Masterchef: H σπάνια περίπτωση του Χρήστου Μπάρκα

21:10 21/5/2019 - Πηγή: People

O Χρήστος Μπάρκας δεν είναι «τηλεοπτικός».Ο πρώην παίκτης του Masterchef δεν έχει τίποτα από τα στοιχεία εκείνα που φτιάχνουν μια «δυνατή» τηλεοπτική περσόνα. Μοιάζει υπερβολικά αθώος. Μιλάει αργά και σιγά, δεν εκφράζεται έντονα, δεν έχει καν εκφράσεις που να «γράφουν» στην κάμερα. Δεν παίρνει μέρος σε τσακωμούς και ίντριγκες, δεν λέει εύκολα κακή κουβέντα για κανέναν. Έκανε ένα, δυο, τρία παράπονα on camera; Αυτά. Τέλος. Είναι μετρημένος, ευγενικός και μονίμως σκυμμένος πάνω από την κατσαρόλα του. Τη χύτρα του, για την ακρίβεια.

Κι όμως αυτός ο παίκτης έγινε ένας από

τους αγαπημένους, ο πιο αγαπημένος, των τηλεθεατών του δημοφιλούς μαγειρικής reality. Σχεδόν, το τηλεοπτικό κοινό εγκατέλειψε το παιχνίδι για χάρη του. «Τέλος το Masterchef για εμάς, άμα φύγει ο Χρήστος». Το δήλωσαν με κάθε τρόπο. Και μένει να δούμε – στα νούμερα- αν θα τηρηθεί αυτή η υπόσχεση. Κι όλο αυτό το κατάφερε χωρίς «τσαχπινιές», χωρίς «γαμάτες ατάκες», χωρίς λάγνα βλέμματα, χωρίς να βροντοφωνάζει τη «δίψα» του για τη νίκη, χωρίς ηρωισμούς, χωρίς να «πέφτει και να σηκώνεται», χωρίς να μπει στο στόχαστρο κανενός συμπαίκτη του. Χωρίς haters. Μόνο με την αφοσίωση στη δουλειά του.

Ο Χρήστος προσγειώθηκε στο τηλεοπτικό σύμπαν του Masterchef με μια ατάκα που έγινε viral και «γέννησε» άπειρα memes. Εξαιτίας της ντοπιολαλιά του παρεξήγησε την παρατήρηση του Πάνου Ιωαννίδη για το πιάτο του στη διάρκεια των audition και αντί το «κρατς» να γίνει αντιληπτό ως …κρατς (ήχος) , ο Χρήστος απάντησε γιαννιώτηκα- και περήφανα: «Το κράτησα, σεφ». Απολογήθηκε γλυκά και ταπεινά γι’ αυτό, δεν παρεξηγήθηκε στιγμή, αντιθέτως αποδέχτηκε και τον τίτλο του «Mr Κρατς» γιατί όπως είπε του τον έδωσε με αγάπη ο κόσμος.

Ο Χρήστος ήταν επίσης, ο «Mr Ασυλία». Μία φορά κλήθηκε να διεκδικήσει την παραμονή του στο παιχνίδι κι αυτή ήταν λίγο πριν το τέλος. Ένα τέλος που τον έκανε να χαλαρώσει και να ξεδιπλώσει το …τηλεοπτικό του ταλέντο αφού με το που κρίθηκε το αποτέλεσμα ο παίκτης άρχισε να μιλάει ακατάπαυστα και να κάνει χιούμορ με τους κριτές. «Καλά, 80 επεισόδια γιατί δεν μίλαγες;!» σχολίασε ο μέντοράς του, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ενώ όλοι οι κριτές τον αποχαιρέτησαν με πολύ τιμητικά λόγια. «Σε σένα είδαμε έναν άνθρωπο με καθαρό βλέμμα» του είπε ο Πάνος Ιωαννίδης, «χωρίς καμία πονηρή σκέψη, χωρίς καμία στρατηγική. Ήρθε εδώ για να μαγειρέψει, να κάνει αυτό που αγαπάει. Η μαγειρική είναι στο αίμα σου. Πέραν από την εξωτερική ομορφιά που έχεις, έχεις και εσωτερική. Κι αυτό… κρατς», ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος σχολίασε «Πολλά συγχαρητήρια για τον Χρήστο, τον μάγειρα θα τον βρεις έξω».

Αγάπη μόνο, κι αποθέωση, και από τους τηλεθεατές για τον 33χρονο «Κλαρκ Κεντ» της ελληνικής τηλεόρασης. Γράφουν τη λέξη ήθος με κεφαλαία δίπλα από το όνομά του, είναι σίγουροι ότι θα του ανοίξουν «χίλιες πόρτες» στην καριέρα του– γιατί είναι και καλός μάγειρας- και δηλώνουν ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού, ο δικός τους Masterchef είναι εκεί έξω. Πια.

Στην πρώτη του εμφάνιση μετά την αποχώρηση από το Masterchef στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου», ο Χρήστος αποδείχτηκε υποδειγματικός ως προς την εξήγησή του για τη στήριξή του στη Σπυριδούλα για τη νίκη: «Υποστηρίζω τον γυναικείο δυναμισμό, δεν την έκριναν ως πρόσωπο ή χαρακτήρα, υποστηρίζω το γυναικείο φύλο, ότι κατάφερε ως γυναίκα να φτάσει τόσο ψηλά». Σ’ αυτή την εμφάνιση έμοιαζε λιγότερο «αθώος» από την πρώτη εκείνη εμφάνισή του στις audition, περισσότερο σίγουρος για τον εαυτό του και τα όσα έλεγε, έδειχνε λαμπερός και περιποιημένος με τη «ροκ» φράντζα του, είχε τη στόφα του σταρ. Αυτή που προφανώς και κουβαλούσε κάθε στιγμή μέσα στο παιχνίδι, αλλά δεν τη χρησιμοποίησε για να κάνει στρατηγική και να ακουστεί το όνομά του για άλλο λόγο πέρα από τις μαγειρικές του ικανότητες.

Τελικά, ο Χρήστος Μπάρκας έπαιξε μπάλα στο σκληρό γήπεδο των reality και κατάφερε να ξεχωρίσει γιατί «είναι υπερβολικά καλό παιδί» -ω, τι θαύμα!- σ’ ένα κόσμο που τα «καλά παιδιά» θεωρούνται βαρετά.

Υ.Γ. Χρήστο, κράτα αυτή την κατσαρή φράντζα, σου πάει, αλλά μην αλλάξεις ποτέ από το bio του Instagram σου την ιδιότητά σου: «μάγειρας».

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Παντελής Βούρος είναι ο πραγματικός νικητής του Masterchef;

Keywords
Τυχαία Θέματα