Εθνικές εκλογές 2019: Κλειδώνει το debate για τους πολιτικούς αρχηγούς

11:13 24/6/2019 - Πηγή: People

Σήμερα, όπως όλα δείχνουν, θα «κλειδώσει» το ντιμπέιτ που θα γίνει για τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Αρχικά, η τηλεμαχία είχε προγραμματιστεί να γίνει την 1η Ιουλίου. Όμως, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. που θα γίνει στις 30 Ιουνίου, έχει αλλάξει τα δεδομένα. Κι αυτό γιατί ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει εκείνη την ημέρα να βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Η

Νέα Δημοκρατία αναφέρει συγκεκριμένα ότι «επικοινώνησε με τη ΝΔ ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να μετάσχει στο ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου και πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του είτε την 2α Ιουλίου είτε την 27η Ιουνίου».

Οι εναλλακτικές ημερομηνίες του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ κατανοώντας τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην ορισθείσα ημερομηνία, δέχθηκε ως εναλλακτική ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ την 27η Ιουνίου. Ύστερα από διαβουλεύσεις του κ. Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα, τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, η ΝΔ πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28 Ιουνίου» αναφέρει η Πειραιώς.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η ΝΔ δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου. Από την πλευρά μας δηλώσαμε προφανώς διαθέσιμοι και για τις δυο».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα