού live act, γεγονός που επιβεβαιώνεται άλλωστε από τις συνoαυλίες τους στο πλευρό ονομάτων-οροσήμων του χώρου όπως οι Turbonegr, Therapy?, Authority Zero, Sadhus “the Smoking Community” και άλλοι.

Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου κάνουν το πρώτο τους πέρασμα από την σκηνή του συναυλιακού Ναού της Αθήνας, για την ζωντανή παρουσίαση της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς, σε μία συναυλία φωτιά, από εκείνες που ζεις μόνο από την πρώτη σειρά.

Στο άνοιγμα του event, μία από τις πιο κοσμογυρισμένες εγχώριες punk rock μπάντες και σε απόλυτη συνάφεια με την ηχητική κατεύθυνση της βραδιάς (όπως αυτή δίνεται από τους headliners Wish Upon A Star) οι The Overjoyed αναλαμβάνουν τον ρόλο του warm-up και καταθέτουν –ως είθισται- εμπειρία και ενέργεια στο σανίδι, για άλλη μια φορά!

Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ λόγος να καθυστερήσετε την άφιξή σας, σε μία από τις σημαντικότερες ροκ βραδιές για την εγχώρια σκηνή, που έρχεται να ανοίξει εμφατικά μία πολλά υποσχόμενη συναυλιακή χρονιά!

Δες εδώ όλες τις πληροφορίες

DJ SETS: Overdriven x Luigi Tozzi and Feral live @Temple 4/1

Μετά από το πολυσυζητημένο του ντεμπούτο τον περσινό Νοέμβρη, ο Luigi Tozzi επιστρέφει στην Αθήνα, αυτήν τη φορά με τον ανερχόμενο Ιταλό Feral, για να παρουσιάσουν το νέο τους live act. Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στο Temple, το πρώτο Σαββατοκύριακο του καινούργιου χρόνου, οι ταλάντούχοι Ιταλοί Dj και παραγωγοί της Hypnus θα αναλάβουν να μας ταξιδέψουν σε υπνωτικά μονοπάτια, για μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Η βραδιά πλαισιώνεται από τους αγαπημένους μας εγχώριους καλλιτέχνες Artificial DRM, που θα παρουσιάσουν το καινούργιο τους live, καθώς επίσης και τους γνωστούς πλέον στο Αθηναϊκό κοινό, Invisible People.

Hold me to the Light” with Reign of Time/Salin/Grammik @BlackHole 5/1

Για πληροφορίες δες εδώ.

Distorted: 10 Years Stroboscopic Artefacts @Six D.O.G.S.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου το Gig Space υποδέχεται τον Lucy και την Andriana Lopez σε ένα συγκλονιστικό showcase της Stroboscopic Artefacts που γιορτάζει τα 10 χρόνια της! Ο αγαπημένος Lucy που είναι και ο founder του label, είναι από τους πιο συναρπαστικούς και φιλόδοξους καλλιτέχνες της techno σκηνής. Μαζί του η Adriana Lopez, η οποία θεωρείται πρωτοπόρα στην ηλεκτρονική σκηνή της Κολομβίας, καθώς επίσης και μια από τους πιο δυνατούς καλλιτέχνες της.

Το line up ολοκληρώνει ο Old Boy, resident dj των διοργανωτών της βραδιάς, Distorted.

Για περισσότερα δες εδώ.

ΦΑΓΗΤΟ/ΠΟΤΟ: Ρόδακας

Δεν έχει ούτε μήνα που άνοιξε στο Μετς και αποτελεί πόλο έλξης ήδη για πολλούς. Όπως βλέπεις και στη φωτογραφία, ο χώρος έχει μια αισθητική από το ’50 και το ’60 και αυτό δημιουργεί μια ιδιαίτερη ζέση που μόνο όταν βρεθείς εκεί θα την καταλάβεις. Κι από την ζέση του χώρου, θα πας στην ζεστασιά του ουρανίσκου που θα προσφέρουν πιάτα ελληνικής κουζίνας με σύγχρονη οπτική όπως τα κοτόπουλο μιλανέζι, πανσέτα μαύρου χοίρου, σύγκλινο Μάνης, μοσχάρι στιφάδο, ντολμάδες αυγολέμονο.

Ανακάλυψε τον Ρόδακα στη σελίδα του στο Facebook.

Keywords
θεατρο, μουσικη, ατζεντα, Καλή Χρονιά, μαρία διακοπαναγιώτου, το φως, half note, punk rock, old boy, chicago, media, bob, πειραιας, ρωσία, φως, μετάφραση, αρης, αννα, rex, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, note, star, punk, νέα, ροκ, rock, live, smoking, αθηνα, luigi, drm, people, space, lopez, ηλεκτρονική, κοτοπουλο, μοσχαρι, στιφαδο, facebook, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, παπανδρεου, ολυμπια, φωτια, μαρία διακοπαναγιώτου, ημερομήνια, αυγολεμονο, ρωσία, ηλεκτρονική, αργυρω, βημα, δαφνη, ηθοποιοι, θιασος, λεων, μητερα, ομορφια, τραγουδια, φωτογραφια, φως, χορος, people, star, αισθητικη, αξιζει, αννα, άφιξη, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, δημητρα, γινεται, γραμμα, δευτερα, δυναμη, δυνατοτητα, διυλιστηριο, ελενα, υπαρχει, ειρηνη, εκκινηση, ελξης, εμειναν, ενεργεια, εξι, επικοινωνια, εποχη, ερχεται, υφος, ηχητικη, θαλπωρη, ηχο, κινηση, κοστουμια, λειτουργια, μηνες, μιουζικαλ, μικρο, μαρια, μυθιστορημα, ναντια μπουλε, ομαδα, παντα, οχημα, παρουσιαση, πεμπτη, πιατα, προβληματα, πρισμα, ροκ, ρολο, σαββατο, σελιδες, σειρα, σκηνοθεσια, σοφια, τολστοι, το φως, τριτη, τριημερο, φημη, φορα, χιουμορ, κωνσταντινος, ωρες, bob, chicago, drm, half note, χιωτη, χωρα, υπνωτικα, κυριακη, λεξεις, lopez, luigi, media, note, old boy, ορχηστρα, πληροφοριες, punk, punk rock, rock, rex, σκηνη, smoking, space, ταξιδι, θεοχαρης, υλικα, χερια, χορογραφιες
Τυχαία Θέματα