Εύα Τσάχρα: «Δεν έχω καμία φιλία από τον χώρο»

18:07 4/8/2019 - Πηγή: People

Μέχρι στιγμής, η Εύα έχει κυκλοφορήσει τέσσερα single, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ανέβει στο YouTube το πέμπτο προσωπικό της τραγούδι. «Προς το παρόν, έχω αποφασίσει να ακολουθήσω έναν πιο δύσκολο και μοναχικό δρόμο, καθώς το να μπεις σε μια δισκογραφική εταιρεία μπορεί να είναι σχετικά εύκολο, αλλά το θέμα είναι το κατά πόσο θα σε πιστέψει η εταιρεία

και θα σε προβάλει. Αυτή την εποχή μιλάω με τρεις δισκογραφικές εταιρείες, αλλά να σου πω κάτι; Όταν βλέπω πως αυτή τη στιγμή μεσουρανεί ο Sin Boy, δεν μπορώ να συνυπάρξω με ανθρώπους που θεωρώ ότι δεν πρεσβεύουν τη μουσική που πρεσβεύω εγώ. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πού τοποθετούν οι δισκογραφικές εταιρείες τα χρήματά τους και, πίστεψέ με, δεν περίμεναν την Τσάχρα για να βάλουν τα λεφτά τους. Και για να εξηγούμαι, δεν έχω τίποτα να χωρίσω με τον Sin Boy. Το παιδί ξεκίνησε από μηδέν συνθήκες και κατάφερε αυτά που κατάφερε. Πολλοί, όμως, από εμάς ξεκίνησαν με μηδέν συνθήκες. Ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Παντελής Παντελίδης, με τον οποίο συνεργάστηκα στους πρώτους του δίσκους, στους οποίους έκανα φωνητικά». Γνωρίστηκαν στο Studio Odeon στη λεωφόρο Μεσογείων, όταν γινόταν η ηχογράφηση των τραγουδιών του πρώτου άλμπουμ του Παντελίδη, με τίτλο Αλκοολικές Οι Νύχτες, το 2012. «Όταν μπήκα στο στούντιο, ο Παντελής έτρωγε ένα μπέργκερ και μάλιστα ήθελε να μου προσφέρει. Ήταν cool τύπος και μου έλεγε πολλές ιστορίες για την περίοδο που έπαιζε ποδόσφαιρο. Κάναμε παρέα στα καμαρίνια στο σχήμα Καρράς – Πάολα – Παντελίδης, που εργαζόμουν και εγώ. Ο Παντελής ξεχώρισε για την αυθεντικότητά του. Έγραφε βιωματικά τραγούδια που άγγιζαν τον κόσμο. Ο Παντελίδης δεν περίμενε καμία εταιρεία και κανέναν μάνατζερ για να γίνει νούμερο ένα κι αυτό γιατί ήταν –ούτως ή άλλως– πρώτος στο είδος του».

«Δεν έχω καμία φιλία από τον χώρο»

Στα 31 της χρόνια μετρά ήδη αξιόλογες συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ωστόσο, μία είναι η επαγγελματική συνύπαρξη που δεν θα ξεχάσει ποτέ. «Η συνεργασία που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι εκείνη με τη Δέσποινα Βανδή στο μιούζικαλ Mamma Mia. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια που κάναμε πρόβες για την παράσταση μου πρότεινε να με πάρει μαζί της για μια παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής στη Σόφια της Βουλγαρίας, αλλά και σε συναυλίες ανά την Ελλάδα. Ακόμη μιλάμε και είναι από τους ανθρώπους που εκτιμώ και θαυμάζω σε αυτόν τον χώρο». Φιλίες από αυτόν τον χώρο έχει, άραγε; «Δεν έχω καμία φιλία από τον χώρο, εκτός από τον κιθαρίστα και τον μαέστρο του συγκροτήματος Swingin Cats, με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Θεωρώ πως πρέπει να κάνεις έναν διαχωρισμό ανάμεσα στις επαγγελματικές και τις φιλικές σχέσεις, ώστε να μην μπλέκονται τα πράγματα. Αυτό είναι κάτι που έμαθα από τη δασκάλα μου από το Ωδείο Αθηνών». Στις 18 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (Lion King), στην οποία έδωσε τη φωνή της στη Νάλα, τη λέαινα και καλύτερη φίλη του Σίμπα, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και ο νέος δίσκος που ετοιμάζει μαζί με τους Swingin Cats. «Όσον αφορά την τηλεόραση, υπάρχει μια πρόταση που έχω δεχτεί για το φθινόπωρο, την οποία δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω ακόμα. Προς το παρόν, θέλω να χαρώ το καλοκαίρι και να φορτίσω μπαταρίες για τη νέα χρονιά που έρχεται».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί την Κυριακή 4/8 με το ΕΘΝΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα