Ελ Τσάπο: Αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης

13:14 11/7/2019 - Πηγή: People

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 30 ετών ζήτησε να επιβληθεί Αμερικανός εισαγγελέας στον βαρόνο των ναρκωτικών, «Ελ Τσάπο». Ο Χοακίν Γκουσμάν Λοέρα, όπως είναι ολόκληρο το όνομα του Μεξικανού, κρίθηκε ένοχος για παράνομη εισαγωγή πολλών εκατοντάδων τόνων ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

Στην εισήγησή του προς τον ομοσπονδιακό δικαστή του Μπρούκλιν ο εισαγγελέας τόνισε: «Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία έδειξαν τον ανελέητο και αιμοδιψή αρχηγό του καρτέλ Σιναλόα».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο πρώην

επικεφαλής του καρτέλ ευθύνεται για την εισαγωγή και την απόπειρα εισαγωγής στις ΗΠΑ 1.200 τόνων κοκαΐνης, 49 τόνων μαριχουάνας, 200 και πλέον κιλών ηρωίνης και ποσοτήτων μεθαμφεταμίνης.

Να θυμίσουμε πως ο «Ελ Τσάπο», 62 ετών, κρατείται από τον Ιανουάριο του 2017 σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μανχάταν, το Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο.

Νωρίτερα το 2019 και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου, κρίθηκε ένοχος για δέκα κατηγορίες έπειτα από μια δίκη διάρκειας τριών μηνών. Στην εν λόγω δίκη, οι καταθέσεις των μαρτύρων αποκάλυψαν την ακραία βία που χρησιμοποιούσε το καρτέλ που διηύθυνε ο «Ελ Τσάπο».

Στις 17 Ιουλίου, αναμένεται να γίνει γνωστή η οριστική ποινή του βαρόνου η οποία εκτός απροόπτου θα είναι αυτή που προτάθηκε από τον Αμερικανό εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα