Eurovision: Οι ελληνικές συμμετοχές που αγαπήθηκαν αλλά δεν πήραν και τόσο …καλή θέση

20:20 17/5/2019 - Πηγή: People

Με αποκορύφωμα τη μία και μοναδική πρωτιά στη Eurovision που έφερε Έλενα Παπαρίζου το 2005 στο Κίεβο της Ουκρανίας, η Ελλάδα έχει να θυμάται αρκετές καλές αλλά και κάποιες κακές στιγμές.

Μπορεί τα τραγούδια που ακολουθούν να μην πήραν και τη καλύτερη θέση στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, ωστόσο αγαπήθηκαν πολύ και τα περισσότερα από

αυτά τα τραγουδάμε ακόμη και σήμερα.

Μαρινέλλα – Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου (1974)


Το «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» που τραγούδησε η Μαρινέλλα στη Eurovision του Μπράιτον στην Αγγλία, κατέκτησε την 11η θέση μεταξύ 17 συμμετοχών συγκεντρώνοντας μόλις 7 βαθμούς.

Άννα Βίσση – Ωτοστόπ (1980)


Η Άννα Βίσση έκανε το ντεμπούτο της στη Eurovision το 1980 με το τραγούδι Ωτοστόπ, κατακτώντας την 13 θέση με 30 βαθμούς ανάμεσα σε 19 συμμετοχές.

Σοφία Βόσσου – Άνοιξη (1991)


Εκείνη τη χρονιά ο διαγωνισμός διεξήχθη στη Ρώμη με τη Σοφία Βόσσου και την άνοιξη να κατακτούν τη 13η θέση ανάμεσα σε 22 συμμετοχές, συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς.

Μιχάλης Ρακιτζής – S.A.G.A.P.O. (2002)

Το 2002, χρονιά αξέχαστη για τους Έλληνες, ο Μιχάλης Ρακιντζής και το «S.A.G.A.P.O» μαζί με τους χορευτές του και τις ρομποτικές στολές που παρέπεμπαν σε σώματα της ελληνικής αστυνομίας κατέληξαν στην 17η θέση με 27 βαθμούς. (βλ.video στην κορυφή της σελίδας)

Γιάννα Τερζή – Όνειρο μου (2018)


Μπορεί η Γιάννα Τερζή να μη κατάφερε να προκριθεί την περσινή χρονιά στον μεγάλο τελικό, ωστόσο το τραγούδι της «Όνειρο μου» αγαπήθηκε τόσο από τους Έλληνες όσο και τους ξένους Eurofans.

Keywords
Τυχαία Θέματα