Χάσατε το iPhone σας; Αυτά είναι τα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

18:03 30/5/2019 - Πηγή: People

Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι έχουν δώσει μία ολόκληρη περιουσία για να αποκτήσουν iPhone. Ειδικά αν αναλογιστούμε τις τιμές της αγοράς των τελευταίων μοντέλων.

Το να σας το κλέψουν αποτελεί ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που μπορεί να ζήσετε. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να πανικολβηθείτε. Αρχικά οφείλετε να κάνετε κάποια βήματα για να είστε προφυλαγμένοι σε περίπτωση απώλειας. Ένα εξ αυτών είναι να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Find My iPhone

της Apple.

Προετοιμαστείτε κατάλληλα με passcode

Ορισμένοι χρησιμοποιούν το Face ID ή το Touch ID ως μη απαραίτητο βήμα για τους κατόχους iPhone. Κακώς!

Πρόκειται για βασικό παράγοντα που διατηρεί την ασφάλεια της συσκευής σας, κάνοντάς το να ανοίγει μόνο όταν το χειρίζεστε οι ίδιοι. Ασφαλίστε το κινητό σας, ανοίγοντας τις Ρυθμίσεις > Face ID (ή Touch ID) & Passcode και ακολουθήστε τις ανάλογες οδηγίες.

Το Find My iPhone είναι το κλειδί

Κάθε συσκευή iOS έχει το Find My iPhone στο σύστημα και οφείλετε να το χρησιμοποιήσετε σε κάθε σας συσκευή. Μόλις χάσετε το τηλέφωνό σας, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στο visit icloud.com/find σε υπολογιστή.

Εάν όμως δεν είστε κοντά σε υπολογιστή, μπορείτε και πάλι να έχετε πρόσβαση στο Find My iPhone. Είτε δανειστείτε από κάποιον γνωστό μία συσκευή iOS και κάνετε sign in στο Find My iPhone app. Αφού μπείτε θα μπορέσετε να βρείτε είτε που ακριβώς είναι η συσκευή εκείνη τη στιγμή ή την τελευταία στιγμή πριν κλείσει το iPhone.

Μόλις βρείτε την τοποθεσία, επιλέξτε το Lost Mode. Θα σας ζητηθεί να βάλετε αριθμό τηλεφώνου και ένα μήνυμα θα εμφανιστεί στην κλειδωμένη οθόνη, όποιου το έχει στην κατοχή του, για να σας επιστραφεί.

Μην αποκαλύψετε τον κλέφτη

Δεν υπάρχει λόγος αν βρεθεί η χαμένη συσκευή σε κάποιο κτίριο να πάτε να παίξετε τον ήρωα και να κυνηγήσετε τον κλέφτη. Καλέστε καλύτερα την αστυνομία και αν θέλετε το κινητό σας πίσω δεν θα έχετε το παραμικρό μπλέξιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα