Chernobyl: Τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά έχουν δημιουργήσει τη δική τους κοινότητα

08:09 20/6/2019 - Πηγή: People

Η έκρηξη στο Chernobyl το 1986 προκάλεσε απίστευτες φυσικές και όχι μόνο καταστροφές. Το εργοστάσιο παραμένει πλέον επίκαιρο με αφορμή την ταινία του HBO, η οποία κυριολεκτικά σαρώνει.

Όταν διατάχθηκε η εκκένωση του Πρίπιατ, της γειτονικής πόλης του εργοστασίου, οι κάτοικοί του αναγκάστηκαν από τις αρχές, για λόγους ασφάλειας, να αφήσουν πίσω τα αγαπημένα τους κατοικίδια. «Σκυλιά ούρλιαζαν, προσπαθώντας να ανεβούν στα λεωφορεία» αναφέρει μαρτυρία

της εποχής που συνεχίζει: «Οι στρατιώτες τα έσπρωχναν ξανά και ξανά, τα κλωτσούσαν. Και εκείνα έτρεχαν πίσω από τα λεωφορεία ασταμάτητα».

Μετά την εγκατάλειψη του Πρίπιατ, ο σοβιετικός στρατός ανέλαβε το βάρβαρο έργο της θανάτωσης των τετράποδων. Ο λόγος ήταν ο φόβος μήπως απομακρυνθούν και διασπείρουν με τη γούνα τους τη ραδιενέργεια. Το γεγονός αφηγείται και στην ομώνυμη σειρά.

Τα ζώα όμως εκείνα που κατάφεραν να αποφύγουν τους ανθρώπους και να γλιτώσουν, έχουν φτάσει σήμερα να δημιουργήσουν μία αυτόνομη κοινότητα σκύλων, που θυμίζει δυστοπικές ταινίες όπως το Isle of Dogs του Άντερσον.

Πρόσφατα ο Guardian έκανε ένα ρεπορτάζ στην περιοχή, αφιερωμένο στα περίπου 300 αδέσποτα σκυλιά που ζουν στις μέρες μας στη ζώνη αποκλεισμού. Αυτά τα ζώα είναι υποδείγματα ανθεκτικότητας – αν και έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής από το φυσιολογικό. Έχουν καταφέρει να επιζήσουν ενάντια στη ραδιενεργό ακτινοβολία, την πείνα, τους ανελέητους ουκρανικούς χειμώνες και θηρευτές όπως οι λύκοι και οι αρκούδες.

Δείτε το σχετικό βίντεο. 


Keywords
Τυχαία Θέματα