Roula Khalaf: Γράφτηκε ιστορία στους Financial Times – Η πρώτη γυναίκα διευθύντρια

18:26 12/11/2019 - Πηγή: People

Πριν από αρκετά χρόνια ήταν συντάκτρια οικονομικών θεμάτων στο Forbes. Ήταν η δική της πένα που ανέδειξε την ιστορία του Jordan Belfort, του Λύκου της Wall Street και αυτό της έδωσε και μια θέση στην ταινία του Σκορτσέζε. Στη συνέχεια βρέθηκε στους Financial Times και σήμερα, 24 χρόνια μετά, έχει την ύψιστη τιμή να διευθύνει αυτό το θρυλικό brand. Η Roula Khalaf γίνεται η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει την διευθυντική θέση

μιας εφημερίδας  και συνολικά ενός μέσου δημοσιογραφίας μετά την Katharine Viner της Guardian.

Η Khalaf διετέλεσε υποδιευθύντρια της εφημερίδας, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Ειδήσεων και εκείνου για τη Μέση Ανατολή. Μετά από 131 χρόνια ανδρικής ηγεσίας και με τον Lionel Barber να αποχωρεί από τη θέση του, η Khalaf κατάφερε να νικήσει 3 συνυποψηφίους στην κούρσα της διαδοχής. Μια κούρσα που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και έφτασε στο σήμερα για να ολοκληρωθεί.

Ο Barber αφήνει θολό το τοπίο ως προς την αποχώρησή του και μάλιστα φρόντισε ώστε να μην είναι παρών κατά την ανακοίνωση και την παράδοση της θέσης στην Khalaf.

Οι ιδιοκτήτες των Financial Times, αυτοί που ίδρυσαν το τεράστιο brand της Nikkei, τόνισαν στην ανακοίνωση ότι εμπιστεύονται στην Khalaf τη συνέχεια των καλών ρεπορτάζ και την δημοσιογραφική κάλυψη της ατζέντας των FT που κυμαίνει γύρω από τις επιχειρήσεις και την οικονομία.

Η Khalaf αναλαμβάνει την διεύθυνση σύνταξης σε μια εποχή που οι Financial Times είχαν αναπτυχθεί πάρα πολύ στο ψηφιακό επίπεδο, με πάνω από 1.000.000 συνδρομητές, κάτι που επετεύχθη χάρη στον στρατηγικό σχεδιασμό τoυ Barber.

Keywords
Τυχαία Θέματα