Μαρία Μπακοδήμου: Τα μηνύματα μίσους που δέχθηκε και η ολόσωστη απάντησή της

14:26 30/11/2019 - Πηγή: People

Μία φωτογραφία και μία έξυπνη λεζάντα της Μαρίας Μπακοδήμου ήταν αρκετά για να πυροδοτηθεί σάλος αντιδράσεων εναντίον της παρουσιάστριας, όμως, για τον απολύτως λάθος λόγο και με τρόπο που αποδεικνύει ότι είμαστε ακόμη πολύ πίσω σε ό,τι αφορά την ανεκτικότητα και την αποδοχή.

Η παρουσιάστρια παρά τις αντιδράσεις ακόμη και τα κάποτε – εκτός ορίων- μηνύματα των haters έδωσε μια ολόσωστη απάντηση που αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να χάνεις το χιούμορ, την ψυχραιμία και την ανθρωπιά σου, όταν όλοι προσπαθούν να σε πείσουν ότι έκανες κάτι λάθος.

Τι ήταν αυτό, όμως, που προκάλεσε τέτοιο θόρυβο;

Μια ανάρτηση της Μαρίας Μπακοδήμου για τη νέα της collection…

«Η νέα μας collection στο Marymaryshop.gr είναι τόσο ωραία που την λατρέψανε κι οι μουσάτοι», έγραψε χαρακτηριστικά η Μπακοδήμου στη συγκεκριμένη ανάρτηση, αυτό, όμως φαίνεται οτι δεν ήταν αποδεκτό που έσπευσαν να επιτεθούν με σφοδρότητα στην παρουσιάστρια.

View this post on Instagram

Η νέα μας collection στο Marymaryshop.gr είναι τοσο ωραία που την λατρέψανε κι οι μουσάτοι #fashion #womenstyle #womenclothing #dress

A post shared by Mariabacodimou (@mariabacodimou) on Nov 27, 2019 at 12:34pm PST

Εκείνη δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα, όχι απλώς απαντώντας, αλλά κάνοντας κάτι ολόσωστο: φέρνοντας το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις με μια πραγματικά υπέροχη απάντηση που αξίζει να διαβάσετε.

Φρόντισε να τη συνοδεύει με μία φωτογραφία από το γραφείο της, χωρίς ρετούς, περιτριγυρισμένη από φωτογραφίες της οικογένειάς της.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΜΑΜΑ. Δεν θέλω να αναστατώσω περισσότερο όσους ενοχλήθηκαν από το προηγούμενο post μου. Κι ούτε θέλω να απολογηθώ, μόνο να διευκρινίσω. Έλαβα πολλά μηνύματα μίσους. Έχω σβήσει όσα θεώρησα ότι ανήκουν στο μεσαίωνα. Έκανα repost μια φωτο, περισσότερο από χιούμορ και λιγότερο από ακτιβιστική διάθεση. Όμως λυπήθηκα που πολλές νέες γυναίκες εκτιμούν και φοβούνται ότι τέτοιες εικόνες θα παρασύρουν τα παιδιά τους σε «λάθος» σεξουαλικές συμπεριφορές.

View this post on Instagram

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΜΑΜΑ. Δεν θέλω να αναστατώσω περισσότερο όσους ενοχλήθηκαν από το προηγούμενο post μου. Κι ούτε θέλω να απολογηθώ, μόνο να διευκρινίσω. Έλαβα πολλά μηνύματα μίσους. Έχω σβήσει όσα θεώρησα ότι ανήκουν στο μεσαίωνα. Έκανα repost μια φωτο, περισσότερο από χιούμορ και λιγότερο από ακτιβιστική διάθεση. Όμως λυπήθηκα που πολλές νέες γυναίκες εκτιμούν και φοβούνται ότι τέτοιες εικόνες θα παρασύρουν τα παιδιά τους σε “λάθος” σεξουαλικές συμπεριφορές. Δεν γίνεσαι straight επειδή γεννήθηκες κι ανατράφηκες σε ένα συντηρητικό περιβάλλον και ούτε γίνεσαι gay επειδή πηγαίνοντας να γεννήσει η μάνα σου πέρασε από τη Σταδίου κι είδε το Gay Parade. Mε τρόμαξε αυτός ο φόβος που αναγνώρισα στα μηνύματα. Θυμήθηκα τους φίλους μου που η μάνα τους τους έκλεισε την πόρτα και την αγκαλιά της, όταν έμαθε τις επιλογές τους. Και θυμήθηκα και τους άλλους φίλους μου που δεν το λένε στη μάνα τους κι εκείνη δεν ρωτάει λες και δεν καταλαβαίνει. Kαι θυμήθηκα τις ιστορίες τους με τους παντρεμένους με παιδιά που βγαίνουν στα κρυφά να συναντήσουν την ταυτότητα τους. Ενοχή και ψέμα για τα παιδιά μας που έχουν τις δικές τους επιλογές ; Δεν χρειάζονται πολλά για να ξεφύγουμε από αυτό. ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ

A post shared by Mariabacodimou (@mariabacodimou) on Nov 29, 2019 at 6:38am PST

Δεν γίνεσαι straight επειδή γεννήθηκες κι ανατράφηκες σε ένα συντηρητικό περιβάλλον και ούτε γίνεσαι gay επειδή πηγαίνοντας να γεννήσει η μάνα σου πέρασε από τη Σταδίου κι είδε το Gay Parade. Mε τρόμαξε αυτός ο φόβος που αναγνώρισα στα μηνύματα.   Θυμήθηκα τους φίλους μου που η μάνα τους τους έκλεισε την πόρτα και την αγκαλιά της, όταν έμαθε τις επιλογές τους. Και θυμήθηκα και τους άλλους φίλους μου που δεν το λένε στη μάνα τους κι εκείνη δεν ρωτάει λες και δεν καταλαβαίνει. Kαι θυμήθηκα τις ιστορίες τους με τους παντρεμένους με παιδιά που βγαίνουν στα κρυφά να συναντήσουν την ταυτότητα τους. Ενοχή και ψέμα για τα παιδιά μας που έχουν τις δικές τους επιλογές; Δεν χρειάζονται πολλά για να ξεφύγουμε από αυτό. ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρία Μπακοδήμου,maria bakodimou