Dining Etiquette: Πώς να συμπεριφερθείτε σωστά σ’ ένα επίσημο, γιορτινό τραπέζι

16:15 20/12/2019 - Πηγή: People

Οι γιορτές φέρνουν πολλά καλέσματα, τα περισσότερα για επίσημα δείπνα, ρεβεγιόν και μεσημεριανά εορταστικά γεύματα.

Όμως, πριν βάλουμε τα γιορτινά μας και καθίσουμε στο τραπέζι, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας τους κανόνες συμπεριφοράς που επιβάλλονται σ’ ένα δείπνο.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε:Πριν το δείπνο

Αν έχετε δεχτεί πρόσκληση για κάποιο δείπνο, καλό είναι να απαντήσετε αν θα παρευρεθείτε ή όχι. Αυτό θα βοηθήσει τους οικοδεσπότες σας με τη σωστή οργάνωση. Μην φέρετε κάποιον μαζί σας, αν η πρόσκληση δεν προβλέπει κάτι τέτοιο και καλό θα ήταν να κάνετε μια διευκρίνιση

αν μπορείτε να φέρετε μαζί τα παιδιά σας. Αν η πρόσκληση περιλαμβάνει και τα παιδιά σας, καλό είναι από πριν να τους έχετε μιλήσει για τους καλούς τρόπους σ’ ένα τραπέζι.

Δώρο

Όταν πηγαίνετε καλεσμένοι σε δείπνο, καλό είναι να πάρετε κάποιο δώρο για τον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα. Αποφύγετε ένα δώρο που να αφορά το μενού του δείπνου, γιατί το μενού έχει ήδη σχεδιαστεί σ’ ένα επίσημο δείπνο. Ή ακόμα και αν το δώρο σας αφορά το δείπνο, μην περιμένετε να το δείτε να ανοίγει εκείνη τη στιγμή.

Για αρχή…

Σε κάποια dinner parties, υπάρχουν καθορισμένες θέσεις για να κάτσετε. Αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχουν, καλό θα ήταν να ρωτήσετε που κάθεστε. Περιμένετε πρώτα να καθίσουν οι οικοδεσπότες, για να κάτσετε κι εσείς. Αν ο οικοδεσπότης κάνει πρόποση, σηκώστε το ποτήρι σας.

Μόλις καθίσετε…

Μόλις καθίσετε στο τραπέζι, παρακολουθήστε πότε η οικοδέσποινα ή ο οικοδεσπότη σας θα ξετυλίξει την πετσέτα του, για να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Τοποθετήστε την στα πόδια σας και περιμένετε.

Κρατήστε την πετσέτα απλωμένη στα πόδια σας μέχρι να τελειώσετε το φαγητό σας. Αν χρειάζεται να σηκωθείτε από το τραπέζει για οποιοδήποτε λόγο χωρίς να έχετε τελειώσει, τοποθετήστε την πετσέτα σας δίπλα στο πιάτο. Αν έχετε τελειώσει το φαγητό σας, τοποθετήστε την πετσέτα σας στα αριστερά του πιάτου σας.

Πότε ξεκινάμε να  τρώμε; Πώς αλληλεπιδρούμε με τους συνδαιτυμόνες; Τι προσφέρουμε ως δώρο, αν μας καλέσουν σε ένα τέτοιο δείπνο; Όλες οι απαντήσεις εδώ 

Keywords
Τυχαία Θέματα