Ελένη Βαΐτσου: «Δεν ερωτεύομαι ποτέ κεραυνοβόλα»

14:38 12/6/2019 - Πηγή: People

Η Ελένη έχει συνηθίσει να ζει με μια βαλίτσα στο χέρι τα τελευταία χρόνια. Τις σεζόν που το Μπρούσκο σημείωνε μεγάλη επιτυχία, η όμορφη πρωταγωνίστρια είχε κάνει το αεροδρόμιο δεύτερο σπίτι της, δεδομένου ότι τα ταξίδια σε Κρήτη και Κύπρο ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με το επαγγελματικό της πρόγραμμα. Και κάπως έτσι η ζωή της συνεχίζεται σε παρόμοιους ρυθμούς. Αυτή τη φορά δεν υποδύεται κάποιον ρόλο. Συστήνεται στο κοινό ως Ελένη Βαΐτσου

και μαζί με τον Χρήστο Ανθόπουλο ταξιδεύουν σε όμορφες πόλεις του εξωτερικού, ανακαλύπτουν μαγικά τοπία και τα παρουσιάζουν στο κοινό μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ The Tourists. «Χτυπάει μια ωραία μέρα το κινητό μου, ενώ είμαι στον δρόμο, και ακούω από την άλλη άκρη της γραμμής τον Χρήστο. Μου είπε ότι θέλει να με δει μαζί του σε μια εκπομπή και το μόνο που ζήτησε να μάθει είναι αν είμαι διαθέσιμη επαγγελματικά. Δεν είχα κλείσει κάτι, οπότε κάναμε το ραντεβού και αμέσως συμφωνήσαμε. Από την πρώτη μας συνάντηση αντιλήφθηκα την τρέλα του, δεν την έκρυψε άλλωστε. Το κόνσεπτ της εκπομπής μου άρεσε πολύ, δεν είχα άλλη υποχρέωση, οπότε δεν υπήρχε λόγος να μην το κάνω» μου εξηγεί φανερά ενθουσιασμένη για το νέο επαγγελματικό της βήμα.

Παρακολουθεί τα επεισόδια που προβάλλονται στην τηλεόραση, δεν το κάνει όμως για να εντοπίσει τυχόν λάθη. «Πλέον, δεν λέω τι μπορώ να διορθώσω. Τα απολαμβάνω τα επεισόδια. Θέλω να δω τι επέλεξαν στο μοντάζ να μπει, καθώς, όπως καταλαβαίνεις, κάνουμε πολλά πράγματα και αρκετές τρέλες που ξέρουμε ότι θα κοπούν». Η κούραση αναμφίβολα χτυπάει την πόρτα σε όποιον βρίσκεται διαρκώς μακριά από το σπίτι του, ωστόσο, όταν τη ρωτάω αν θα μπορούσε να ζει σε αυτούς τους ρυθμούς για τα επόμενα χρόνια, ξεκαθαρίζει: «Περνάμε πολύ ωραία, οπότε η κούραση δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας. Για εμένα ανασταλτικός παράγοντας είναι μόνο κάποια άλλη δουλειά στον τομέα μου, γιατί η υποκριτική είναι η προτεραιότητά μου».

Αρχή χωρίς όνειρα

Στα 25 της βρέθηκε να φοιτά σε δραματική σχολή, ενώ λίγα χρόνια αργότερα είδε την καριέρα της να απογειώνεται, ωστόσο η ίδια εξομολογείται: «Δεν κάνω ποτέ όνειρα. Παίρνω τα πράγματα όπως έρχονται. Η απόφασή μου να πάω σε δραματική σχολή ήταν πολύ ξαφνική. Απλά ξύπνησα μια μέρα και είπα θα πάω! Χωρίς να έχω στο μυαλό μου ότι θέλω να γίνω ηθοποιός». Μπορεί να κατάλαβε νωρίς ότι ανήκει στον χώρο, ωστόσο άργησε να αντιληφθεί ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά: «Το συνειδητοποίησα μετά την επιτυχία που έκανε το Μπρούσκο, γιατί κατάλαβα ότι μπορώ να βιοποριστώ από αυτό».

Μήπως όμως όλα αυτά έχουν να κάνουν με τη δυσκολία προγραμματισμού της ζωής της; «Ισχύει» λέει γελώντας και συνεχίζει: «Δεν μπορώ να κάνω μακροπρόθεσμο πλάνο, γιατί είναι και η φύση της δουλειάς μου έτσι. Οι συνεργασίες έρχονται ξαφνικά και τελειώνουν με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα, όταν τελειώσουν, δεν ξέρεις πότε και αν θα έρθει η επόμενη». Κάπως έτσι μου εξηγεί μια πρόσφατη δήλωσή της στα social media, σύμφωνα με την οποία ο προγραμματισμός της δεν ξεπερνάει τις δύο εβδομάδες. Τα οικονομικά της παρ’ όλα αυτά τα αντιμετωπίζει με περίσσεια ωριμότητα: «Έχω πάντα στο μυαλό μου την οικονομική ανασφάλεια που υπάρχει, ειδικά στον χώρο μου. Προς το παρόν, δεν με αγχώνει, γιατί δεν έχω μείνει μεγάλο διάστημα χωρίς δουλειά. Ωστόσο, επειδή γνωρίζω τη γενικότερη κατάσταση, προσπαθώ να κάνω τις οικονομίες μου, για να μην βρεθώ προ εκπλήξεως κάποια στιγμή. Άλλωστε, είναι γνωστό πως μόνο από το θέατρο δεν μπορείς να ζήσεις».

Για έναν άνθρωπο που δεν είναι συνηθισμένος στο ρίσκο, οι επαγγελματικές επιλογές της Ελένης μπορεί να τον τρομάξουν. Τόλμησε να δεχτεί τη συνεργασία και να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε καθημερινό σίριαλ χωρίς να έχει μεγάλη εμπειρία στην τηλεόραση, ενώ πρόσφατα είπε «ναι» στην παρουσίαση ταξιδιωτικής εκπομπής. «Δεν έχω άγνοια κινδύνου, γιατί ζυγίζω τα πράγματα στη ζωή μου. Δεν λέω ποτέ “ναι” σε κάτι που ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω. Όταν μπήκα στην τηλεόραση, είχα ήδη μια δραματική σχολή από πίσω μου και μια εμπειρία οκτώ χρόνων στο σανίδι. Δεν με πήραν τυχαία. Με την ταξιδιωτική εκπομπή, επίσης, δεν φοβήθηκα, γιατί είμαι ο εαυτός μου. Δεν παίζω κάποιον ρόλο, ούτε παριστάνω την παρουσιάστρια, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος κακής έκθεσης».

Οι άνθρωποι του χώρου

Τα τελευταία χρόνια, είναι πολλά τα νέα πρόσωπα που συμμετέχουν σε σίριαλ και πιθανόν να μην έχουν τις απαραίτητες υποκριτικές γνώσεις επισημαίνει η Ελένη, σχολιάζοντας την κατάσταση και βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Η τηλεόραση, καλώς ή κακώς, είναι εικόνα, πρώτα κοιτάνε αν γράφει η φάτσα σου και μετά αν τα λες και πώς τα λες. Αυτό είναι θέμα του ανθρώπου που σε προσλαμβάνει. Θεωρώ ότι ο επαγγελματισμός μπορεί να υπάρξει και από άνθρωπο που δεν έχει τελειώσει τη σχολή». Σχολιάζοντας, λοιπόν, τη σωστή συμπεριφορά, αναφερόμαστε στο άγχος των ηθοποιών, τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν και τις επίσημες, θεατρικές πρεμιέρες: «Είναι πάντα σφιγμένες. Κάποιοι έχουν άγχος επειδή στην επίσημη πρεμιέρα θα είναι και δημοσιογράφοι που θα γράψουν για την παράσταση. Επίσης, ανάμεσα στους καλεσμένους είναι άνθρωποι του χώρου που συχνά δίνουν το “παρών” από υποχρέωση και όχι γιατί θέλουν όντως να παρακολουθήσουν την παράσταση. Αυτό ο ηθοποιός το αντιλαμβάνεται. Αν ο άλλος είναι στην πρώτη σειρά με το κινητό του στο χέρι και βλέπεις ότι βαριέται, στο περνάει. Μην πας πραγματικά. Εγώ προτιμώ, αντί για την επίσημη πρεμιέρα, να πηγαίνω μια άλλη μέρα».

