Florence and the Machine: Ποιο είναι τελικά αυτό το «αερικό» που ακούει στο όνομα Florence Welch;

13:56 11/6/2019 - Πηγή: People

Στο άκουσμα της είδησης πως οι Florence and the Machine έρχονται στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο Ηρώδειο, στις 19 Σεπτεμβρίου, ξέσπασε φρενίτιδα σε διαδίκτυο, ραδιοφωνικούς σταθμούς και όχι μόνο. Η είδηση μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και από post σε post. Όπως είναι αναμενόμενο η Florence Welch θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μετά από ένα καλοκαίρι

με αρκετές συναυλίες.

Η Welch επιστρέφει στην Αθήνα μια δεκαετία μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή της στο Synch το 2009. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να γίνει… πόλεμος για ένα εισιτήριο εκείνης της βραδιάς.

Γιατί όμως έχουν πάθει όλοι τέτοιο «έρωτα» με την τραγουδίστρια, που θυμίζει νεράιδα και εκτός σκηνής;

Η Florence ως καλλιτέχνις

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη καλλιτεχνική περσόνα, που με τον δικό της τρόπο καταφέρνει να μαγεύει το κοινό. Τόσο με τη φωνή όσο και με την παρουσία της, η Florence αφήνει τα τραγούδια και τη δουλειά της να μιλούν για την ίδια.

Τελευταίος δίσκος της μπάντας είναι το «High as Hope» ενώ  φέτος, χάρισε τη φωνή της και στην τελευταία σεζόν του  Game of Thrones. Η χρονιά κρίνεται μάλλον επιτυχημένη και όχι άδικα.

«Όταν άκουσα το τραγούδι για πρώτη φορά, μου θύμισε κέλτικο νανούρισμα. Η κέλτικη μουσική υπήρχε πάντα στο αίμα μου, οπότε αισθανόμουν ότι κάτι έπρεπε να κάνω με αυτή. Η μαγεία και τελετουργία στο Game of Thrones, για να μην αναφέρω τα εκπληκτικά κοστούμια, μου άρεσε πάντα. Νιώθω ευγνώμων που ήμουν μέρος της τελευταίας σεζόν», δήλωσε η Welch για τη «συμμετοχή» της στην κορυφαία σειρά.

Μπορεί να συγκαταλέγεται στο είδος της indie pop, όμως οι επιρροές της κάνουν το τελικό αποτέλεσμα μοναδικό. Η Florence κλίνει περισσότερο στο να χαρακτηριστεί εκπρόσωπος της «Art pop», ενός υβριδικού είδους με ξεχωριστά χαρακτηριστικά που κάνουν τα live της μυσταγωγικά.

Μεγάλο «παράσημο» της τραγουδίστριας είναι σίγουρα η εμφάνισή της και η ερμηνεία της στην σκηνή των Όσκαρ. Συγκεκριμένα το 2011 είχε βρεθεί με τον A.R. Rahman για να ερμηνεύσει το If I Rise, που ήταν υποψήφιο από την ταινία «127 hours», αντικαθιστώντας την εγκυμονούσα τότε Dido.

Η Florence ως γυναίκα

Η 32χρονη τραγουδίστρια από το Λονδίνο έχει μία ξεχωριστή, απόκοσμη ομορφιά που θυμίζει αερικό.

Παρόλα αυτά δεν διστάζει στιγμή να τσαλακωθεί τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής, παραμένοντας γοητευτική.

Δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά για την προσωπική της ζωή, όμως υπάρχουν ορισμένες σχέσεις της, οι οποίες έχουν γίνει γνωστές.

Πρώτος και καλύτερος ο Stuart Hammond με τον οποίο είχαν σχέση για τέσσερα χρόνια, από το 2007 ως το 2011. Το ζευγάρι φαίνεται πως αρραβωνιάστηκε όμως δεν αυτό δεν κράτησε για πολύ.

Η Florence Welch είχε σχέση το 2012 με τον ηθοποιό και παρουσιαστή, James Nesbitt. Το ζευγάρι φρόντισε να κρατήσει την σχέση του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όμως έδωσε τέλος το 2015. Ο χωρισμός τους, έμελλε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την τραγουδίστρια για ορισμένα εξαιρετικά κομμάτια.

Ο Felix White είναι ένας ακόμη άντρας που τα μέσα ενέπλεξαν με την προσωπική ζωή της Florence. Πρόκειται για έναν άντρα που η τραγουδίστρια γνωρίζει από πολύ μικρή ηλικία και οι φήμες φούντωσαν όταν ο φακός τους εντόπισε μαζί το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Τον Ιούνιο του 2018 ωστόσο αποφάσισαν να μην συνεχίσουν μαζί.

Ο χωρισμός της αυτός φαίνεται πως στάθηκε η μεγαλύτερη έμπνευση για τον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος, «High As Hope». Από τη μεριά της, η τραγουδίστρια δήλωσε πως έμπνευσή της ήταν η Patti Smith, χωρίς να υιοθετήσει τη θεωρία αυτή.

Πολλά έχουν γραφτεί και για την σχέση της με την Isabella Summers από τους Florence and the Machine. Πηγές αναφέρουν πως οι δύο τους είχαν μία πιο ρομαντική σχέση χωρίς το συγκεκριμένο να έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί.

Η ίδια είναι τόσο απελευθερωμένη, και δεν είχε διστάσει να δηλώσει στον Guardian την περιγραφή της στο προφίλ της στο Tinder γράφει: «Εντελώς του σπιτιού, αλλά και εξαιρετικά αγχώδης, χωρίς ενδιάμεση κατάσταση. Πάρα πολλά κεριά καίνε στο σπίτι μου για να αισθάνομαι ασφαλής».

H Florence εκτός σκηνής

Τα περισσότερα τραγούδια της, αφορούν την ίδια. Το Hunger είχε προκαλέσει συγκίνηση, καθώς μιλούσε για τις διατροφικές διαταραχές που είχε στην εφηβεία της.

Πρόκειται για μία τραγουδίστρια, η οποία δεν έχει διστάσει να μιλήσει ανοιχτά για τους «δαίμονές» της. Στο παρελθόν έχει αποκαλύψει ότι κατέρρευσε ψυχολογικά κατά την προετοιμασία του τρίτου τους προσωπικού δίσκου. Ίσως επειδή ήταν πιο προσωπικός της και γιατί οι προηγούμενοι δύο δίσκοι βγήκαν αμέσως ο ένας μετά τον άλλον, χωρίς διάλειμμα.

Η αυτοκτονία της γιαγιάς της, που έπασχε από διπολική διαταραχή, όταν η Florence ήταν στην εφηβεία την έχει σημαδέψει, ενώ πολλά από τα κομμάτια του ντεμπούτου άλμπουμ της, «Lungs», είναι εμπνευσμένα από τις δύο εκλιπούσες γιαγιάδες της. Στη σχολική της ζωή αντιμετώπισε αρκετά θέματα όπως μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία και δυσπραξία. Για όλα αυτά μιλά συχνά με υπερηφάνεια, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους γονείς για τη σημασία της διάγνωσής τους.

Το boho στιλ της ξεφεύγει από τα στερεότυπα και αυτό είναι αναγνωρίσιμο και από μεγάλους οίκους μόδας. Φέτος ο οίκος Gucci αιχμαλώτισε το αυθεντικό της πνεύμα και τις ενδυματολογικές της προτάσεις στην τελευταία διαφημιστική καμπάνια για τα κοσμήματά του.

Η τραγουδίστρια έχει στο σώμα της ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 13 τατουάζ. Πρόκειται ως επί το πλείστον για μικρά γεωμετρικά σχήματα ή φράσεις που την εκφράζουν.

Τελευταίο δε, ήταν να σημαδέψει το χέρι της στο ύψος του τρικεφάλου, γράφοντας: «Always Lonely». Η ίδια παραδέχτηκε πως έκανε το συγκεκριμένο τατουάζ «για να αποδεχτεί πιο εύκολα τη μοναξιά της».

Ξεχωριστή αναφορά βέβαια οφείλουμε να κάνουμε και στον προσωπικό της χώρο. Η ίδια έχει δηλώσει «σπιτόγατα». Η Βρετανή τραγουδίστρια έχει φωτογραφηθεί στο σπίτι της, ενώ έχουμε δει και πώς περνά μία τυπική ημέρα το 2015 μέσα από το Nowness.

Το σπίτι της στο Λονδίνο είναι γεμάτο πληροφορία αλλά ταυτόχρονα μαγευτικό. Για το τελικό αποτέλεσμα έχει συνεργαστεί με τον interior designer,  Carolyn Benson.


Keywords
florence and the machine, florence, florence and the machine, ονομα, florence, game of thrones, ηρωδειο, καλοκαιρι, αθηνα, hope, game, συμμετοχή, pop, art, live, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, hours, dido, james, felix, white, smith, συγκεκριμένο, guardian, hunger, boho, gucci, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, μιλα, δουλεια, δυσλεξια, λονδινο, μουσικη, ομορφια, τραγουδια, υψος, φημες, φρασεις, game, game of thrones, gucci, guardian, james, αιμα, γινει, γονεις, διπολικη διαταραχη, διαδικτυο, ευκολα, εμπνευση, εμφάνιση, επρεπε, ερχονται, ζωη, ιδια, ειδος, ηλικια, θυμιζει, θυμισε, θεωρια, κερια, κοσμηματα, κοστουμια, μαγεια, μακρια, μοναξια, παντα, οικος, πηγη, ριο, ριο ντε τζανειρο, σεζον, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, σωμα, σπιτι, στομα, σχηματα, τατουαζ, τραγουδιστρια, φωνη, φορα, χερι, ψυχολογικα, boho, white, dido, φακος, felix, hunger, χωρα, ειδησης, πηγες, pop, σκηνη, smith, θεματα, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα