Robyn Crawford: «H Whitney που αγάπησα» – Η στενή φίλη και σύντροφος της ερμηνεύτριας σε μία σπαρακτική καταγραφή

08:01 24/11/2019 - Πηγή: People

«Ήμασταν απλά παιδιά: ελεύθερα, θαρραλέα, αποφασιστικά, δυνατά και ερωτευμένα». Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Robyn Crawford τη σχέση της με τη Whitney Houston, που ήταν 17 χρόνων όταν συνάντησε τη 19χρονη Robyn σε κατασκήνωση της περιοχής East Orange στο Νιου Τζέρσι, όπου πήγαν ως ομαδάρχισσες το 1980. «Της είπα ότι θα την προσέχω» δηλώνει η Crawford. Και η αλήθεια είναι πως το έκανε για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ήταν

η προστάτιδα, η καλύτερη φίλη και ο πιο έμπιστος άνθρωπος στη ζωή της Whitney ακόμα και όταν η τραγουδίστρια αποφάσισε να δώσει τέλος στη σεξουαλική τους σχέση το 1982. «Μου είπε ότι αν ο κόσμος ανακαλύψει τη σχέση μας θα τη χρησιμοποιήσει εναντίον μας» εξηγεί η Crawford. «Αυτό ένιωθε ότι θα συμβεί τη δεκαετία του ’80». Παρ’ όλα αυτά καθώς η Whitney εξελίχθηκε σε σούπερ σταρ παγκοσμίου φήμης, τα πρόσωπα του κοντινού τους περιβάλλοντος άρχισαν να εικάζουν διάφορα για τη σεξουαλικότητά τους. Συντηρούσε ένα προσωπείο που φαίνεται πως την έκανε να νιώθει πιο ασφαλής. Και γι’ αυτό τον λόγο η Crawford κράτησε το μυστικό τους.

Σήμερα, 7 χρόνια μετά τον θάνατο της Houston –βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα ξενοδοχείου σε ηλικία 48 ετών, με την ιατροδικαστή να αναφέρει ως επίσημη αιτία τον πνιγμό έπειτα από οξύ έμφραγμα που υπέστη εξαιτίας της πολύχρονης χρήσης ναρκωτικών–, η Crawford νιώθει έτοιμη να μοιραστεί την ιστορία τους. Παρακάτω παρατίθεται απόσπασμα από την αυτοβιογραφία της με τίτλο A Song for You: My Life With Whitney Houston, όπου παρουσιάζεται ο κόσμος της εκθαμβωτικής, περίπλοκης και αξιαγάπητης γυναίκας που γνώρισε.

View this post on Instagram

Whitney Houston with her longtime best friend Robyn Crawford who just recently released a Memoir Book:A Song For You:My Life With Whitney Houston. #Book #RobynCrawford #Shaderoom #Life #Love #Memories #hollywood #music #artist #rihanna #beyonce #whitneyhouston #explorepage #beauty #beautifuldestinations

A post shared by Whitney Houston Legacy (@legacywhitneyhouston) on Nov 18, 2019 at 10:46am PST

Η αρχή της γνωριμίας τους

Το δέρμα της ήταν σκούρο καφέ και τα μάτια της ομιχλώδη. Με έναν φυσικό τρόπο σταμάτησε μπροστά μου. «Πώς σε λένε;» τη ρώτησα. «Whitney Elisabeth Houston» μου απάντησε. Μόλις είχα μπει στα 19 κι εκείνη σε λίγο καιρό θα έκλεινε τα 17. Δεν είχα ιδέα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μεταξύ μας, το ένιωθα όμως ότι το καλοκαίρι του 1980 θα ήταν από τα πιο σημαντικά της ζωής μου. H Whitney ήταν γλυκιά, διακριτική αλλά εξαιρετικά ελκυστική. Περιποιούνταν τον εαυτό της φορώντας κοσμήματα, απέπνεε αυτοπεποίθηση, ενώ τα εσώρουχά της ήταν σαν κάθε νεαρής κοπέλας της ηλικίας μας. Μια μέρα, στις αρχές της φιλίας μας, επισκέφτηκα το εξοχικό της μητέρας της στο Cape Cod. Φορούσε το πιο απαίσιο τζιν που έχω δει στη ζωή μου. Είμαι βέβαιη ότι με είδε που χαμογελούσα καθώς πλησίαζε το αυτοκίνητο. Πρόσεχα πολύ κάθε μου λέξη για να μην την προσβάλω. «Ουάου» είπα «Αυτό το τζιν. Είναι ωραίο, αλλά γιατί το φοράς;». Με πίεσε και τελικά το ξεφούρνισα: «Πρέπει να σου φέρουμε τζιν. Είσαι ένα μικρό μοντέλο. Έχεις δει ποτέ τα top models της εποχής τι τζιν φοράνε; Έτσι πρέπει να ντύνεσαι κι εσύ».