Το παρελθόν ανήκει στο… παρελθόν

Προσπαθεί να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να μου μιλήσει για τη στιγμή που άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι πλέον είναι αναγνωρίσιμη: «Ξεκινήσαμε τα γυρίσματα για το Μπρούσκο καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο με αναγνώριζαν ήδη, γιατί είχαμε βγει στα περιοδικά και είχε κυκλοφορήσει το τρέιλερ. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα». Παρόλο που κόσμος άρχισε να την πλησιάζει στον δρόμο και να της πιάνει την κουβέντα, η Ελένη δεν τρόμαξε: «Απλώς μου φαινόταν πολύ περίεργο, μερικές φορές, μάλιστα, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Δεν σου κρύβω ότι υπήρξαν στιγμές που ήταν λίγο ενοχλητικό, απότομο και πιεστικό». Σε παλαιότερες συνεντεύξεις της είχε δηλώσει πως ήθελε να τελειώσει το Μπρούσκο, αφού αντιλαμβανόταν ότι είχε κάνει τον κύκλο του. Τη ρωτάω αν σε βάθος χρόνου αναθεώρησε τα τότε συναισθήματά της: «Κοίταξε να δεις, ήταν μια δουλειά που έφτασε στο τέλος της. Δεν είπα ποτέ “Αχ, γιατί τελείωσε;”. Είχε έρθει η ώρα να κάνουμε καινούρια πράγματα». Με τον Ανδρέα Γεωργίου έχει συνεργαστεί δύο φορές μέχρι στιγμής, ενώ δεν αποκλείει την πιθανότητα να συναντηθούν επαγγελματικά και στο μέλλον. Με τους περισσότερους συναδέρφους από το Μπρούσκο έχει κρατήσει επαφές, ενώ όταν συναντιούνται αποφεύγουν να μιλούν για τα περασμένα: «Δεν ασχολούμαστε καθόλου με το παρελθόν. Λέμε τα νέα μας, τι κάνουμε στη ζωή μας και ίσως μιλήσουμε για τα μελλούμενα. Η δουλειά είναι τέτοια που δεν σε αφήνει να μένεις πίσω. Αν ήταν να συζητάμε για τις παλαιότερες δουλειές, δεν θα μπορούσαμε να εστιάσουμε στις καινούριες».

Ψύχραιμος έρωτας

Παρά τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητάς της, η Ελένη βρίσκει πάντα χρόνο για να ξεκουραστεί και να κάνει όλα όσα αγαπάει: «Όταν δεν έχω υποχρεώσεις, προσπαθώ να κοιμάμαι μέχρι το μεσημέρι. Όταν έχω δουλειά όμως, ξυπνάω πανεύκολα, το ξυπνητήρι μου χτυπάει μία φορά, δεν υπάρχει δεύτερη. Προσπαθώ να περνάω χρόνο με τους φίλους μου και από εκεί και πέρα το πρόγραμμά μου εξαρτάται από την περίοδο που διανύω στη ζωή μου. Άλλες φορές θέλω να βγαίνω συνέχεια έξω και άλλες προτιμάω να κάθομαι σπίτι μου και να διαβάζω. Κατά περιόδους έχω ανάγκη τα πάντα».

Φαίνεται ότι πατάει γερά στα πόδια της και μου δίνει την αίσθηση ότι αγαπάει την ανεξαρτησία της. Πώς είναι, όμως, όταν ερωτεύεται; «Είμαι πολύ ψύχραιμη. Δεν θα δείξω εύκολα ότι είμαι ερωτευμένη. Θα αργήσω πολύ να το δηλώσω. Δεν ερωτεύομαι ποτέ κεραυνοβόλα. Δένομαι στην πορεία με μικρά καθημερινά πράγματα του άλλου. Αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι ότι στην αρχή κρατάω μικρό καλάθι και δεν ενθουσιάζομαι. Βασικά αυτό το έχω στα πάντα στη ζωή μου». Δεν ασχολείται με παιχνίδια εξουσίας στη σχέση και αγαπάει την ειλικρίνεια. Δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ της την απιστία σε μια σχέση και, όπως λέει, αν ποτέ συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλώς θα έφευγε μακριά από τον άνθρωπο που την πρόδωσε. Αν και δεν συμβιβάζεται εύκολα, παραδέχεται: «Έχω υπάρξει σε σχέση με άνθρωπο που δεν περνούσα καλά, δεν γελούσα. Να σου πω όμως τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Απλώς κάποια στιγμή βαριέσαι. Δεν μου αρέσει η μιζέρια και δεν αντέχω την γκρίνια».

Τα σχόλια και οι απαντήσεις

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω πέσει πάνω σε story της στο Instagram και βλέπω τις χιουμοριστικές απαντήσεις που δίνει στους διαδικτυακούς της φίλους. «Το χιούμορ μου συχνά παρεξηγείται. Στους χίλιους ανθρώπους που θα μου στείλουν και θα το ζητάνε, υπάρχουν και κάποιοι που με βρίζουν ή μου γράφουν “γιατί είσαι ειρωνική” ή “γιατί μιλάς τόσο άσχημα”. Δεν καταλαβαίνω, βέβαια, τι εννοούν άσχημα, γιατί δεν έχω βρίσει ποτέ. Εντάξει, δεν έχουμε όλοι το ίδιο χιούμορ και κάποιοι δεν έχουν καθόλου» εξηγεί.

Η Ελένη οχυρώθηκε σωστά από τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση: «Έπεφταν στο χέρι μου περιοδικά, αλλά ό,τι κι αν έγραφαν για κάποιο λόγο δεν με ένοιαζε. Μπορεί να με εκνεύριζε, αν το έβρισκα τραβηγμένο, αλλά δεν πήρα ποτέ τηλέφωνο να ζητήσω τον λόγο γιατί κάποιος γράφει κάτι. Νομίζω, αν αρχίσεις να απαντάς, δεν έχει τελειωμό. Ανοίγεις τον ασκό του Αίολου και πρέπει να ασχολείσαι όλη μέρα με αυτό. Δεν γίνεται να ζεις έτσι, γιατί χάνεις τον εαυτό σου».

Πηγή: People  Instafeed

Keywords
ελενη, κρητη, κυπρος, media, θεατρο, νέα, καλοκαιρι, ξυπνητήρι, ειλικρίνεια, μιζέρια, instagram, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, ητανε μια φορα, η ζωη, instagram, βημα, δουλεια, ηθοποιος, θεμα, καριερα, ονειρα, παιχνιδια, περιοδικα, προγραμμα, τα νεα, τηλεοραση, τηλεφωνο, φατσα, ωρα, αγνοια, αγχος, αεροδρομιο, απιστια, απλα, ασχολεισαι, εβδομαδες, βρισκεται, γεωργιου, γινεται, γυρισματα, δευτερο, διαστημα, δηλωση, εαυτος, εαυτος μου, ευκολα, ειλικρίνεια, ειμαι ερωτευμενη, ειπε, υπαρχει, επιτυχια, ερχονται, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδια, ιδιο, εικονα, κινητο, λαθη, λογο, μακρια, μιζέρια, μικρο, μπορεις, μυαλο, ξυπνητήρι, παντα, οκτω, ομορφη, ωριμοτητα, παρουσιαση, πορτα, ραντεβου, ρισκο, ρολο, σεζον, σιγουρα, συνεχεια, σειρα, σιριαλ, σπιτι, σχολια, ταξιδια, τοπια, τρειλερ, τρελα, φυση, φορα, χερι, χιουμορ, ανηκει, βηματα, δουλειες, επεισοδια, γνωσεις, media, μεινει, μια φορα, ολη μερα, ποδια, θελω να
Τυχαία Θέματα