Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

12:25 19/9/2019 - Πηγή: People

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ από σήμερα με καταιγίδες, ανέμους και χαλάζι σε περιοχές στα βόρεια.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού που αφορά τη σημερινή μέρα και την Παρασκευή και σε αυτό κάνει λόγο για εμφανή πτώση της θερμοκρασίας, έντονες μεταπτώσεις του καιρού

και ακραία φαινόμενα.

Οι πιο ακραίες εκφάνσεις της αλλαγής του καιρού εντοπίζονται κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στα βόρεια.

Όσον αφορά στις χαλαζοπτώσεις, το δελτίο καιρού της ΕΜΥ προβλέπει πως θα πλήξουν κυρίως τη Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία μαζί με τις Βόρειες Σποράδες, με το νομό Θεσσαλονίκης να βρίσκεται εντός των περιοχών που θα βιώσουν τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, η Χαλκιδική που βίωσε πολύ ισχυρούς ανέμους και είχαμε μέχρι και νεκρούς, θα είναι πάλι στο επίκεντρο, τουλάχιστον ως προς τα μποφόρ.

Το ζενίθ των φαινομένων αυτών θα παρατηρηθεί κυρίως μετά τα μεσάνυχτα μέχρι και το ξημέρωμα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 11 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 28, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 29 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα