3 λάθη που όλοι κάνουμε μετά το σεξ και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας

14:40 10/6/2019 - Πηγή: People

Θεωρούμε ότι ξέρουμε τα πάντα για τις συνήθειες υγιεινής μετά το σεξ, σωστά; Μπάνιο ή ντους, προϊόντα καθαρισμού και σχολαστικές πλύσεις στην ευαίσθητη περιοχή. Λοιπόν, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε καθώς η σύγχρονη ιατρική και τα ευρήματα των γυναικολόγων συνηγορούν στο ότι πρόκειται για πρακτικές που μακροχρόνια μας δημιουργούν προβλήματα.

Λάθος πρώτο:

Σύμφωνα με τον μαιευτήρα – γυναικολόγο Robert Wool, ένα βασικό λάθος στην υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, ειδικά για τις γυναίκες, είναι η χρήση σαπουνιού. Ακόμη και οι ήπιοι σάπωνες που προτείνονται για την περιοχή των γεννητικών οργάνων, μπορεί να γίνουν εστία μεγάλων προβλημάτων.

Ο ίδιος προτείνει μια απλή μέθοδο για να αποφύγουμε ανεπιθύμητους μπελάδες: ό,τι δεν θα τρώγαμε ποτέ, δεν θα το χρησιμοποιούσαμε ως καθαριστικό της εν λόγω περιοχής.

«Ένα ντους με πολύ νερό και χωρίς σαπούνι είναι αυτό που χρειάζεται η περιοχή. Το σαπούνι μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από αλλεργικές αντιδράσεις. Η παρατεταμένη ξηρότητα του κόλπου είναι μία από αυτές και είναι η αντίδραση της περιοχής στα χημικά καθαριστικά», λέει ο γιατρός. Εκείνο που κατά τον ίδιο οι περισσότερες γυναίκες ξεχνούν είναι ότι ο κόλπος είναι από τα αυτο-καθαριζόμενα όργανα του γυναικείου σώματος και οποιοσδήποτε καθαρισμός επιχειρείται στην περιοχή πρέπει να γίνεται με απολύτως ουδέτερα στοιχεία, ακριβώς όπως το νερό.

Λάθος δεύτερο:

Να κάτι που θεωρείται κανόνας υγιεινής, αλλά το προσπερνάμε: η ούρηση. Μετά το σεξ, το σώμα μας μας στέλνει κατευθείαν στο W.C, αλλά για κάποιους λόγους που δεν είναι ακριβώς κατανοητοί (το να μη χαλάσουμε τη ρομαντική ατμόσφαιρα, για παράδειγμα) το αποφεύγουμε.

Ωστόσο, και σύμφωνα με τους γιατρούς, η ανάγκη ούρησης αμέσως μετά το σεξ είναι κάτι που πρέπει να ικανοποιείται άμεσα, καθώς είναι ο τρόπος του σώματος να κρατήσει σε υγιή κατάσταση την περιοχή. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής αναπτύσσονται βακτήρια που αν καθυστερήσει η επίσκεψη στην τουαλέτα, προωθούνται στην ουροδόχο κύστη και τότε μπορεί να προκληθεί μια σειρά από λοιμώξεις.

Γι’ αυτό, σοφό είναι, μέσα σε λιγότερο από μία ώρα μετά την σεξουαλική επαφή να έχουμε επισκεφθεί το μπάνιο, σύμφωνα με τον γυναικολόγο.

Λάθος τρίτο:

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι μετά το σεξ ένα ζεστό μπάνιο ή ένα ντους με καυτό νερό είναι ό,τι καλύτερο, ναι; Όχι! Οι ειδικοί τώρα πια ξέρουν ότι ειδικά οι γυναίκες όταν βυθίζονται σε μια μπανιέρα με καυτό νερό, κάνουν ό,τι μπορούν για να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο τη υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής τους.

Γιατί; Διότι τα βακτήρια που μέχρι εκείνη τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, αντιμετωπίζουν το νερό ως το πλέον ιδανικό περιβάλλον που επιτρέπει την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους.

Σχολαστικό πλύσιμο με άφθονο χλιαρό νερό είναι αυτό που χρειάζεται η περιοχή για να διατηρηθεί καθαρή.

Ειδικά οι γυναίκες απλώς ας θυμηθούν αυτό που κάθε φορά ακούν από τον γυναικολόγο τους. Ότι η ευαίσθητη περιοχή δεν πρέπει να στραγγαλίζεται μέσα σε στενά ρούχα, σε εσώρουχα που εξυπηρετούν την υγρασία και σε οτιδήποτε ευνοεί τη δημιουργία μυκήτων.

Με πληροφορίες από Independent

Keywords
Τυχαία Θέματα