Γεννήθηκε μετά από μεταμόσχευση μήτρας: Η περίπτωση του μωρού που έχει ενθουσιάσει την επιστημονική κοινότητα

13:39 15/1/2020 - Πηγή: People

Ο Μπέντζαμιν Γκόμπρεχτ είναι ένα μωρό κόντρα σ’ όλες τις πιθανότητες. Αυστηρώς ειδησεογραφικά είναι ένα μωρό που γεννήθηκε μετά από μεταμόσχευση μήτρας και αποτελεί τη δεύτερη περίπτωση τέτοιου χειρουργείου στις ΗΠΑ.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι ο μικρούλης δεν θα έπρεπε καν να υπήρχε στη ζωή, οπότε η περίπτωσή του αποτελεί ένα μικρό θαύμα: η μητέρα του, Τζένιφερ, σε ηλικία μόλις 17 ετών ενημερώθηκε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει παιδιά.


Είχε λειτουργικές ωοθήκες, ωστόσο δεν είχε πλήρως ανεπτυγμένη μήτρα ,

καθώς έπασχε από το γενετικό σύνδρομο Mayer – Rokitansky – KŸster – Hauser (MRKH) ένα σύνδρομο το οποίο επηρεάζει περίπου 1 στις 4.500 γυναίκες.

Σύμφωνα με την Δρα Καθλίν Ο’Νίλ, που ήταν παρούσα στη δοκιμαστική μεταμόσχευση της μητέρας του Μπέντζαμιν πριν από 10 χρόνια οι γιατροί σε γυναίκες σαν τη Τζένιφερ, απλώς τις ενημέρωναν ότι δεν θα αποκτούσαν ποτέ παιδιά.

Ο μικρούλης γεννήθηκε τον Νοέμβριο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πενσιλβάνια. Έναν χρόνο πίσω η μητέρα του είχε λάβει μόσχευμα μήτρας στο πλαίσιο δοκιμαστικής εργαστηριακής έρευνας, η οποία περιελάμβανε τόσο φαρμακευτική αγωγή όσο και χειρουργικές επεμβάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε η 33χρονη.

Μετά τη γέννηση του μωρού με καισαρική, το μόσχευμα αφαιρέθηκε από τη Τζένιφερ, αφού επρόκειτο για μήτρα που αφαιρέθηκε από γυναίκα που είχε πεθάνει.

Η 33χρονη δηλώνει απολύτως συγκινημένη με το αποτέλεσμα της εξωσωματικής που της έδωσε τη δυνατότητα, όπως λέει, να νιώσει αυτό που νιώθουν οι περισσότεροι άνθρωποι που καταφέρνουν να γίνουν γονείς.

Με στοιχεία από BBC.com

Keywords
Τυχαία Θέματα