Η ατζέντα της εβδομάδας (17-19/1): Στο Θέατρο Βεάκη με τις «3 Αδερφές» Καραμπέτη-Μαξίμου-Κεχαγιόγλου και στη συναυλία των Nightstalker στο Gagarin

09:21 17/1/2020 - Πηγή: People

Άλλο ένα κρύο ΠΣΚ είναι στο κατώφλι μας και καλείται ο καθείς να πράξει κατά το δοκούν. Άλλοι δεν πρόκειται να του ανοίξουμε για να μας παρασύρει σε εξόδους και ξενύχτια. Άλλοι, πιο νεολαίοι, θα το περιμένουν με ανοιχτές τις πόρτες. Γι΄αυτούς τους δεύτερους είναι τούτη η λίστα. Κι ας γίνεται από έναν που ανήκει στους πρώτους.

ΘΕΑΤΡΟ: Τρεις Αδελφές @Θέατρο Βεάκη

Ο Τσέχωφ με το έργο του καταδεικνύει ένα σύστημα αδράνειας και απραξίας που παλεύει με τη λαχτάρα για ζωή. Μια κωμωδία της απελπισίας, που αποκαλύπτει την αδυναμία του ανθρώπινου όντος για ευτυχία, το ασύμπτωτο του έρωτα, και τον

καλπασμό μιας νέας τάξης πραγμάτων που έρχεται να σαρώσει οτιδήποτε ξεπερασμένο και παρηκμασμένο. Τα πρόσωπα του έργου αναρωτιούνται για τη ζωή, για το νόημα, φαντασιώνονται τη Μόσχα, φιλοσοφούν για το μέλλον απολύτως αδύναμα να πράξουν στο παρόν. Ένας θίασος πρωταγωνιστών αναμετριέται με την δραματουργία του Τσέχωφ, σ’ ένα ασφυκτικό σύστημα αλληλεξάρτησης και ακινησίας, επιχειρώντας να συνθέσουν ανάγλυφα αυτήν την ευαίσθητη “κραυγή απελπισίας” για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η παράσταση επιχειρεί μια εκ νέου επίσκεψη στο έργο. Οι εμβληματικές ηρωίδες του Τσέχωφ μεγάλες πια, ξαναβουτάνε σε ένα τοπίο μνήμης, σε μια ειδική στιγμή που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, στη στιγμή που υποσχόταν ελπίδα και αλλαγή. Ένας οριοθετημένος χώρος όπου κατοικούνε αιώνια οι αναμνήσεις τους και ξεγλιστράνε όλα τα πρόσωπα που καθόρισαν τη μοίρα τους. Οι ήρωες του έργου ξαναέρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους, με τον χρόνο και το πέρασμά του και σε μια επαναδιαπραγμάτευση της στιγμής που τους οδήγησε στην οδύνη.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης – Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός

Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Σύμβουλος δραματουργίας: Αντώνης Αντωνόπουλος

Βοηθόςσκηνοθέτη: Ασημίνα Αναστασοπούλου

Φωτογραφίες παράστασης: Γκέλυ Καλαμπάκα

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νίκος Μάνεσης και η Υβόννη Μαλτέζου και ο Δημήτρης Πιατάς.

Info: Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, 210 5223522 , ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη & Κυριακή 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00

Τριαντάφυλλο στο Στήθος @Θέατρο Τέχνης

Γραμμένο από τον Τενεσί Ουίλιαμς σε μια στιγμή της ζωής του που ένιωθε χαρούμενος και ψυχικά ήρεμος, μετά από ένα ταξίδι του στην πολύβουη και ζωντανή, για τα μάτια του, νότια Ιταλία, το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» είναι το μοναδικό έργο του που έχει αισιόδοξο τέλος.

