Η αγγελική φωνή του μετρό: Βρέθηκε η μυστηριώδης άστεγη του Λος Άντζελες

17:29 2/10/2019 - Πηγή: People

Από την περασμένη βδομάδα είναι το πρόσωπο που αναζητούν οι περισσότεροι στους σταθμούς μετρό του Λος Άντζελες. Κυκλοφορούν και μόλις ακούσουν την παραμικρή μελωδία, ψάχνουν με το βλέμμα τους γύρω μπας και την εντοπίσουν. Πολύ γρήγορα έγινε ένας αστικός μύθος. Έγινε σαν κι αυτούς που παίρνουν σε εκπομπές για αγνοούμενους ή καταζητούμενους και λένε ότι τους είδαν σε 35 διαφορετικές πόλεις. Είναι η αγγελική φωνή, η φωνή σοπράνο του μετρό.

Από

τη στιγμή που η αστυνομία του Λος Άντζελες πόσταρε το βίντεο που τράβηξε ένας αστυνομικός, όλοι αναρωτήθηκαν ποια είναι. Όλοι θέλησαν να μάθουν πώς είναι δυνατόν μια άστεγη έχει μια τόσο τρομερή φωνή. Λες και το ταλέντο κάνει διακρίσεις ανάλογα την τσέπη.

Μυστηριώδης άστεγη στο μετρό του Λος Άντζελες ερμηνεύει όπερα και γίνεται viral

Μετά από μια βδομάδα και 800.000 προβολές στο Twitter, οι Los Angeles Times την ανακάλυψαν. Πρόκειται για την 52χρονη Έμιλυ Ζαμούρκα, η οποία ήρθε από τη Ρωσία στις ΗΠΑ όταν ήταν 24 ετών. Δούλεψε για αρκετά χρόνια σε έναν οίκο φροντίδας κι ένα εστιατόριο και σήμερα είναι άστεγη και ζει μόνο από ένα επίδομα ανέργων γύρω στα 400 δολάρια.

Η επαφή της με την κλασική μουσική ξεκίνησε από μικρή, όταν έκανε μαθήματα βιολιού και πιάνο. Το 2005 είχε ένα πρόβλημα υγείας στο πάγκρεας και νοσηλεύτηκε για αρκετό διάστημα. Όταν ανάρρωσε, δούλεψε ως πλανόδια μουσικός και κάνοντας μαθήματα βιολιού σε άλλους. Πριν τρία χρόνια της έκλεψαν το βιολί και έμεινε χωρίς εισόδημα.

«Τότε είναι που έμεινα χωρίς σπίτι. Αυτό το διάστημα κοιμάμαι σε ένα χαρτόκουτο. Οι άνθρωποι λένε πως νιώθουν άσχημα για μένα, αλλά δεν θέλω να είμαι βάρος σε κανέναν» λέει η Ζαμούρκα. Την ίδια στιγμή, κάποιοι έφτιαξαν μια σελίδα στο GoFundMe για εκείνη κι έχει ήδη συλλεχθεί ένα ποσό 39.000 δολαρίων. Παράλληλα, της έγινε πρόταση να τραγουδά σε ένα piano-restaurant.

«Όλα μου τα όνειρα είναι πλέον εκεί. Ίσως αυτή τη φορά γίνουν πράξη» λέει στους Times.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρέθηκε, Λος Άντζελες,vrethike, los antzeles