H Whitney χαμογέλασε και φάνηκε να χαλαρώνει. Ένιωθα ευτυχισμένη που μπορούσα να την κάνω να γελάει. Λίγη ώρα αργότερα βρισκόμασταν καθ’ οδόν για να αγοράσουμε μερικά τζιν που ήταν τότε στη μόδα, τα οποία δεν έβγαλε από πάνω της. Ο κόσμος έχει στο μυαλό του τη Whitney Houston με υπέρλαμπρα φορέματα, στην πραγματικότητα όμως αγαπούσε το casual ντύσιμο, τα τζιν, τα T-Shirts και τα sneakers. Ξεκινήσαμε να περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Λίγες εβδομάδες αργότερα με προκάλεσε. Μιλούσαμε για ώρα και ξαφνικά βρεθήκαμε πολύ κοντά. Εκείνο το πρώτο φιλί είχε διάρκεια και ήταν γλυκό σαν το μέλι. Όταν σταματήσαμε, τα μάτια μας ήταν κλειστά και θυμάμαι ότι η καρδιά μου χτυπούσε πολύ γρήγορα. Κάτι συνέβη ανάμεσά μας. Δεν βάλαμε ποτέ ετικέτα στη σχέση μας. Ζούσαμε απλώς τις ζωές μας και ήλπιζα αυτό να κρατήσει για πάντα. Αμέσως μετά η Whitney –η οικογένειά της και οι φίλοι την αποκαλούσαν Nippy– με κάλεσε να την ακούσω στη χορωδία της εκκλησίας. Έψελνε αγγελικά και δυναμικά. Τότε συνειδητοποίησα ότι η Whitney Elizabeth Houston ήταν ιδιαίτερη. Είχε την ικανότητα με τη φωνή της να ταξιδεύει το κοινό. Και αυτό ήταν κάτι που το ήξερε. Ήταν μια τυπική εφηβική σχέση, με εξαίρεση τη χρήση κοκαΐνης. H Whitney μου είχε πει ότι δοκίμασε πρώτη φορά κοκαΐνη στα 14 της. Συχνά έλεγε «Η κοκαΐνη δεν θα μας ακολουθεί για πάντα». Ωστόσο, δεν νιώθαμε έτοιμες να σταματήσουμε τη χρήση εντελώς.

View this post on Instagram

Robyn Crawford, Whitney’s closest confidant, is one of the few people (that knew Whitney intimately) that never sold a book, made a movie, or sold her out with a tell-all interview. She respected her with loyalty and integrity, even years after her death. #TrueFriend #Love #Loyalty #Integrity #BestFriend #Confidant #BlackLove #WhitneyHouston #Nippy #RobynCrawford #90s

A post shared by Black Love Bible (@blacklovebible) on Dec 30, 2018 at 8:37am PST

Η ερωτική τους σχέση, η λήξη και η γνωριμία με τον Bobby Brown

Μια μέρα χαλαρώναμε με τη Whitney στο σπίτι του Larry. Σε εκείνο το διαμέρισμα βγάλαμε πρώτη φορά τα ρούχα μας, χάιδεψε η μία την άλλη και κάναμε έρωτα. Δεν μοιραστήκαμε με κανέναν τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ. Δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τη σχέση μας ακόμα κι αν ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο για την καριέρα της. Το 1982, αφού υπέγραψε συμβόλαιο με τον Clive Davis για τη δισκογραφική Arista Records, μου έφερε ένα κουτί. Μέσα υπήρχε ένας μπλε πίνακας που έδειχνε τη Βίβλο. Μου είπε ότι δεν μπορούμε να ζούμε πλέον με αυτό τον τρόπο, το ταξίδι μας θα ήταν δύσκολο και κάνοντας τη συγκεκριμένη ζωή θα καταλήγαμε στην κόλαση. Δεν ήμουν τυφλή. Ήξερα πόσο μπορεί η σχέση μας να επηρεάσει την καριέρα της. Ο κόσμος ξεκίνησε να ρωτάει για εμάς. «Αν μας ανακαλύψουν, δεν θα μας αφήσουν ποτέ στην ησυχία μας». Αγαπούσα τόσο αληθινά τη Nippy που όταν αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στη σαρκική μας επαφή δεν με ενόχλησε τόσο όσο θα με ενοχλούσε αν την έχανα από τη ζωή μου. Μετά την κουβέντα μας με τη Whitney το μοναδικό πράγμα που άλλαξε ήταν ότι σταματήσαμε να έχουμε σεξουαλική επαφή. Μετακομίσαμε μαζί σε ένα διαμέρισμα στο Νιου Τζέρσι. Εκείνη είχε το δωμάτιό της κι εγώ το δικό μου. Υπήρχαν μέρες που ήμασταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και ξάπλωνα μαζί της στο κρεβάτι, αλλά μόνο για να βεβαιωθώ ότι είναι καλά. Κάποια στιγμή η Whitney με προσέλαβε στη δουλειά. Όποιος ήθελε να συνεργαστεί ή να έρθει σε επαφή μαζί της έπρεπε πρώτα να μιλήσει μαζί μου.

Το πρώτο της άλμπουμ το 1985 έφτασε στο νούμερο πέντε και της χάρισε μια παγκόσμια περιοδεία. Απογειώθηκε κι εγώ βρισκόμουν δίπλα της. Στην περιοδεία υπήρχαν παντού γύρω μας ναρκωτικά και η Whitney συμπεριφερόταν σαν παιδί που ήθελε διαρκώς να διασκεδάζει. Οι φήμες για εμένα και τη Whitney πετούσαν τόσο ψηλά όσο και η καριέρα της. Όλο αυτό δεν άρεσε στη μητέρα της, Cissy, η οποία της έλεγε: «Δεν είναι φυσικό για δύο γυναίκες να είναι τόσο κοντά». Η Whitney κι εγώ δεν είχαμε σεξουαλική σχέση για χρόνια και όλο αυτό μου φαινόταν πολύ παράλογο. Ωστόσο, μεγαλώνοντας ανησυχούσα κυρίως για τη χρήση ουσιών που κάναμε. H Whitney αψηφούσε τους κανόνες και έκανε συνέχεια ναρκωτικά. Το 1989 ξεκίνησε να βγαίνει με τον Bobby Brown. Της άρεσε περισσότερο ο Eddie Murphy, αλλά θεωρούσε πως δεν ήταν προσιτός. Μια μέρα υποτίθεται ότι θα ερχόταν ο Eddie για φαγητό κι εγώ παρακολούθησα τη Whitney. Φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα με χαμηλά εξώφτερνα παπούτσια. Για μια στιγμή σκέφτηκα ότι θα ευχόμουν να ντυνόταν έτσι για εμένα. Αλλά ο Eddie δεν φάνηκε ποτέ εκείνο το βράδυ.

View this post on Instagram

Happy Birthday Bobbi Kristina.

A post shared by Whitney Houston (@whitneyhouston) on Mar 4, 2018 at 8:05am PST

Ο εθισμός, οι συμβουλές και το τέλος

Της τόνισα ότι έκανε κατάχρηση όποτε βρισκόταν με τον Bobby. «Σέβομαι ότι θέλεις να με προστατέψεις και να σταματήσω, αλλά δεν είμαι έτοιμη ακόμα. Μια μέρα ξάπλωσα στο παλιό μου δωμάτιο και ήρθε δίπλα μου. «O Bobby μου ζήτησε να τον παντρευτώ και σκέφτομαι να του πω ναι». «Τον αγαπάς;» τη ρώτησα και μου απάντησε «Ναι». Πριν τον γάμο τον Ιούλιο του 1992, ο Eddie Murphy της τηλεφώνησε για να της πει ότι ετοιμάζεται να κάνει ένα λάθος. Ήμουν η κουμπάρα της και ήμουν πολύ συγκινημένη. Μετά τη γέννηση της κόρης τους, Bobbi Kristina, το 1993, το χάος και η κατάχρηση συνεχίστηκαν. Ο πατέρας της Whitney κι εγώ προσπαθήσαμε να την πείσουμε να πάει σε κέντρο απεξάρτησης. Ακόμα θυμάμαι το πρόσωπό της όταν μας είπε: «Δεν είμαι έτοιμη να πάω. Δεν θέλω να πάω». Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου και ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι τώρα πρέπει να σώσω τον εαυτό μου. Παραιτήθηκα από τη δουλειά το 2000. Μου έλειπε φριχτά. Θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο η γραμματέας της για να μου πει ότι θέλει να μου μιλήσει απλώς για να δει ότι είμαι καλά.

Πέρασαν χρόνια για να μάθω ότι η Whitney έκλαιγε που δεν ήμουν κοντά της και ζητούσε να με καλέσουν. Ήταν λίγες οι φορές που με κάλεσε η ίδια. Μία από αυτές ήταν έτοιμη να πάρει τηλέφωνο το 100 μετά από έναν καβγά που είχε με τον Bobby στην Ατλάντα. Μου είπε ότι ήθελε απλώς να μάθει τι κάνω και τότε της απάντησα: «Εγώ θέλω να ακούσω τα νέα σου». Μου είπε ότι είναι καλά. Τότε κατάλαβα ότι μπορούσα να τη βοηθήσω μόνο όταν αποφάσιζε ότι το χρειάζεται. Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 ήμουν έξω για δείπνο όταν ένας φίλος τηλεφώνησε για να μου πει τα σοκαριστικά νέα. Η Whitney είχε φύγει. Έγινα κομμάτια. Στην κηδεία, την ώρα που τη συνοδεύαμε με το φέρετρο, υπήρχε απόλυτη ησυχία. Καθώς η χρυσή κάσα έμπαινε στην εκκλησία ήταν σαν να αντηχούσε η εισαγωγή από το τραγούδι της «I will always love you». Στη συνέχεια είδα τη Cissy να κάθεται στο οικογενειακό τραπέζι και την πλησίασα. Γονάτισα μπροστά της, ώστε να μπορεί να με ακούσει. Δεν ήθελα να πω κανένα κλισέ, οπότε της είπα απλώς «Νόμιζα ότι είχαμε χρόνο». Με κοίταξε και απάντησε: «Κι εκείνη το ίδιο».

Από τη Liz McNeil / Απόδοση: Μαρία Παπαϊωάννου

Πηγή: PEOPLE

Keywords
whitney houston, bobby brown, eddie murphy, happy birthday, houston, orange, σταρ, life, view, instagram, book, καλοκαιρι, cod, τζιν, top, models, sneakers, ετικέτα, ήλπιζα, people, movie, black, love, μπλε, επήρεια, murphy, happy, νέα, κηδεία, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, bobby brown, δυνατα, αυτοκινητο, δουλεια, εσωρουχα, καριερα, μητερα, μοδα, ναρκωτικα, οξυ, ρουχα, σταρ, τα νεα, τηλεφωνο, φημες, φορεματα, ωρα, orange, people, ανθρωπος, απλα, αυτοπεποιθηση, βγαινει, εβδομαδες, βραδυ, φαγητο, γνωριμια, δερμα, δωσει, εθισμος, ειπε, εκκλησια, εμφραγμα, επήρεια, επρεπε, ετικέτα, ετων, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδεα, κηδεία, ιδια, ηλικια, ήλπιζα, υπηρχαν, ησυχια, κοσμηματα, λαθος, ληξη, λογια, λογο, μαυρο, ματια, μελι, μυστικο, μπλε, μικρο, μαρια, μυαλο, τζιν, ντυσιμο, παντα, οικογενεια, παιδι, παιδια, παπουτσια, σεξουαλικη επαφη, σεξουαλικοτητα, συνεχεια, σωσω, σπιτι, σουπερ, τραγουδιστρια, φιλι, φυσικο, φωνη, φορα, χερι, χαος, χρυση, black, book, cod, δωματιο, eddie murphy, εξοχικο, love, ετοιμη, φιλοι, γλυκο, happy birthday, happy, houston, καρδια, κρεβατι, life, models, μπροστα, murphy, movie, sneakers, ταξιδι, top, θελω να, view, ωραιο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα