Εμείς, θέλουμε να βλέπουμε τέτοια κορίτσια! Τα πιο διάσημα plus size μοντέλα του πλανήτη στις καλύτερες στιγμές τους

08:13 2/10/2019 - Πηγή: People

Η συζήτηση για τα plus size μοντέλα δεν ξεκίνησε τώρα. Τουλάχιστον, όχι στην Ελλάδα. Την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο plus size μοντέλα κάνουν καριέρα και γίνονται διάσημα, εδώ η συζήτηση μοιάζει να «άνοιξε» ευρέως με τη …πρόκριση της Ξανθούλας Τζερεφού στο σπίτι του περσινού πρώτου κύκλου του GNTM. Και να «έκλεισε» εκεί, με αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις εκ τότε για το αν και πόσα κιλά έχει χάσει η πρώην υποψήφια.

Και φέτος, όμως, την τύχη τους στο δημοφιλές ριάλιτι μόδας φρόντισαν να διεκδικήσουν κοπέλες με κάποια (φυσιολογικά, ενίοτε) κιλά, ωστόσο λίγο πριν την είσοδό τους στο σπίτι μία είναι η υποψήφια που ξεχωρίζει ως αυθεντικό plus size.  H Κατερίνα Πεφτίτση με τα μπλε μαλλιά και τα «κιλάκια» της είναι αυτή που πήρε το εισιτήριο και θα εκπροσωπήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία μοντέλων στο show.

Η συζητήση, λοιπόν, άνοιξε ξανά και τις πρώτες ενστάσεις για το αν αξίζει ένα plus size μοντέλο να διεκδικεί τον τίτλο του «top model» εξέφρασε από την εκπομπή του ο Γιώργος Λιάγκας. Ο παρουσιαστής δεν τα έβαλε με τα κιλά της υποψήφιας, αλλά με το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε -μ’ αυτά τα κιλά- να γίνει μοντέλο, κατά την αποψή του. Συγκεκριμένα, είπε on air:

«Να ξεκινήσουμε από την κοπέλα αυτή, την Πεφτίτση.  Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει μια κοπέλα που έχει παραπάνω κιλά, δεν ξέρω πώς να το πω, δε λέω χοντρή, να πρέπει να τη δούμε και να πρέπει αυτή να πείσει τον εαυτό της πως είναι υπέρβαση να βγαίνει να αλειφθεί με λάδι και να είναι υγρή στην παραλία σαν διαφήμιση της Greenpeace. Οφείλω εγώ να τη δω γυμνή στην παραλία, με τα παραπάνω κιλά; Δε θέλω να τη δω γατί αυτή δεν θα γίνει ποτέ μοντέλο. Γιατί αυτό με το plus size πολύ ωραία καραμέλα».

Γιώργος Λιάγκας: «Οφείλω εγώ να τη δω αυτήν γυμνή στην παραλία;» – Τα σχόλια του δημοσιογράφου για plus size μοντέλο

Ο παρουσιαστής, βεβαίως, εξέφρασε την προσωπική του άποψη, αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο και αν προσπαθούμε με το diversity ο χώρος της μόδας στην Ελλάδα μοιάζει ακόμα ανέτοιμος  για να υποδεχτεί και να κάνει διάσημα μοντέλα με (πολλά) κιλά.

Η απάντησή, λοιπόν, για το αν τα plus size μοντέλα μπορούν να γίνουν «top» έρχεται από το εξωτερικό. Και η Ashley Graham είναι μόνο μία από αυτές που τα έχουν καταφέρει να βρεθούν στην κορυφή:

10-Η Kate Wasley είναι μοντέλο από την Αυστραλία, διαθέτει λογαριασμό στο Instagram για το body positivity (@any.body_co) και έχει φωτογραφηθεί για το Sports Illustrated.

View this post on Instagram

I like long walks on the beach and @forevernew_official new CURVE range! So excited another brand has jumped on the band wagon of extending their size range #ForeverNewStyle #AD

A post shared by Kate Wasley (@katewas_) on Aug 30, 2019 at 2:32am PDT

9-Η Georgia Pratt-Holiber είναι μοντέλο από τη Νέα Ζηλανδία και φωτογραφίζεται συχνά για brands με μαγιό και εσώρουχα. Η παρακάτω φωτογράφηση έχει φιλοξενηθεί στη ιταλική Vogue.

View this post on Instagram

Vogue Italia April issue with @bodhibodhibodhi Photo @henriquegendre Styling @renatacorrea Hair @daniellepriano Makeup @_virginiayoung_ Casting @pg_dmcasting Thankyou @imgmodels

A post shared by Georgia Pratt-Holiber (@jojacalled) on Apr 11, 2019 at 12:39pm PDT

8-H 22χρονη αμερικάνα Barbara «Barbie» Ferreira ξεκίνησε με φωτογραφίες της στην American Apparel και σήμερα είναι ένα από τα πιο καταξιωμένα plus size μοντέλα και ακτιβίστρια του body-diversity.

View this post on Instagram

@wenjunliang

A post shared by barbie ferreira (@barbieferreira) on Oct 27, 2018 at 4:00pm PDT

7- Η 30χρονη Robyn Lawley είναι το πιο διάσημο plus size μοντέλο της Αυστραλίας και έχει φωτογραφηθεί για καμπάνιες του Ralph Lauren και για μεγάλα περιοδικά μόδας. Το 2013 έγραψε μια «ανοιχτή επιστολή» για το πόσο ανθυγιεινό και αχρείαστο είναι το thigh gap.

View this post on Instagram

Fb to this beautiful spot in Jamaica @calzedonia @vanityfairitalia @raphaelmazzucco @vicky_steckel @ward_hair

A post shared by Robyn Lawley (@robynlawley) on Aug 24, 2019 at 2:27pm PDT

6-H αμερικάνα Tara Lynn είναι 37 χρονών κάνει φωτογραφήσεις για brands μαγιό και εσωρούχων, ενώ έχει φωτογραφηθεί και για διάσημα περιοδικά, όπως το Sports Illustrated.

View this post on Instagram

Part 1 // The Goal: When I found out I was going to shoot @si_swimsuit and had five weeks to prepare, I decided I wanted to be in the best shape of my life. Which for me means strong, visibly muscular, flexible, un-injurred. I’ve been very comfortable in a gym lifting weights alongside the big dudes for about fifteen years now, but I wanted the help of a professional to maximize my gym time and minimize my chances of injury – I have a history of getting excited and greedy and overdoing it. So I went to a trainer new to me, Rock Tate, co-owner of @intrepidmontclair and explained my goals. I wasn’t sure he’d ever trained a woman over 200 pounds whose goals were NOT weight loss, so I was emphatic with Rock about what I wanted: to build as much muscle as humanly possible in 5 weeks, without injury. #strongcurves #loveyourbody

A post shared by t a r a l y n n (@taralynn) on Jun 12, 2019 at 6:49am PDT

5- H βρετανίδα Paloma Elsesser έγινε διάσημη μέσα από τις καμπάνιες του beauty brand Glossier, στη συνέχεια έγινε πρόσωπο του Fenty Beauty – το brand της Rihanna-, ενώ έχει εμφανιστεί σε εξώφυλλα της Vogue.

View this post on Instagram

all we do is have fun @cassblackbird @jordenbickham @voguemexico ~ ly all the way down

A post shared by Paloma Elsesser (@palomija) on Mar 28, 2019 at 1:30pm PDT

4- . Η βρετανίδα Iskra Lawrence δεν είναι μόνο διάσημο μοντέλο, αλλά και πολύ δραστήρια στο Instagram αναφορικά με την προώθηση του body positivity. Διαθέτει, επίσης, δικό της κανάλι στο Youtube (everyBODYwithIskra) στο οποίο ανεβάζει βιντεάκια με τη γυμναστική της και ενθαρρύνει τους followers της να αγαπούν το σώμα τους.

View this post on Instagram

Where my OG insta fam at? Whose been here since this shoot? Annnnddddd remembers the year of this throwback with @gavinglave I appreciate you soooo much

A post shared by Iskra (@iskra) on Aug 31, 2019 at 2:53pm PDT

3- To 2014 η αμερικανίδα Denise Bidot έγινε το πρώτο plus size μοντέλο που περπάτησε σε δυο fashion show στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης. Από τότε έχει περπατήσει σε πολλά περισσότερα και έχει φωτογραφηθεί για γνωστά fashion brands (Chromat, Nordstrom, Lane Bryant).

View this post on Instagram

Unapologetically me : @_marcustyler

A post shared by Denise Bidot (@denisebidot) on Mar 6, 2019 at 11:09am PST

2- H 33χρονη αμερικανίδα Tess Holliday, που είναι διάσημο plus size μοντέλο και μητέρα δυο παιδιών, έχει υπάρξει εδώ και καιρό υπέρμαχος του diversity στη βιομηχανία της μόδας.

View this post on Instagram

WHO IS SHE?! SO GLOWYYYYY I’ve been modeling for 10 years & each campaign I shoot means as much to me as the first! TY @theisleofparadise @zoemcconnell Hair @earlsimms2 Stylist @meaghanpoconnor Makeup @sarahjaggerink #ownyourglow #effyourbeautystandards

A post shared by T E S S HL L I D A Y (@tessholliday) on Jul 9, 2019 at 9:20am PDT

1- Το πιο διάσημο plus size supermodel του πλανήτη είναι αναμφίβολα η 31χρονη αμερικανίδα Ashley Graham. Έχει φωτογραφηθεί σχεδόν για όλα τα κορυφαία περιοδικά μόδα, έχει περπατήσει σε πασαρέλες μεγάλων οίκων όπως Michael Kors και Prabal Gurung, έχει φωτογραφηθεί για καμπάνιας των H&M και χρησιμοποιεί τα social media της για να προωθήση το body positivity.

View this post on Instagram

Celebrating curves today and every day Shop my lingerie with code ASHLEY30 for 30% off @additionelle

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on Aug 9, 2019 at 6:50am PDT

*Με στοιχεία από το Marie Claire Australia

Μοντέλα που έχουν κάνει καριέρα με τατουάζ: η απάντηση στη Βίκυ Καγιά ήρθε από το Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα