Fyre Festival: Πωλείται το νησί που διαφήμιζε το φεστιβάλ- σκάνδαλο

08:25 5/7/2019 - Πηγή: People

Προς πώληση διατίθεται το νησί που χρησιμοποιήθηκε στα διαφημιστικά σποτ για το περίφημο φεστιβάλ Fyre στις Μπαχάμες. Η αξία μάλιστα στην οποία πωλείται αγγίζει τα 11 εκ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, το ιδιωτικό νησί Saddle Back Cay χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες του διαφημιστικού σποτ για το φεστιβάλ, με τη συμμετοχή top models

όπως οι Bella Hadid και Kendall Jenner, και οι εικόνες του έκαναν των γύρω των social media. Βέβαια μπορεί το νησί να χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση του Φεστιβάλ δεν είναι όμως και αυτό που τελικά φιλοξένησε την εκδήλωση.

Το εν λόγω νησί έκτασης 35 στρεμμάτων, βρίσκεται στην Exuma, στις Μπαχάμες και διαθέτει επτά παραλίες, ένα κύριο σπίτι και μερικές μικρότερες εξοχικές κατοικίες. Σύμφωνα μάλιστα με το μεσιτικό γραφείο που το προωθεί διαθέτει και μια συναρπαστική θέα.

Τι είναι το Fyre Festival

Το πολυσυζητημένο φεστιβάλ, του 2017, υπόσχονταν πτήσεις μετ’ επιστροφής από το Μαϊάμι, παραστάσεις από γνωστούς καλλιτέχνες, πρόσβαση στα παρασκήνια καθώς και δείπνο με κάποιον από αυτούς. Τα εισιτήρια δε, πωλήθηκαν σε τιμή που άγγιζε ακόμη και τα 49.000 δολάρια ανά άτομο.

Όλα αυτά όμως αποδείχθηκαν ένα τεράστιο φιάσκο αφού όσοι βρέθηκαν εκεί το μόνο που είδαν ήταν να ακυρώνεται η μια εμφάνιση μετά την άλλη.

Μετά το φεστιβάλ, οι διοργανωτές ζήτησαν συγγνώμη μέσω της ιστοσελίδας της εκδήλωσης λέγοντας: «Λόγω περιστάσεων που δεν ελέγχονταν, η φυσική υποδομή δεν ήταν επαρκής και δεν είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε το όραμά μας με ασφάλεια και ευχαρίστηση για τους καλεσμένους μας».

Τον Οκτώβριο, ο McFarland καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης για απάτη και αναγκάστηκε να πληρώσει 26 εκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα το Netflix κυκλοφόρησε και ένα ντοκιμαντέρ για το φεστιβάλ Fyre περιγράφοντας αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα