Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Καναδά δηλώνει «δεν είστε ευπρόσδεκτοι»

18:09 16/1/2020 - Πηγή: People

Η απόφαση του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να μετακομίσουν στον Καναδά έχει προκάλεσει τεράστιες αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Όμως, φαίνεται πώς έχει αρχίσει να γίνει θέμα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη χώρα – προς ώρας- φιλοξενείας τους, τον Καναδά.

Η μεγαλύτερη, λοιπόν, εφημερίδα του Καναδά δημοσίευσε άρθρο με το οποίο δηλώνει ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ «δεν είναι ευπρόσδεκτοι

τον Καναδά». 

Πρίγκιπας Χάρι: Δεν φεύγει ακόμη για Καναδά – Η πρώτη δήλωσή του μετά το σκάνδαλο αποχώρησης

Στο άρθρο της η The Globe and Mail εξηγεί ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν μπορούν να μείνουν στον Καναδά ως royals – διατηρώντας, δηλαδή, τους τίτλους τους, καθώς κάτι τέτοιο παραβιάζει τους νόμους που κρατούν την πρώην βρετανική αποικία σε …απόσταση ασφαλείας από τη Μεγάλη Βρετανία και τη μοναρχία.

Το άρθρο γράφει: «Η απάντηση στη ξαφνική ανακοίνωση ενός γενικού και εν εξελίξη σχεδίου για τη μετακόμιση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ – του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν- στον Καναδά, όσο παραμένουν μέλη της βασιλικής οικογένειας, του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό και της κυβέρνησής του θα πρέπει να είναι απλά και συνοπτικά: όχι!».

Και συμπληρώνει, «Χάρι και Μέγκαν, είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε για επίσκεψη, όμως όσο παραμένετε ανώτεροι γαλαζοαίματοι, ο Καναδάς δεν μπορεί να σας επιτρέψει να ζήσετε εδώ… διαφορετικά «σπάμε» ένα συνταγματικό ταμπού».

Βεβαίως, όλες οι αναφορές του άρθρου της εφημερίδας έχουν να κάνουν τις σχέσεις που διαμορφώθηκαν μετά την ανεξαρτητοποίηση του Καναδά από τη βρετανική αυτοκρατορία. Και όπως τονίζει το άρθρο, «αν και ο Καναδάς δανείστηκε από τη Βρετανία, δεν είναι Βρετανία και ποτέ δεν ήταν. Και η χώρα αυτή έχει φροντίσει εδώ και καιρό να το κάνει αυτό αδιαμφισβήτητα ξεκάθαρο». Και καταλήγει: «Όσο είστε μέλη της βασιλικής οικογένειας, αυτή η χώρα δεν μπορεί να γίνει το σπίτι σας».

Μέγκαν Μαρκλ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά το Megxit – και ναι, είναι στον Καναδά

Keywords
Τυχαία Θέματα