Choking: Μια νέα και θανατηφόρα σεξουαλική τάση που τρομοκρατεί τη Βρετανία

14:07 6/12/2019 - Πηγή: People

59 γυναίκες πέθαναν ή κατέληξαν στο νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότερες εξ αυτών έγιναν θύματα χωρίς τη θέλησή τους. Σε αρκετές δεν απαγγέλθηκαν καν κατηγορίες στον θύτη. Ο λόγος για μια νέα σεξουαλική τάση που εντοπίζεται με μοιραίο τρόπο στη βρετανική κοινωνία, όπου νέα αγόρια και άντρες επηρεάζονται από ένα συγκεκριμένο είδος πορνό και καταλήγουν να θεωρούν πως αυτός είναι ο mainstream τρόπος για να κάνεις σεξ.

Το choking ή strangling είναι δύο έννοιες που στο πορνό αποτυπώνονται σαν αληθινές. Σε κάποιες περιπτώσεις οι γυναίκες που συνήθως τις υφίστανται, δεν γνωρίζουν καν ότι θα συμμετέχουν σε σκηνή με τέτοια αναπαράσταση σεξουαλικής βίας.

Τι είναι όμως το choking και το strangling; Και τα δύο αναφέρονται σε μια πράξη που γίνεται στην πλειοψηφία από τον άντρα της σεξουαλικής πράξης και πρόκειται για μια αναπαράσταση πνιγμού. Την ώρα που η γυναίκα βρίσκεται στην κορύφωσή της, ο άντρας απλώνει τα χέρια του και αρχίζει να σφίγγει το λαιμό της. Αυτή είναι μια πράξη που δεν μπορεί να γίνεται ποτέ χωρίς συναίνεση και σίγουρα δεν μπορεί να εξελίσσεται σε βαθμό η κοπέλα να πνίγεται πραγματικά και να ασφυκτιά.

Στο άρθρο που δημοσιεύει η Daily Mail, αναφέρει ότι πάρα πολλοί από τους άντρες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό ή το θάνατο γυναικών, έκαναν λόγο για ένα σεξουαλικό παιχνίδι μαζοχισμού που απλά εξελίχθηκε άσχημα. Αυτή η εξήγηση έριχνε το φταίξιμο στο ίδιο το θύμα.

Κάτι που προφανώς και δεν ισχύει, μιας και σχεδόν σε όλες δεν υπήρχε συναίνεση, υπήρχε συναισθηματικός εκβιασμός, ενώ ο θύτης, σύμφωνα με ειδικούς που μιλούν στο δημοσιεύμα, ήθελε να γεννήσει τον φόβο στα μάτια της κοπέλας για να του προκληθεί μεγαλύτερη διέγερση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως αναδεικνύεται από τις ερμηνείες των ειδικών, είναι πως οι γυναίκες οδηγούνται να πιστέψουν ότι αυτό πρέπει να περιλαμβάνεται στην σεξουαλική πράξη. Τις παραπλανούν και τις εκβιάζουν στην ουσία.

«Μπορούσε να δει στο πρόσωπό μου ότι δεν μου άρεσε, αλλά το έκρυψα γιατί ένιωσα αφελής. Με ενδιέφερε μόνο να τον ικανοποιήσω» αναφέρει μια από τις κοπέλες-θύματα.

«Κάποιες φορές έκανα πως λιποθυμούσα, για να το κάνω να σταματήσει» λέει και σοκάρει μια άλλη κυρία.

Τα τελευταία χρόνια, οι ιστοσελίδες πορνό επιχειρούν να απευθυνθούν σε κάθε ενοχή, σε κάθε μορφή ηδονής, σε κάθε φαντασιακό σενάριο των ανδρών, ως επί το πλείστον, και γι΄αυτό δημιουργούν διαρκώς νέες κατηγορίες με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Το περιεχόμενο «violarous», δηλαδή της προσποιητής βίας, ή του «violence» έχουν πολύ αυξημένη δημοφιλία στις αναζητήσεις και έχουν θέση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε αυτό αφορά το choking είτε το spanking.

Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει τη φράση του Όσκαρ Ουάιλντ πως όλα γίνονται για το σεξ, εκτός από το σεξ. Το σεξ αφορά την εξουσία». Κι αυτή η σύνδεση είναι που δίνεται ως αίσθηση σε νέους ανθρώπους που ανακαλύπτουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Όπως αναφέρει η αρθρογράφος της Daily Mail, Τάνιθ Κάρι, τα αγόρια αρχίζουν να θεωρούν πως η βία είναι νόρμα στο σεξ και δεν ικανοποιούνται με τίποτα λιγότερο απ΄αυτή στις μετέπειτα σεξουαλικές τους δράσεις.

Η ακαδημαϊκός Γκέιλ Ντάινς εξηγεί στο δημοσίευμα πως «τα 11χρονα αγόρια έρχονται σε επαφή με το πορνό και η πρώτη τους εικόνα είναι το choking και το strangling. Όσο πιο νέοι είναι όταν το βλέπουν αυτό, τόσο πιο βαθιά θα μπει στην σεξουαλική τους…παλέτα. Οι γυναίκες γίνονται απλώς η παράπλευρη απώλεια της βιομηχανίας του πορνό».

Δείτε ολόκληρο το άρθρο με τα ανησυχητικά στοιχεία εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Choking, Βρετανία,Choking, vretania