Killer looks: Πόσο αθώος ήταν ο Φώτης Ντούλος;

16:33 3/2/2020 - Πηγή: People

Αν είχες μεγαλώσει τη δεκαετία του ’80 στη βόρεια ή τη νότια Αθήνα, αποκλείεται να μην είχες ακούσει για τον Φώτη Ντούλο. Στα νότια ήταν ο πρωταθλητής του θαλάσσιου σκι, στα βόρεια ήταν ο περιζήτητος κούκλος του Κολεγίου που έβγαινε με τις πιο όμορφες των ιδιωτικών σχολείων. Στην Αμερική, μαζί με τη νέα του ζωή, βρήκε και μια πριγκίπισσα της Νέας Αγγλίας.

Η άτυχη Τζένιφερ Φάρμπερ

Σύμφωνα

με το προφίλ της στο Patch.com, όπου μπλόγκαρε για τη ζωή στο Κονέκτικατ, η Τζένιφερ Φάρμπερ, πριν αφοσιωθεί στα πέντε παιδιά της, ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας με σπουδές στο Brown University και μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή στο Tisch School of the Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας της, Χίλιαρντ Φάρμπερ, ήταν αντιπρόεδρος στην Chase Manhatan Bank και ιδρυτής της πετυχημένης χρηματιστηριακής Hilliard Farber & Co. Έχει μια αδελφή, τη Μελίσσα Αϊρίν.

Με τον Φώτη Ντούλο ήταν συμφοιτητές στο Brown, τον γνώρισε μόλις την πρώτη της εβδομάδα εκεί, το 1987. Είχαν έναν χρόνο διαφορά (ο Φώτης γεννήθηκε 8 Αυγούστου 1967, η Τζένιφερ 27 Σεπτεμβρίου 1968). «Αυτός ο νεαρός άνδρας πάντα μου άρεσε – είχαμε μια ιδιαίτερη χημεία, κάτι ιδιαίτερο και πολύτιμο και ήμασταν προσεκτικοί μέχρι που τελικά αστραποβοληθήκαμε», θα γράψει αργότερα. Aστραποβολήθηκαν το 2003, όταν διασταυρώθηκαν δύο φορές σε αεροδρόμιο του Κολοράντο (λόγω του χιονοδρομικού κέντρου του Άσπεν). Έναν χρόνο αργότερα η Τζένιφερ ήταν στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, όταν έλαβε μέιλ του. Έμενε κι αυτός στο κέντρο, λίγα χιλιόμετρα μακριά, θα ήθελε να βρεθούν; Παντρεύτηκαν λίγους μήνες αργότερα και πάντα γιόρταζαν την επέτειο εκείνου του μέιλ, της 13ης Ιανουαρίου 2004. Έκαναν πέντε παιδιά.

Η οικογένεια έμενε στο 585 Deercliff Road στο Έιβον (εδώ συνέβη το 2010 ένα φοβερό δυστύχημα, όταν η 24χρονη Ελληνίδα νταντά των παιδιών πάτησε κατά λάθος με το αυτοκίνητο την 77χρονη μητέρα του Φώτη, Κλεοπάτρα Ντούλου) μέχρι το 2012, οπότε έχτισαν ένα ειδυλλιακό σπίτι 1.400 τετ. μέτρων και έξι υπνοδωματίων στο κοντινό Φάρμιγκτον.

O Ντούλος έφτιαξε την κατασκευαστική Fore Group που έχτιζε ή ανακαίνιζε επαύλεις στη Νέα Αγγλία, με επιτυχία (του δάνειζε ο πεθερός του το απαραίτητο ρευστό) και η Τζένιφερ μεγάλωνε τα παιδιά. Όλα έμοιαζαν τέλεια.

Enter Michelle Troconis

Η Μισέλ είναι κόρη Βενεζουελανού παιδοκαρδιοχειρούργου που έχει δουλέψει σε νοσοκομεία σε όλον τον κόσμο (όταν γεννήθηκε η Μισέλ, τον Σεπτέμβριο του 1974, βρίσκονταν στο Μέμφις του Τενεσί). Έχει σπουδές Ψυχολογίας στη Βενεζουέλα και έχει εξειδικευτεί στην πνευματική καθυστέρηση και τις μαθησιακές δυσκολίες. Είναι πολίτης του κόσμου, είχε εργαστεί σε μια σειρά θέσεων σε όλον τον κόσμο. Για 9 xρόνια έκανε τις δημόσιες σχέσεις στο Cerro  στην Παταγωνία, το νοτιότερο χιονοδρομικό κέντρο του πλανήτη. Από μια σύντομη σχέση με τον ιδιοκτήτη του, Ολυμπιονίκη Αργεντίνο σκιέρ, έχει μια 12χρονη κόρη. Πριν μετακομίσει στο Κονέκτικατ, ζούσε στο Μαϊάμι όπου βοήθησε την αδελφή της, Ντανιέλα, να λανσάρει τα προστατευτικά παπουτσιών Seal.

To 2013 παντρεύτηκε στο Μαϊάμι τον επίσης Βενεζουελανό Πολ Ενρίκε Χιμένεζ, αλλά πήραν διαζύγιο τρία χρόνια αργότερα. Η Μισέλ έπιασε δουλειά στη Fore Group. Δεν είναι γνωστό πότε άρχισε να βγαίνει με τον Φώτη Ντούλο, αλλά η Τζένιφερ Ντούλος έλεγε στα χαρτιά του διαζυγίου ότι το έμαθε τον Μάρτιο του 2017.

Marriage story: Ένα πολύ κακό διαζύγιο

Στο Πρώτο Θέμα, ο Φώτης Ντούλος δήλωσε ότι με την Τζένιφερ δεν είχαν σχέσεις από το 2010 και η ίδια αποτραβιόταν, είχε γίνει σχεδόν ερημίτισσα (τα κείμενά της στο Patch δεν δείχνουν κάτι τέτοιο) και ο ίδιος τον Δεκέμβριο του 2016 της ζήτησε να χωρίσουν. Είπε επίσης ότι τον Μάρτιο του 2018 δήλωσε στην Τζένιφερ ότι έτρεφε αισθήματα για τη Μισέλ και δεν μπορούσαν πλέον να παραμείνουν παντρεμένοι. Αυτό είναι μάλλον περίεργο, γιατί τον Μάρτιο του 2018 είχε ήδη δρομολογηθεί το διαζύγιο αφού η Τζένιφερ κατέθεσε η ίδια την αίτηση στις 20 Ιουνίου 2017, μια μέρα αφότου έφυγε με τα πέντε παιδιά από το σπίτι στο Φάρμιγκτον. Μάλιστα, φαίνεται ότι τη μέρα που έφυγε, o Φώτης Ντούλος τηλεφώνησε στη γραμμή της αστυνομίας 911 ανήσυχος. «Ανησυχώ για τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου γιατί έφυγαν για τη Νέα Υόρκη και δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω μαζί τους» είπε.

Στην αίτηση διαζυγίου της, η Τζένιφερ δήλωσε ότι «ήταν τρομοκρατημένη» για την ασφάλεια της οικογένειας της», ότι «ο σύζυγός της είχε ιστορικό εξουσιαστικής, ευέξαπτης και φαντασιόπληκτης συμπεριφοράς» και φοβόταν ότι θα την εκδικηθεί επειδή του ζήτησε διαζύγιο: «Ξέρω ότι η κατάθεση διαζυγίου θα τον εξοργίσει. Ξέρω ότι θα προσπαθήσει να με βλάψει με κάποιο τρόπο. Έχει τη νοοτροπία ότι πρέπει πάντα να κερδίζει με κάθε κόστος. Είναι επικίνδυνος και αδίστακτος όταν πιστεύει ότι έχει αδικηθεί. Κατά τη διάρκεια του γάμου μας, μου είπε για αποτρόπαιες φαντασιώσεις εκδίκησης και σχέδια πρόκλησης σωματικής βλάβης σε όσους τον έβλαψαν». Η νταντά της οικογένειας αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο του 2017 η Τζένιφερ της είπε ότι ο Ντούλος επιχείρησε να την πατήσει με το αυτοκίνητο.

Ενώ υποτίθεται είχε αποφασιστεί να μείνει η Τζένιφερ στο Πάουντ Ριτζ της πολιτείας της Νέας Υόρκης όπου η οικογένειά της έχει σπίτι και όπου ο Φώτης μπορούσε να μένει στον ξενώνα για να επισκέπτεται τα παιδιά, τελικά μετακόμισε στο Νιου Καναάν, μια ήσυχη πόλη κοντά στο Πάουντ Ριτζ αλλά μέσα στα όρια της πολιτείας του Κονέκτικατ.

Στο μεγάλο σπίτι στο Φάρμιγκτον έμεινε ο Φώτης και στα μέσα του 2017 μετακόμισε και η Μισέλ Τροκόνις με την κόρη της.

Η διαμάχη του ζεύγους Ντούλου γύρω από την επιμέλεια των παιδιών κρατούσε δύο χρόνια με πάνω από 500 έγγραφα που υποβλήθηκαν και από τις δύο πλευρές και μόνιμες αλληλοκατηγορίες, παρά τις εκκλήσεις των δικαστών να βρουν κοινό έδαφος για χάρη των παιδιών. ​Η Τζένιφερ εξέφρασε εγγράφως τον φόβο ότι ο Φώτης θα το σκάσει με τα παιδιά για το Cerro όπου η Μισέλ είχε επαγγελματικούς δεσμούς, καθώς είχε κάνει αναφορές σε «εξαφάνιση σε ένα χιονοδρομικό κέντρο όπου όλοι φορούν όλη μέρα μάσκα και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον έναν από τον άλλον».

Η Τζένιφερ έφτανε στο δικαστήριο κάθε φορά που τα παιδιά έβλεπαν την Τροκόνις. Κατηγόρησε τον Ντούλο ότι παραβίασε τα συμφωνηθέντα και ενθάρρυνε τα παιδιά να πουν ψέματα (τα παιδιά είδαν τη Μισέλ ενώ δεν επιτρεπόταν και ο Ντούλος προσπάθησε να πείσει δύο να πουν ότι η Τζένιφερ τους είπε ότι θα βάλει μαφιόζους να του σπάσουν τα πόδια). Τον Μάρτιο του 2018 μια δικαστίνα συμφώνησε μαζί της: «Ο Φώτης Ντούλος δεν φαίνεται να εκτιμά τις συνέπειες της ψευδορκίας και παραβιάζει εσκεμμένα τη δικαστική απόφαση. Η ευκολία του να ψευδορκεί υποδηλώνει ότι του είναι εξίσου εύκολο να ενθαρρύνει τα παιδιά να ψεύδονται για να επιτευχθεί το επιθυμητό για αυτόν αποτέλεσμα». Αποφάσισε ότι υπήρχε «άμεσος και ορατός κίνδυνος ψυχικής και σωματικής βλάβης των παιδιών αν έχουν απεριόριστη και ακηδεμόνευτη επαφή με τον εναγόμενο».

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2019 το δικαστήριο διαπίστωσε ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον των παιδιών να βλέπουν τον πατέρα τους, με εποπτεία, αλλά ο Φώτης και η Τζένιφερ δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα. Τελικά, τον Μάρτιο του 2019, δικαστίνα όρισε ότι ο Ντούλος θα βλέπει τα παιδιά εποπτευόμενος κάθε Τετάρτη για 3 ώρες στην κομητεία Φέρφιλντ, κάθε δεύτερο Σάββατο για 7 ώρες στην κομητεία Φέρφιλντ και κάθε δεύτερη Κυριακή για 6 ώρες στο σπίτι του στο Φάρμιγκτον. Απαγορευόταν να μιλά στα παιδιά ελληνικά, ώστε να μην μπορεί να πει κάτι που δεν θα καταλάβαιναν τρίτοι. Επίσης, απαγόρευε στη Μισέλ Τροκόνις και την κόρη της να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τα παιδιά.

Δύο εβδομάδες πριν την εξαφάνισή της, η Τζένιφερ ζήτησε να αποκαλυφθούν τα βιβλία και οι οικονομικές συναλλαγές της Fore Group, στην οποία ο Ντούλος ήταν πρόεδρος και γραμματέας.Το επόμενο δικαστήριο ήταν προγραμματισμένο για τις 29 Μαΐου 2019. Δυστυχώς όλα τελείωσαν για την Τζένιφερ στις 24  Μαΐου.

Παρακάτω ακολουθεί ένα timeline της υπόθεσης, βασισμένο κατά κύριο λόγο στα πολυσέλιδα εντάλματα συλλήψεως των τριών κατηγορουμένων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ 

ΠΗΓΗ: Inside Story 

Keywords
Τυχαία Θέματα