Δημοσιογράφος δέχτηκε επίθεση από ακροδεξιούς στο Σύνταγμα

19:08 19/1/2020 - Πηγή: People

Ο Θωμάς Γιακόμπι, δημοσιογράφος της Deutche Welle, βρισκόταν στο Σύνταγμα το μεσημέρι για το συλλαλητήριο για το προσφυγικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κάποια στιγμή τον πλησίασε μια ομάδα ανθρώπων που του ζήτησαν τα διαπιστευτήρια του και την ταυτότητα του. Εκείνος δεν δέχτηκε να τα δείξει και στη συνέχεια τον έριξαν κάτω και τον κλώτσησαν και του έδωσαν μπουνιές.

Οι θρασύδειλοι έφυγαν γρήγορα και στη συνέχεια ο κ. Γιακόμπι σηκώθηκε με το αίμα να τρέχει στο πρόσωπό του.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως πρόκειται για ομάδα ακροδεξιών και η επίθεση σχετίζεται με τη συμμετοχή του σε ντοκιμαντέρ που αποκάλυπτε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Τα ίδια πρόσωπα που του επιτέθηκαν φέρονται να κινήθηκαν απειλητικά και εναντίον άλλων δημοσιογράφων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα που δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Θωμάς Γιακόμπι. Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας. Η στάση της κυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα