The Nightingale: Αυτή είναι η ταινία που ανάγκασε τους θεατές να φύγουν τρέχοντας από τις σκοτεινές αίθουσες

12:59 11/6/2019 - Πηγή: People

Γιατί το «The Nightingale» θεωρείται μέχρι στιγμής η πιο σοκαριστική, αληθινά τρομακτική ταινία του έτους; Εξαιτίας αυτού που συμβαίνει από την Κυριακή στο πλαίσιο προβολών του Sydney Film Festival.

Η ταινία εστιάζει με άκρως ρεαλιστικούς όρους στην σφαγή που έλαβε χώρα στην Τασμανία το 1825, όταν ξεκληρίστηκαν μαζικά οι Αυτόχθονες Αυστραλοί. Πρακτικά πρόκειται για την αφήγηση της ιστορίας της Claire, μιας 21χρονης

Ιρλανδής που παγιδεύτηκε από τον βάρβαρο υπολοχαγό Χόκινγκ. Το σοκ των θεατών ξεκινά από το πρώτο μισάωρο κιόλας της ταινίας, όταν η βασική πρωταγωνίστρια ξυλοκοπείται και βιάζεται, με την κάμερα να ζουμάρει στο πρόσωπο της, σε κάθε μορφασμό πόνου, αγωνίας και απόγνωσης, δημιουργώντας μαζικό αίσθημα δυσφορίας, ανάλογο με αυτό που είχε προκαλέσει η θρυλική ταινία με τη Μόνικα Μπελούτσι «Μη αναστρέψιμος».

Από τις πλέον σοκαριστικές σκηνές που έχει αναγκάσει τον κόσμο να εγκαταλείψει εξοργισμένος τη σκοτεινή αίθουσα είναι αυτή κατά την οποία η πρωταγωνίστρια, κατά τη διάρκεια ακόμη ενός βιασμού, βλέπει τον σύζυγό της και το μωρό της να δολοφονούνται στο ίδιο δωμάτιο.

Από την πλευρά της η σκηνοθέτις Jennifer Kent υπερασπίστηκε την ταινία της, κάνοντας λόγο για μια ειλικρινή και αναγκαία απεικόνιση μιας βίαιης ιστορικής στιγμής, εξηγώντας ότι κατανοεί ότι πρόκειται για δυσάρεστες σκηνές, οι οποίες, ωστόσο, στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και όχι την πρόκληση.

Άλλωστε, όπως εξηγεί, αυτός είναι και ο λόγος που στην ταινία υπάρχει ελάχιστο γυμνό και πώς στόχος ήταν να εστιάζει στα πρόσωπα των γυναικών και όχι στο γυμνό τους σώμα, προκαλώντας τους θεατές να γίνουν κοινωνοί του πόνου και τους τραύματος των γυναικών, που υπέφεραν ως αληθινά θύματα της πιο σκληρής μορφής πατριαρχίας που υπήρξε ποτέ.

Η σκηνοθέτις επισήμανε ότι ακόμη ότι για τη ρεαλιστική απόδοση των σκηνών βιασμού ήρθε σε επαφή με θύματα βιασμού, έχοντας πάρει διαβεβαιώσεις ότι μένει πιστή σε μία ρεαλιστική απεικόνιση. Επίσης, για λόγους ιστορικής πιστότητας, η Kent συνεργάστηκε με ιστορικούς και εξαιρετικούς γνώστες της ιστορίας των Αβοριγίνων, προκειμένου να μην υπάρξουν ιστορικά λάθη.

Όπως, μάλιστα, επιμένει, είναι περήφανη για την ταινία της.

Με πληροφορίες από The Sun. Mirror.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα