Γιώργος Κοτανίδης: Με ποντιακή λύρα το τελευταίο «αντίο» στον ηθοποιό – Συγκινητικά λόγια από τις κόρες του

20:28 30/1/2020 - Πηγή: People

Η εξόδιος ακολουθία στην Αγία Σοφία στην Ακρόπολη έβαλε ένα πρώτο τέλος στην εν ζωή παρουσία του Γιώργου Κοτανίδη, με το φινάλε να γράφεται στον Μανταμάδο της Λέσβου, όπου θα ταφεί στη Μονή Ταξιαρχών.

Για χάρη του ηθοποιού που πέθανε την Τρίτη, συγκεντρώθηκαν στην κηδεία του πλήθος καλλιτεχνών  και πολιτικών, με την οικογένεια του να τον αποχαιρετά όπως του άξιζε.

Με την ποντιακή λύρα να ηχεί στην είσοδο της εκκλησίας, η Εύα και η Αντιγόνη

Κοτανίδη είχαν μερικά λόγια να πουν για τον πατέρα τους, που άφησε πίσω του πολύ σημαντικό έργο.

«Είμαστε περήφανες και τυχερές που είμαστε οι κόρες σου, για όλα όσα ζήσαμε μαζί σου, για όλα όσα μας έμαθες: τι σημαίνει χαρά για τη ζωή, τι σημαίνει ισότητα, δημοκρατία, δικαιοσύνη. Μας έμαθες να ονειρευόμαστε και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας, τι σημαίνει να έχεις χιούμορ και να μην παίρνεις ποτέ τον εαυτό σου στα σοβαρά, τι σημαίνει ελευθερία, συχώρεση, τι σημαίνει δικαίωμα της επιλογής».

Στην κηδεία βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι συνάδελφοι του Άννα Παναγιωτοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Χρήστος Βαλαβανίδης, Δημήτρης Πιατάς, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Λάκης Παπαστάθης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Γιάννης Κακουλίδης, Ζυράννα Ζατέλη, ‘Ακης Σακελλαρίου, Θέμις Μπαζάκα, Διονύσης Σαββόπουλος, Ρήγας Αξελός, Διονύσης Καψάλης, Ελένη Ζιώγα, Νίκος Αλεξίου.

Από τον πολιτικό κόσμο, το «παρών» έδωσαν οι Κώστας Λαλιώτης, Μίμης Ανδρουλάκης, Φώτης Κουβέλης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Αριστείδης Μπαλτάς, Πάνος Σκουρολιάκος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Λιάνης, ενώ απέστειλαν στεφάνι ο Αλέξης Τσίπρας και το ΚΚΕ.


Keywords
Τυχαία Θέματα