Η Σεραφίνα Ντέλλε Ρόζε παρομοιάζει το διπλό της κρεβάτι με θρησκεία. Είναι μια γυναίκα που έντονα αγαπά, ερωτεύεται, πονά, πιστεύει. Όταν πεθαίνει ο άντρας της, ψάχνει κάπου να χωρέσει τη λατρεία της για εκείνον. Στριμώχνει την ίδια της την “ψυχή” μέσα στην τεφροδόχο του. Αποστρέφεται τον κόσμο, που τολμά να θυμάται ένα λιγότερο θαυμαστό παρελθόν για το χαμένο της «τριαντάφυλλο». Προσπαθεί μανιασμένα να κρατήσει την έφηβη κόρη της, Ρόζα, μακριά από τους «κυνηγούς» άνδρες. Ψάχνει πάντα απαντήσεις από μια ξεθωριασμένη Μαντόνα. Κι όταν ο Αλβάρο, ένας οδηγός φορτηγού, μπαίνει απρόσκλητος στο σπίτι της, εκείνη προσπαθεί να καταλάβει αν αυτό ήταν το σημάδι που περιμείνει από την Παναγία. Η ζωή πρέπει πάντα να προχωράει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Επιμέλεια Κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου

Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα

Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Δραματουργική Επεξεργασία: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρία Δεληογλάνη

Βοηθός Φωτιστή: Εύη Παπαμάρκου

Με τους: Ευγενία Αποστόλου, Ειρήνη Ιωάννου, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Γεράσιμο Μιχελή, Μάρω Σαουσοπούλου, Ισίδωρο Σταμούλης,  Δημήτρη Τσίκλης, Τσαμπίκα Φεσάκη.

Info: Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Κρατήσεις: 2103222760, Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων (15 έως 26 Ιανουαρίου): Τετάρτη & Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21.15

EVENT: Eco-Fest @Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 18-20/1

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, η οικονομική ιστοσελίδα Insider και ο Δήμος Αθηναίων συνδιοργανώνουν το Eco-Fest 2020, μια νέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα διοργάνωση αφιερωμένη στις Πράσινες Πόλεις, την Ηλεκτροκίνηση και την Οικολογία.

Εκτός από τις ενημερωτικές καμπάνιες και τα διάφορα περίπτερα ενημέρωσης, θα υπάρχουν και πολλές δράσεις με στόχο τη γνώση γύρω από το τι είναι κλιματική κρίση, τι είναι περιβάλλον και πώς μπορούμε όλοι να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες για να το σεβαστούμε.

Για περισσότερα τσέκαρε εδώ.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ: Nightstalker – Great Hallucinations @Gagarin 17-18/1

Η θρυλική αθηναϊκή μπάντα επιστρέφει εις διπλούν στο Gagarin 205, για να γιορτάσει την κυκλοφορία του νέου της δίσκου «Great Hallucinations» που κυκλοφορήσε στις 4 Οκτωβρίου 2019 από τη Heavy Psych Sounds.

Διάχυτη ψυχεδέλεια, μικροί rock l’n ’roll ύμνοι, δολοφονικά riffs, εθιστικά ρεφρέν, δυναμισμός αλλά και αυθεντικότητα χαρακτηρίζουν εξίσου τους Nightstalker που θα καταλάβουν για ακόμη τη σκηνή του club της Λιοσίων προκαλώντας σας σε ένα ακόμα αξέχαστο πάρτι.

Αργύρης Γαλιατσάτος: «Επιβίωσα, επειδή μου αρέσει  να παίζω»

Στο live της Παρασκευής 17/1, μαζί με τους Nightstalker θα είναι οι Bignose Attack και του Σαββάτου οι Coyote’s Arrow.

* Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι μετά την αλλαγή που έκανε η παραγωγή λόγω επαναπρογραμματισμού της μπάντας. Για περισσότερα τσέκαρε εδώ.

SoundtrucK @Κύτταρο 17/1

Οι SoundtrucK μετρούν ήδη 10 επιτυχημένα χρόνια στα Ροκ μουσικά δρώμενα της χώρας.

Η φετινή τους εμφάνιση στο Suwałki Blues Festival στην Πολωνία, δίπλα σε μπάντες όπως The Allman Betts Band και Kenny Wayne Shepherd, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις,
ενώ το ραντεβού τους με το εξωτερικό είναι σταθερό κάθε χρόνο.

Το 1ο ομώνυμο άλμπουμ “SoundtrucK” είχε παρουσιαστεί στο support act της μπάντας στη συναυλία των Lynyrd Skynyrd στην Αθήνα το 2012 και συνοδεύτηκε από τις καλύτερες κριτικές και πολλά live σε όλη τη χώρα.

Το νέο άλμπουμ “Voodoo” είναι το καλύτερο εισιτήριο για ένα classic rock ταξίδι. Από AC/DC και Allman Brothers μέχρι 38 Special και Βlackfoot. Με vintage παραγωγή και με συνθέσεις ξεκάθαρες οι SoundtrucK δημιούργησαν ένα άλμπουμ που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει ηχογραφηθεί κάπου στα τέλη 70s αλλά με την ματιά του σήμερα!

Μαζί τους στη σκηνή οι Rusty Bonez και οι Black Odyssey.

Μάθε περισσότερα εδώ.

Άννα Βίσση @Hotel Ερμού

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η απόλυτη Ελληνίδα star κάνει, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, τον «φλεγόμενο τροχό» της απόλυτης μουσικής εμπειρίας να γυρίζει, με τα μοναδικά one-woman-shows της στον υπέροχο χώρο του Hotel Ερμού.

Με συνοδοιπόρους τη «χρυσή» 11μελη της μπάντα και δύο ταλαντούχους τραγουδιστές, η Άννα Βίσση παρουσίασε, για ακόμα μία φορά, ένα μοναδικό πρόγραμμα, με κομμάτια από το πρόσφατο album «Ηλιοτρόπια», που κυκλοφορεί από την Panik Gold και επί σειρά εβδομάδων ήταν no1 στις φυσικές πωλήσεις δίσκων, διαχρονικά της hits, δυνατές ερμηνείες και «ψαγμένες» ενορχηστρώσεις.

Μπλέκοντας αριστοτεχνικά το ποπ, το ροκ και το λαϊκό, με την αστείρευτη ενέργεια και το μοναδικό της πάθος, η Άννα Βίσση χάρισε στο κοινό, επί περίπου πέντε ώρες, ακόμα ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στις επιτυχίες, τις μελωδίες και το στυλ, όπως μόνο εκείνη ξέρει!

Για πληροφορίες δες εδώ.

DJ SETS: RSN @Faust 17/1

Ο Rsn (Agogo Records) μαζί με την μπάντα του »Electric Quartet» για μια και μοναδική εμφάνιση στην σκηνή του Faust!

Παραγωγός, Dj και μουσικός, ο RSN ξεκίνησε την καριέρα του σε νεαρή ηλικία, έχοντας μουσικές επιρροές από τη χρυσή εποχή της hip hop αλλά και της jazz/ hip hop. Αργότερα, με άξονα τις soul, funk και trip hop, ανακοίνωσε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Muddy Roads (2011, Breathe Rec-ords). Ακολούθησαν οι Rsn – Play that funky music (2012, self independent re-lease), We got Music (2013, The sound of everything / Cobalt), Analog Memories (2015, Minos EMI / Universal), Strange Eyes (2018, Agogo Records – Germany) / Victory (Single/ 2019, Agogo Records – Germany).

Από το 2009 μέχρι και σήμερα, ο RSN συνεργάζεται ως Dj με το γνωστό βρετανικό συγκρότημα Belleruche, κορυφαίο στην παγκόσμια turntable soul σκηνή, πραγματοποιώντας πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα αλλά και περιοδείες σε Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Σουηδία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία και αλλού.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο δίπλα σε ονόματα όπως The Wailers, Charles Bradley, Kid Loco, Zaz, Waldec, ενώ έχει ανοίξει συναυλίες καλλιτεχνών όπως οι Alpha Blondy, Dj Krush, Wax Tailor, Parov Stellar και άλλους.

Μεταξύ άλλων, το 2016 ανέλαβε να διασκευάσει το σήμα του ραδιοφωνικού σταθμού Kosmos (σε σύνθεση Πλάτωνα Ανδριτσάκη) όπου συνεργάστηκε με την ορχήστρα των Μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, στο στούντιο του σταθμού.
To 2014 ανέλαβε το βασικό theme, τη μουσική επιμέλεια και έπαιξε live στην διοργάνωση του TEDx Academy στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Υπογράφει τη μουσική του ντοκιμαντέρ της βρετανικής Guardian Greece’s Biggest Hospital (2010), του Debtocracy (Άρης Χατζηστεφάνου, 2010) καθώς και του τηλεοπτικό spot των Γιατρών του Κόσμου (2011).

Έχει κάνει την παραγωγή σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών, όπως το Gone Home και το While Everyone Sleeps του Keenya από την Hush Hush Records (Seattle / USA).

Τα remixes του Down in Mexico, All the People, Ι’m coming home και Hang on to a Dream, έχουν ξεχωρίσει σε δεκάδες ραδιόφωνα και μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα.

Δες περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Phormix with Ancient Methods SAWF ANFS Live Morah @Temple 18/1

Ο Ancient Methods επιστρέφει στο Ναό για πρώτη φορά σε Phormix party για να καθορίσει το clubnight που ακολουθεί το μεγάλο συναυλιακό ντεμπούτο των θρύλων Nitzer Ebb στη χώρα μας σε μια βραδιά που θα μας μείνει χαραγμένη βαθιά για καιρό. Μαζί του οι Sawf, ANFS, Morah.

***
Υπάρχει κάτι ξεχωριστό στον τρόμο που αποπνέει ο ήχος του Ancient Methods, το οποίο σε αποτρέπει από το να επιχειρήσεις μία αποστειρωμένη τεχνική περιγραφή και απαιτεί από εσένα να ξεφύγεις από τα όριά σου, είτε μιλώντας για αυτό, είτε φέρνοντας τον εαυτό σου μέσα σε εκείνο.

Είναι γεγονός πως η μουσική που ο Ancient Methods δημιουργεί είναι αυτή που σε κάνει να κουνάς το κεφάλι σου πάνω-κάτω και το «funk» στοιχείο αυτού που ο ίδιος περιγράφει ως pitch-black-techno-war-funk είναι τόσο σημαντικό όσο οτιδήποτε άλλο, ενώ τα κομμάτια του περιέχουν μια υγιή δόση αυτού που κάποιος θα χαρακτήριζε bump’n’grind (χτύπημα και διάλυση), ακόμη κι αν η διάλυση αυτή φτάνει στο σημείο να καθίσταται αποπροσανατολιστική για τον ακροατή.

Ο ωμός, πηχτός ήχος και η γενικότερη παλιομοδίτικη αίσθησή του, που θυμίζει ένα ηχοσύστημα που διαλύεται μέσα σε ένα βιομηχανικό κτίριο, ξεφεύγει από τον ορθόδοξο μινιμαλισμό, δημιουργώντας έναν μαζικό βόμβο, όμορφα σμιλεμένο πάνω σε βινύλιο, με μεσαιωνική αισθητική στις ετικέτες αυτού, προτείνοντας μία νέα βιομηχανική, προοδευτικά σκεπτόμενη διάθεση, εμβληματική για την παγκόσμια techno σκηνή.

Δες όλες τις πληροφορίες για το set εδώ.

ΦΑΓΗΤΟ/ΠΟΤΟ: Brasserie Lorraine

Καθώς φαίνεται το αθηναϊκό κοινό ψοφάει για γαλλικούρες και γι΄αυτό αγκαλιάζει πάντοτε τις διάφορες brasserie που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια, αλλά και τους γαλλικούς φούρνους. Νέα προσθήκη στην τρικολόρε αγάπη είναι η κολωνακιώτικη Brasserie Lorraine, που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Ο χώρος της είναι ότι πιο αρτιστίκ και κλασικό θα βρεις, βγαλμένο από τη Γαλλία της Αναγέννησης ή και πιο πίσω, την λουδοβικική Φραγκία. Βελούδινοι καναπέδες και πολυθρόνες σε πράσινη απόχρωση, το ξύλο να κυριαρχεί και μέσα σε όλα αυτά να σου και οι υπέροχες δημιουργίες του σεφ Παναγιώτη Ζώκου. Πιάτα που τα συναντά κανείς στις καλύτερες γαλλικές brasseries, βρίσκονται και στο μενού της Lorraine, όπως ταρτάρ με τσίλι, καπνιστός σολωμός, μεδούλι με σάλτσα μαϊντανού και μπακαλιάρος μενιέρ.

Μάθε τα πάντα για το μαγαζί εδώ.

Keywords
θεατρο, gagarin, ατζεντα, βεακη, κεχαγιογλου, μαξιμου, gagarin, gagarin 205, lynyrd skynyrd, hip hop, άρης χατζηστεφάνου, info, εταιρεία, insider, νέα, heavy, rock, club, live, arrow, κύτταρο, ροκ, εμφάνιση, blues, festival, support, αθηνα, classic, vintage, black, odyssey, hotel, star, ποπ, στυλ, hop, jazz, trip, play, funky, music, independent, memories, emi, eyes, germany, single, ελλαδα, ρωσία, γαλλια, loco, zaz, alpha, kosmos, ΕΡΤ, tedx, guardian, debtocracy, αρης, home, usa, mexico, people, dream, party, υγιή, βινύλιο, set, σεφ, μπακαλιαρος, ρια αντωνιου, τελη κυκλοφοριας, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, χρυση αυγη, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ειρήνη παπαδοπούλου, η ζωη, ψυχεδελεια, lynyrd skynyrd, ρωσία, γνωση, γυναικα, δημος αθηναιων, ηχος, θιασος, ιταλια, καριερα, μουσικη, ντοκιμαντερ, ξυλο, ονοματα, ουκρανια, πηνελοπη, προγραμμα, σεφ, σουηδια, υμνοι, ωμος, alpha, debtocracy, emi, guardian, hip hop, kosmos, music, people, star, zaz, αγαπη, αδυναμια, αθηνα μαξιμου, αιμιλιος χειλακης, αισθητικη, αναμνησεις, αννα βισση, αννα, βινύλιο, βισση, βραδια, γεγονος, γινεται, δημος, δρωμενα, διπλο, ευη, ευγενια, ευτυχια, ειρηνη, ελπιδα, ενεργεια, εμφάνιση, εποχη, ερμου, ερχεται, εταιρεία, ετικετες, ζωη, ζωης, υβοννη, υγιή, ιδια, ηλικια, ηρωες, θυμιζει, θρησκεια, θοδωρης, ιζαμπελα, ιωαννα, ιωαννου, καναπεδες, κτιριο, κωμωδια, μακρια, μανεσης, ματια, μοιρα, μοσχα, μαρια, νοημα, παντα, οδηγος, ορια, ορφεας, ορφεας αυγουστιδης, παθος, πεμπτη, περιβαλλον, πιατα, πολωνια, ποπ, πορτες, πρασινη, πωλησεις, ραντεβου, ροζα, ροκ, σαββατο, σερβια, σειρα, σκηνοθεσια, σολωμος, σπιτι, στυλ, τι ειναι, τουρκια, τσεχωφ, φεστιβαλ, φτανει, φορα, χατζηστεφανου, χρηστος, χρυση, οδυνη, ομορφα, κωνσταντινος, οντος, ωρες, eyes, ανηκει, arrow, black, blues, classic, club, δημητρης, δουλειες, dream, εμφανισεις, festival, funky, gagarin 205, heavy, home, hop, hotel, χωρα, independent, κρεβατι, κυριακη, loco, μεινει, memories, mexico, μια φορα, odyssey, ορχηστρα, woman, play, πληροφοριες, party, rock, rec, support, set, σημα, σκηνη, ταξιδι, tedx, trip, υπεροχο, vintage, χειλακης, ξεκινησε, insider
Τυχαία Θέματα